Č.Iškauskas. A.Hitleris: garbinti, pamiršti ar nekreipti dėmesio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

azotas 2012-04-16 16:37
Mano nuomone tai tokia, kad cia labiau ne Hitlerio ar Stalino kalte, bet paciu Vokieciu su Rusais kitaip tarent dviem ligoniam uztekdavo pabaksnot su pirstais ir aplink juos sokinedavo visi.Tas pats jauciu ir dabar butu jai kokia pvz Amerika su Rusais pradetu kariaut ir laimetu Daleiskim Amerika arba atvirksciai tada po kazkiek tai metu zmones teistu obama arba putina nors reliai jie tik isakinejo, o kvaili durniai kurie aplink juos sokineja ir zudo kitus sakytu cia ne as, cia Putinas arba Obama. Tas pats ir su koncentracinem stovyklom Hitleris pats ju nestate ir su automatu nevaiksciojo ir neieskojo zydu, paprasti vokieciai tai dare.
sabotan 2012-04-16 18:15
Ko kaltina Hitleri Jis atejo i valdzia teisetu budu nieks jam nesipriesino visi ji garbino apie 70 80 procetu vokieciu palaike ji gal net daugiau. Hitleris niekad neslepe savo planu isleido knyga ir viska papasakojo ka darys. Manau Hitleris vienas atviriausiu polituku gyvenusiu seme pasaulyje ir istesejas savo duotus pazadus (ne visus istesejo bet stengesi kai kas pavyko). Ko Cercilis Ruzveltas nesikiso mate kad nacei dare nuo 1936 metu atejo 1939 nieko atejo 1940 prancuzai galima sakit pasidave Anglija toliau tyli. 1941 vis dar nieko. Jai japonija italija ir vokietija butu geriau sustrategavus ssrs puolima Trecias Reichas butu laimejas kara. Man juokinga kaip apkaltina nacius žydu genocidu. Cia tas pats kaip pries tavo akis uzmusa zmogu o tu nerkreipi demesio faktiskai tu bendrininkas.
lightfire 2012-04-16 18:33
Gerb. redakcija - čia toleruojami tokie nusmurgę naciai? (nereikia tik baksnoti už "nusmurgę" - visi naciai ir jų pakalikai yra nusmurgėliai)
Tas_pac 2012-04-16 19:25
Hitleris vertas pagarbos, jau vien už ekonomikos ir mokslo pasiekimus. Pasaulyje tuo metu buvo krizė, tuo labiau Vokietijoje kuri pagal versalio sutartį turėjo sumokėti tokią nesąmoningą sumą kad tik praeitais metais įnešė paskutinį įnašą. Paplitusi nuomonė kad karo pramonė atgaivino ekonomiką yra iš piršto laužta, išties tai Hitlerio reformos ir autobanų tiesimas atgaivino ekonomiką ir tik tada buvo pradėta ginkluotis. Jis norėjo kad visi vokiečiai gyventų Vokietijoje ir pradėjo prisijunginėti žemes kuriose gyveno vokiečiai. Ir negalima teigti kad karas buvo neišvengiamas. Niekas nežino kas būtų nutikę jei Lenkija būtų gražinusi Danzigą. O kai karas prasidėjo kitaip niekas vykti ir negalėjo. Yra daug įrodymų kad SSRS ruošėsi puolimui. Tuo labiau kad trečiasis reichas visą naftą pirkdavo iš Rumunijos, naftos telkiniai buvo už kelių šimtų kilometrų nuo SSRS. Todėl SSRS puolimo scenarijus buvo labai nepalankus. Žinoma galėjo Hitleris rytuose imtis kitokios politikos, galėjo būti išvaduotojas, juk net kai kur rusijos kaimuose nacius su gėlėmis paistiko, karą galėjo lengvai laimėti nukreipdamas pačius rusus ir ukrainiečius prieš bolševizmą kurio SSRS paprasti žmonės nemėgo. Visgi Vokietija Hitlerio valdymo laikotarpiu turėjo labiausiai organizuotą kariuomenę, našiausią ekonomiką ir neprilygstamus mokslo pasiekimus. Bet vietoj to kad kažko pasisemtų iš tokių pasiekimų, nūdienos žmonės spjauna į nacizmą kaip supuvusio obuolio atsikandę. Kad viskas juodai nudažyta dar nereiškia kad ten blogis.
Montis 2012-04-16 19:52
Visų pirma, tai žydų nebuvo nužudyta 6 mln, o kita, Hitleris gal ir nebuvo labai geras žmogus, bet ir nebuvo jis toks velnio įsikūnijimas, kaip bandoma įteigt visur, nu aišku, kur nebus kitaip kai eina reikalas su žydais, jis gi juos ne šiaip sau žudyt pradėjo, kažkokia priežastis tai buvo, o tokių jau ne vieną gali sugalvot..
lightfire 2012-04-16 19:58
nacių apologete, yra paprastas dalykas - totalitarinis režimas visą tą ekonomiką, armiją kūrė prievartos metodais, statė ant žmonių kaulų, grobuoniškais tikslais, naudodamas pramoninį žmonių naikinimo mechanizmą - tai YRA BLOGIS. Nepateisinamas, neišpudruojamas ir nenuginčijamas blogis. Čia tau ne lia lia, gerbkime kitą nuomonę. Čia tu kalbi apie nacius ir patį Adolfą - ligonį, dėl kurio žuvo milijonai žmonių. Tokį teisinti yra nusikaltimas
Laurynas19 2012-04-16 20:14
komentaro. Tai viskas daroma dėl baimės, poto dėl keršto ir tt. Patikėk žmonės dabar ne ką geresni, netgi manau blogesni nei anuomet. Ar tu toks pat? Gali sužinoti atsakęs į klausimą: ar nužudytum nepažystamą žmogų, jei kas nors grąsintų nužudyti tavo mamą, žmoną, ar merginą? Kitaip sakant, variantas arba arba. Dauguma atsako taip. Paprastai žmogui užtenka palikti pasirinkimą: žudyk arba būsi uždarytas į kalėjimą kaip išdavikas. Taip ir veikia visa sistema. Tereikia patekti į valdžią, įsakyti, ir sistemos pagalba viskas bus padaryta. Stalinas yra pasakęs kaip suvieniti tautą ir ją valdyti. Frazė skamba pan: "Idėjos gali keistis, bet baimė yra nekintama".
Tas_pac 2012-04-16 21:16
Ne visą. Kalbi abstrakčiai nes konkrečiai negali įrodyti savo teiginių. Hitleris atvirai kalbėjo apie savo politiką, kas norėjo tas pabėgo, o vokiečių gyveno ne ką blogiau kaip britai su prancūzais ar amerikiečiai. Per valstybių istoriją visko būta, vergovių inkvizicijų. Nematau dėl ko visi geri tik naciai blogi. Net tokios valstybės kaip Belgija savo kolonijose kapodavo rankas tiems kas nesurinkdavo medvilnės dienos normos. Jau nekalbu apie britus kurie vienu metu buvo okupavę trečdalį žinomo pasaulio.
slack 2012-04-16 21:29
Trečio reicho ekonominis stebuklas.
Tas_pac 2012-04-16 21:36
Kažkokio vaiko filmuką naudoji kaip argumentą. Net neverta diskutuoti. Tik tas komentaras įdomus pasirodė po filmuku: In Billions for the Bankers, Debts for the People (1984), Sheldon Emry commented: Quote: "Germany issued debt-free and interest-free money from 1935 on, which accounts for Germany's startling rise from the depression to a world power in five years. The German government financed its entire operations from 1935 to 1945 without gold, and without debt. It took the entire Capitalist and Communist world to destroy the German revolution, and bring Europe back under the heel of the Bankers."
Domaz 2012-04-16 22:38
Faktas, jog jei Hitleriui butu pavykę laimėti karą, dabar apie nuskriaustuosius žydus, net nekalbėtume, o jei kalbėtume, tai kalba būtu panaši kaip dabar šnekama apie nacius. Gal net zydų žvaigždė būtų uždrausta taip pat kaip ir svastika Kas keisčiausiai pasaulyje buvo daug didesniu genocidu, kurie sunaikindavo ištisas tautas, bet apie juos net nešnekama. Net dabar pasaulyje vyksta panašių baisybių kurios vyksta realiuoju laiku, bet ir tai nėra taip baisu kaip holokaustas.. O iš tikrųjų mums reiktų pasimokyti iš Hitlerio. Galbūt nereikėtų veltis į tokius kraštutinumus, bei vygdyti genocidą, bet panaikinti palūkanas ir bankus paversti valstybine įstaiga būtu stebuklingas proveržis mūsų gyvenime.. Gal Hitleris ir vygdė genocidą, kad galėtų atsikratyti konkurentų, bei bankininku, kurie anksčiau ar veliau tikrai būtu pradėję kišti koją jo planam? Juk ne paslaptis, jog tais laikais beveik visi bankininkai buvo žydai. Juk taip gerai kai visi didžiausi tavo priešai iškart tampa ieškomais nusikalteliais + nemokama darbo jega Aišku nežinia kaip ten buvo iš tikrųjų, gal ir buvo Hitleriui pasimaišęs protas, nors mano manymu tokiomis kalbomis, bei "istoriniais" faktais tera piešiamas jo kaip "pasaulio blogybės" asmenybės paveikslas.
mnv 2012-04-17 01:56
Nu taip, kadangi "dauguma" bankininku buvo zydai, tai vietoj banku uzdraudimo, paleiskim 7mln zmoniu per kaminus. Taip pat kadangi daugiau zmoniu zuvo/zuva, tai sistematinis vienos ar kitos etnines mazumos naikinimas tampa pateisinamu Susidegink.
Arns 2012-04-17 08:38
Dauguma Hitlerio šlovintojų pamiršta kiek metų jis teišbuvo postuose. Pagal šitai tai galima ir Leniną su Stalinu "didvyriams" priskirti, nes jie keliskart įspūdingesnių laimėjimų pasiekė su praktiškai iš nieko, ir dar sunkesnėmis sąlygomis... Bus nepatenkintų? O kaip gi, trumpuoju laikotarpiu bet ką gali pasiekti, o štai padaryti jog bent 100 metų valstybė būtų gerovės valstybė, būtu stipri ir karine ir ekonomine gale, tai jau tikras pasiekimas. Vėl gi, kodėl holokaustas toks baisus? Nes realiai labai didelis skaičius žmonių buvo sunaikintas. Kaip bekalbėtume apie armėnų genocidą, raudonųjų khmerų terorą ar tutsių žudynes Ruandoje... Visus šiuos sudėjus kartu nė pusės tiek aukų nebūtų, kiek įvykdė naciai. Tad tai ir yra garsiausias įvykis, juk gi niekas nesipiktiname kad laivų katastrofos lyginamos su Titaniko katastrofa, o ne kokia nors kita, nors buvo ir daugiau siaubingų, buvo ir sprogimų ar katastrofų užteršusių gamtą.
Talkatif 2012-04-17 08:57
Tamsta kiauras gal? Prispausdint pinigų labai didelis pasiekimas, ane? :D Pas mus irgi per nekilnojamo turto paskolas buvo užsukę ekonomiką. Kuom tai baigėsi kiekvienas nors kiek košės galvoj turintis suvokia. Nekilnojamo turto burbulo sprogimą bandė kompensuoti dar daugiau prispausdinę pinigų. Tai laukiam dar vieno siurprizo. Pasidomėk pradžiai ta tema, apie kurią rašai, nes dabar kiaurumas tiesiog švyti.
lightfire 2012-04-17 12:29
negaliu patikėti, kad sutinku su Arns, bet kitos išeities ir būti negali - visi nacių ir Hitlerio gerbėjai atrodo kaip ką tik apie fiuerį neonacistiniuose tinklapiuose prisiskaitę mažvaikiai. O tai yra baisu, pagalvojus, kas iš tokių išaugs
arėjas 2012-04-17 19:29
Hitlerio Vokietija parodė nacionalizmo galią, kai nuskurdusi, apiplėšta, paniekinta šalis sugebėjo pasiekti tokių ekonominių, technologinių, karinių laimėjimų ir mesti iššūkį visam pasauliui. O rytietiški bei vakarietiški kosmopolitai - globalistų vergai - gali isterikuoti kiek nori, ateis laikas ir istorija bus perrašyta ir globalistų bei komunistų nusikaltimai įvertinti. O Hitleris kada nors bus vertinamas panašiai kaip Napoleonas (kuris kažkada irgi buvo laikomas pabaisa) ir vokiečiai dar didžiuosis juo.
assassin 2012-04-17 21:24
siek tiek nevisai i tema, bet kai JAV numete atomines bombas virs Japoijos, taip irgi buvo iszudyta daug nekaltu zmoniu (aisku ne tiek, kiek zydu), bet dauguma pateisina tokia JAV politika. ir man labai patika pasakymas, kad istorija raso nugaletojai. tame tiesos labai daug yra
Talkatif 2012-04-17 23:04
Greičiausiai dabar ateis laikas kai muslimai, o vėliau kinai peržygiuos per Europą. Ir nusimyš ant jos stabų kapų. Tai kad skubėkit melstis savo ikonėlėm. kol dar galit. Nesu matęs, kad dabar fašistukai savo šaliai kokį naudingą darbą nudribtų. Nei talkuose jų matyt, nei dar kur. Vien tik kaip gėjukai į paradus su savo veliavytėm ir kaip politikieriai ant bačkų lipa paknist protą apie nacizmo naudą ir apie užsienio siaubą. Pindikliuškės, blizgučiai ir pliurpalai, tiek ir naudos iš jų šaliai.
modis 2012-10-01 10:19
Siaubas kažkoks skaityti komentarus. Politikierius Hitleris išbuvo valdžioje apie dešimtmetį. Jei taip skaičiuosim socdemai Lietuvoje irgi sukūrė stebuklą. Per dvi kadencijas spėjo Lietuvą į ES, NATO įkišti ir pakelti ekonomiką oooo kaip aukštai. Bet visi žino, kad derybas vedė ne jie, ir kad po jų išėjimo prasidėjo krizė. Taip kad laiko tarpas girti už ekonominius laimėjimus per trumpas. O ir stebuko nėra. Daug didesnis stebuklas yra Japonija arba Pietų Korėja. Kad ir pati Vakarų Vokietija po karo. Kaip iškilo. Čia ne Hitlerio nuopelnas, o Vokietijos žmonių. Nepriskirkim nepelnytų laurų. Ir išviso, jis buvo tikras velnias.
Pumper 2012-10-01 10:56
Holokaustas irgi tų pačių Vokietijos žmonių nuopelnas, kurie aklai vykdė Hitlerio politiką.