Kraupiame Japonijos miške – šimtai paslaptingų mirčių (Video)  (5)

Aokigaharos miškas Japonijoje – viena iš kraupiausių pasaulio vietų. Šioje prie Fudzijamos kalno esančioje vietovėje paslaptingai dingsta žmonės – kasmet čia aptinkama apie 100 žmonių kūnų. Kai kurie iš kūnų miške guli jau daugybę metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aokigahara tapo daugybės savižudybių vieta, bet kodėl būtent šioje vietoje žmonės nusprendžia atsisveikinti su savo gyvenimu – lieka neaišku. Azusa Hayano mišką tiria jau daugiau nei 30 metų, tačiau iki šiol negali rasti atsakymo, praneša „The Daily Mail“. Per savo ilgus darbo Aokigaharoje metus tyrėjas yra aptikęs daugybę kūnų – toks jau jo darbo pobūdis, ir vyras su tuo yra susitaikęs. Tyrėjo skaičiavimais, per pastaruosius 20 metų jis aptiko mažiausiai 100 savižudžių kūnų.

Nors A. Hayano ir negali pateikti atsakymo, kodėl tiek daug žmonių nusižudo Aokigaharoje, jis gali pasidalyti savo pastebėjimais apie tuos, kurie ryžosi atvykti į dabar jau žymų mišką ir nebegrįžti. Savo naujame dokumentiniame filme jis pasakoja, kad savižudžiai miške palieka įvairių nuorodų, pagal kurias galima sužinoti, ką jie jautė prieš pat nusižudydami.

Filmo pradžioje – prie miško paliktas automobilis. Pasak A. Hayano, jis čia stovi jau keletą mėnesių. „Spėju, kad automobilio šeimininkas atvyko į mišką ir iš jo nebeišvyko“, – pasakoja tyrėjas. Netoliese kabo lentelė: „Jūsų gyvybė – Jūsų tėvų dovana. Pagalvokite apie savo tėvus, giminaičius, vaikus. Pakalbėkite apie savo problemas, nelaikykite to savyje.“ Pasak A. Hayano, tokia paprasta priemonė kartais gali tapti lemtinga – savižudybe baigiasi ne visi atvejai. Daugybė žmonių atvyksta čia ir nedrįsta nusižudyti. A. Hayaho neretai aptinka apleistas stovyklavietes arba tuščias palapines, tačiau kūnų šalia nebūdavo. Tai reiškia, kad žmonės persigalvodavo.

A. Hayano yra vietinis herojus. Jis jau ne kartą yra užkirtęs kelią savižudybėms. Kartą, pasakoja A. Hayano, jis sustabdė jau pasiruošusį pasikarti žmogų. Jis įtikino pastarąjį, kad dar yra laiko pagalvoti ir būti pozityviam. Tačiau A. Hayano teigia, kad būna ir beviltiškų atvejų. Pasak jo, didėjantis savižudybių skaičius yra susijęs su gyvenimo būdu, atsiradusiu dėl interneto.

Filmo pabaigoje filmavimo komanda aptinka dar vieną savižudžio kūną – tik rūbus ir belikusius kaulus. Aokigaharos miškas išties nėra maloni vieta…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(3)

Komentarai (5)