Maisto kainų paradoksai: Lietuvoje vokiškas sūris – pigesnis už lietuvišką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ketleris 2012-03-27 10:16
prekyboje viskas apskaiciuojama jog butu gaunamas didziausias pelnas gaminant pramoniniu budu ir vistiek apsimoketu individui pirkti preke o ne ja pasigaminti
slack 2012-03-27 11:35
blizzard 2012-03-27 12:36
greičiausiai prekybininkų susitarimai ir tiek, mūsų gaminamas pienas kaliningrado srityje pigesnis 30proc. nei pas mus, kaip taip gali būti jeigu kaliningrado sritis net ne ES..
Otto 2012-03-27 13:52
Manau, kai kas paaiškėtu, jei p. D. Trumpa parašytu, koks jo 'atlyginimas'.
Vytax 2012-03-27 14:39
Problemų toli ieškoti nereikia: Vienas oligopolis - Maxima + Norfa + IKI Antras oligopolis - Pieno žvaigždės + Rokiškio sūris + Marijampolės pieno konservai + Žemaitijos pienas.
keine_lust 2012-03-27 15:08
koks lietuviai reks kad reikia skatinti "savas" imones, ir neisileisti uzsienio imoniu, tol taip ir bus.
wolas 2012-03-27 16:12
Paims dabar prismaugs ūkininkus ir bus išspręsta oligopolio problema
Gnostic 2012-03-27 22:06
Sitai teisinga buvo pries 100 metu. Dabar iejo nauji kintamieji - zmoniu naivumas, kvailumas bei tingumas. Jei zmones patys pasiskaiciuotu kiek sutaupytu pirkdami piena patys ir gamindami suri arba dar geriau pasistadydami savo asmenini uki vietoj trunyjimo miestuose tada dingtu visos ekonomines ir politines problemos.
blizzard 2012-03-27 22:12
Dabar dalinai tą ir turim kaimuose. Visi stengiasi daryt viską patys, augintis patys ir t.t. ką dėl to turim? ekonomika merdi, parduotuvėse pardavinėjamos prastos kokybės prekės, kainos užkeltos ir t.t. iš dalies dėl to kalti patys lietuviai kurie viską daro patys..
Paberzis 2012-03-27 22:12
"Tuo pat metu iš lietuviškųjų sūrių abiejose parduotuvėse pigiausiai kainavo „Vilkyškių puskietis“ – atitinkamai 19,79 Lt/kg („Iki“) ir 16,63 Lt/kg („Rimi“)." bei "Mes turime didžiausią parduotuvių tinklą Lietuvoje, be to, dirbame kartu su kolegomis Latvijoje, todėl galime vienu metu įsigyti daugiau produkcijos ir mokėti už ją mažiau“, – teigė „Iki“ komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta." tai kaip tada didžiausiam prekybos tinkle IKI sūris brangesnis 3,16Lt/kg nei mažesnėje Rimi???
Vytax 2012-03-27 22:37
Fermentinio sūrio namų sąlygomis niekaip nepagaminsi. Nors ir tą patį paprasčiausią varškės sūrį vargu ar pigiau gautųsi pagaminti. Na nebent neskaičiuojat savo paties laiko sąnaudų.
Ketleris 2012-03-27 22:51
Vytax 2012-03-27 22:58
Na na, būtų įdomu sužinoti receptūrą. Ar koks nors pelėsis bent jau naudojamas?
immortallt 2012-03-28 09:08
Jei zmones dar i gamybos procesa iskaiciuoti, kiek jie dirbdami galejo uzsidirbti... Pvz. mano atveju 14LT/h pabrangina viska iki tiek, kad geriau jau dirbti. Tai ka darau, valgyt, vyna, agurkus auginu, tik del savo malonumo.
Fikcija 2012-04-24 01:35
Kur cia matot problema nepirkit tu LT suriu ir gales prekybininkai su gamintojais jais paspringti.Baigesi laikai kai galiojo sukis "pirk preke lietuviska",dabar pirk preke uz racionale kaina. Eilinis pvz majonezas,ketcupas iki siol lietuviai taip ir neismoko ju normaliai pagaminti .