Kaip uždirbant 3500 Lt sukaupti atostogoms užsienyje ir nuosavam būstui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atavar 2012-04-16 19:37
Tu pats dabar perskaityk ka parasei. Tada perskaityk dar karta straipsni. ATIDZIAI. Neatmesk, o paanalizuok ir pabandyk pritaikyt. Pats vadovaujuos labai didele dalimi to kas pateikiama straipsnyje. 90% ubagu ir seip nepasiturinciu nemoka taupyt, arba taupo ne ten kur reiketu. Tai viena is priezasciu, kodel jie tokie ir yra. Pasikeisti, pasukti galvele, paplanuoti savo islaidas apsoliuciai daugumai yra per daug sudetinga - paprasciau yra pasakyti NESAMONE, NEIMANOMA, PROPOGANDA ir isdidziai atkisus kieta kakta toliau rekt "ne mes kalti - valdzia kalta !!!"
Arthuras 2012-04-16 19:49
C'mon, indų ploviklis ir tualetinis kainuoja 8 lt gal. Muilas ir dantų pasta dar kokie 10lt. Viskas. Visa kita - maistas. Be abejo, galima ėst vien tik bulves, makaronus ir kitą šūdą, taip sutaupysi - sveikatos sąskaita. Visus tuos "patarimus" naudoja didžioji dauguma lietuvių.
immortallt 2012-04-16 20:13
Beje, matydamas sios temos rezultatus ir kaip visi vis sako, kad Lietuvoje moka 80% algu minimuma, padariau apklausa. Apklausos rezultatais pasidalinsiu kai susirinks daugiau atsakymu: http://www.surveymonkey.com/s/89XX87G Tikiuos nepalaikys administracija to spam'u, nes man is to nauda vienintele - patenkintas smalsumas. Manau, ne man vienam tas smalsu Siaip bulves turbut vienas idomiausiu produktu - baisiai pigus, galima padaryti aibe patiekalu ir tai yra produktas, kuris turi labai daug ivairiu naudingu maistiniu medziagu. Vien jas reiktu valgyt labai ilgai, kad pakenkti sveikatai. O del lietuviu gaminimosi namie. Tik jau nereikia... Matydamas kiek masiskai perkami pusgaminiai, kaip neina gauti vietos pavalgyt per pietu pertrauka, nepasakyciau kad musiskiai gyvena prastai. Arba rukymas, nuosava masina ir t.t. ir t.t. Pareklamuosiu biski dar... Va bus vel masinos dalijimosi paslauga www.citybee.lt puslapis kol kas neveikia. Buvau ecito klientas, busiu ir siu, nes paslauga man patinka, o turint omeny, kiek daznai man reikia masinos, tai tikrai pigiau nei turet savaja. Tuo labiau, mano darbas yra centre, kur parkavimas mokamas.
Atavar 2012-04-16 20:23
Kaip ir minejau, dar karta pasitvirtino, jog paprasciausia yra pasakyt "nesamone, bulshit, neimanoma" , ir net nepaanalizuot bei nepabandyt. Trumpas komentaras, kaip pvz paimant paskutini tamstos sakini. 1) ar gali is atminties su 10% paklaida pasakyti to pacio indu ploviklio ir tualetinio popieriaus kaina? Muilo? Dantu pastos ? Pastoviai perkamu prekiu kainos nezinojimas taip pat lemia didesnes islaidas. 2) ar indu plovikli perki tada, kai baigiasi, ar tik kai link pabaigos turimas? Muila? Tas pats liecia ir visa kitka. 3) perki tik tam kartui, ar uzmates akcija reikalingai prekei prigriebi tiek, kad uztektu iki sekancios akcijos? Na plius minus. Nes, kai imi stebeti tai visos akcijos kartojasi. Pastoviai isleisti 30-50% maziau uz tai ka ir taip pastoviai vartoji yra DAUG. 4) Tie patys mesa-mesos gaminiai bei pienas-pieno produktai prekybcentriuose 20-30% brangiau bei spec parduotuvelese/turguose ir kitur. 5) galima butu testi tikrai ilgai - turim ne viena pavyzdy netgi tarp draugu bei pazystamu, kurie reaguoja bei elgiasi panasiai kaip tamsta. Ne vienas uzdirba panasiai arba daugiau, o gyvena gerokai prasciau ir stebisi, kaipgi cia mes taip... O kai sudedi tuos 20-50% mazesnes islaidas uz TUOS PACIUS arba netgi kokybiskesnius produktus - ir gaunasi skirtumas. O cia tik kas liecia maista, bei kita kasdienine namu buiti.
immortallt 2012-04-16 21:21
Tik ka Maximoje isleidau 24LT. Jei atmestume nebutinus produktus (keletas skanestu), tai butu 18LT, tai man to maisto uztenka laisvai 2 dienom. Pora menesiu valgiau daug marinuotu agurku - tai ka vasara pasiruosiau. Labai geras valgis rauginti kopustai - daug naudingu medziagu ir man asmeniskai labai skanu. Taip pat rudeni uzsipirkau avieciu uz 100LT kazkur, bet is to prisidariau avieciu uogienes tiek sau, tiek tevam bei dar uzsisaldziau - parduotuveje tiek avieciu paruostu pirkt butu kainave kaip ner ka 300-500LT. Puikios salotos tiek skonio tiek kainos atzvilgiu - salieras, morkos, saukstas majonezom obuolys ir pora skilteliu cesnako - viskas tarkuota. Uz 5LT pasidarysi tiek salotu, kad dviese vien nuo ju gali prisivalgyt. Pries pora savaiciu dariau romantiska vakariene - spageti su krevetemis ir spinatais bei parmidzano suriu. Skamba prabangiai, bet uz 20LT galima normaliai pavalgyti keturiese arba jau persivalgyt dviese.
zahiraz 2012-04-16 21:56
Sutaupyti tikrai įmanoma,net ir tiek kurie gauna 1500lt i rankas (o dauguma gauna daugiau). Nuolat parduotuvese matau situacija,kai kokia nuolatinė prekė pvz majonezas,kainuoja 5lt,o su akcija 3,20. O zmogus pasiema viena indeli ir dzin,po 2savaiciu pirks už pilna kaina kita...nu man tai nesuvokiama... Megstu sultis,apelsinu,nusiziurejau 100proc be saldikliu "ABC" kaina 3.50lt/l. Buvo akcija pries pora savaiciu po 2lt,tai 30pakeliu nusipirkau ir rami galva keliem menesiam. Tas pats su mesa. Dešros kg parduotuveja 32-49lt. Beprotiskai kokybiskai namie išrukyta mėsa turguje 22-28lt/kg...Galima vardinti ir vardinti...
Arthuras 2012-04-16 22:14
Parduotuvinės dešros apskritai nevalgomos. Yra dar ir tokių lietuvių, kurie mėsą rūko patys
immortallt 2012-04-17 00:39
Nusipirkau vistienos krutineles, siek tiek darzoviu, pieno, vynuogiu pasiemiau, sausainiu, grietines bei dar rodos kazko. Cekio neissaugojau, o jau viska susideliojes. O is to valgyt pasidarysiu 2 kartam mesos su darzovem. Pusryciam vaisiai. Vakarienei tie sausainiai (nors turetu but atvirksciai). Uzkandziai - vaisiai. Na dar turiu jogurto pora indeliu. Indelis 2,5LT (akcija latviskam neblogam jogurtui). Esme ta - nepirk brangiu pusgaminiu. Gaminkis pats namie. Pvz. zmones labai megsta surelius. Surelis kokie 1-1,5LT. Kad bent kiek uzkasciau man reikia 3-4 sureliu. Uz 6LT as jau galiu pasidaryti neblogus pietus. O siaip pigu ir sveika valgyt troskinius bei tirstas sriubas, pvz su perlinem kruopom. Ziema mano mama namie pradejo vytinti jautiena tiesiog ant radiatoriaus. Savikaina gaunas vistiek ~40-50LT, nes marinuojam geram vyne, imam gera mesa, bet parduotuvej nuo 100LT kaina. P.S. 3 kiausiniu omletas su prieskoniai ir slakeliu pieno: ~2LT, dar duonos rieke nu max 2,5LT jau su mesytes ipjaustytos ar net kokio parmizano suriu siek tiek. Tiesa, duona ir kiausinius naminius parsiveziau. Namie issikepti duonos kepala gaunas ~2-2,5LT. Tiksliau reikia mamos klaust, bet gaunas pigiau nei pirkti itraukiant absoliuciai viska, iskaitant ir elektra bei amortizacija duonkepes.
Simplicity 2012-04-17 10:52
Stebėti akcijas, užsipirkti sulčių porai mėnesių į priekį ir amžinai sekti dažnai perkamų produktų kainas... Nori ar ne, bet prieš grįžtant su visajum į Lietuvą reikia kokių 3-6 mėnesių pereinamojo laikotarpio Beje, ne į temą, bet kai Lietuvoj dėl kažkokių pagerintų sąlygų vištoms kiaušinių kaina pakilo vos ne iki dešimt litų, Airijoj kiaušiniai kainavo ir tebekainuoja tuos pačius 14-20 centų už kiaušinį.
immortallt 2012-04-17 11:08
Kokiu 10 Litu. Gal litu pabrango realiai. Kiti pabrangino daugiau. Situacija regionine ir laikina.
Simplicity 2012-04-17 11:36
Prieš velykinę psichozę kiaušinius ir po 9 litus prekybos centrai stumdė Čia mane tokios žinios iš Lietuvos ir iš kelių šaltinių pasiekė.
immortallt 2012-04-17 11:40
O as penktadieni pries velykas Maximoje maciau baltus kiausinius stumdomus ar tai po 4.59 ar 4.99. Visada galima pasiziureti didziausia kaina, pvz ziuri masinu kainas, kam ziuret i tu paprastu, pasiziuri iskart i kokio merso S klases kaina.
blizzard 2012-04-17 11:44
Kiaušiniai S klasė - tik Lietuvoje
Mortifer 2012-04-17 14:27
Šiaip geras straipsnis. Aš kai ieškojau darbo, pirmą kartą pasidariau savo poreikių-išlaidų analizę, tai priėjau išvadą, kad man vienam reikia apie 1,2k litų tam, kad palyginus laisvai gyvenčiau. Įskaičiuojant viską, mokesčius, maistą, automobilio eksplotaciją, pramogas ir t.t. Vien dėl to, kad iš principo nėjau dibt už mažiau, negu man reikia padoriai gyvent, susiradau darbą kuriam moka netgi daug daugiau, negu man reikia Bet va teisybės dėlei buvo sunku, nes kol neradau darbo, buvo ir bulvių daug, ir makaronų... Šiaip galiu palinkėt visiem tik tiek, kad neparsiduotumėt pigiai ir planuotumėt biudžetą
Arthuras 2012-04-17 14:50
Tie kiaušiniai, kurie būna pigiausi - mėšlas konkretus((skoniu, konsistencija). Esi valgęs kaimišką kiaušinį, arba tuos kiaušinius už 9 lt prieš Velykas? Jauti skirtumą? Faktas, kad kažkas Lietuvos rinkoje yra labai, labai blogai, kai kiaušiniai prieš Velykas kainuoja 8-9lt. Toks jausmas, kad konkurencijos visai nėra(monopolis?). Vadinasi ir už kitus produktus sėkmingai mokam gana didelius antkainius ir nieko padaryt negalim.
blizzard 2012-04-17 16:41
Ne tik tai, bet ir įstatymiškai niekas jokių tyrimų nedarė, nebandė išsiaiškinti kodėl taip yra ir t.t.
Simplicity 2012-04-17 16:47
Savaitę prieš Velykas kiaušinių kaina kyla visur kaip ant mielių, o dieną prieš — BAC ir nukrito dviem litais Už tokį kartelinį prekybos centrų, paukštininkų susitarimą turėtų gerai nuskausmint. (Žinoma, reikia nepatingėt ir tą reikalą įrodyt).
Nerkashis 2012-04-20 10:09
4 asmenų šeima. Dukrai 8m, sūnui bus 2m. Vienas apsilankymas parduotuvėj svyruoja tarp 70-130lt. Dažniausiai užtenka savaitei. Kaip sutilpt į 150lt/mėn. - mistika. Sekam akcijas, turgūs ir mažos parduotuvėlės dažnai lankomos, pažįstamų rekomenduojami pardavėjai. Kelionės iš vis labai retos. Straipsnyje pasigedau išlaidų garderobui. Gerai, kad turim draugų, kurie mažiui atiduoda išaugtinius rūbus. Palyginimui, jam striukė būtų kainavusi nuo 50lt. Gavom dykai. O dukra, tokio amžiaus vaikai dažnai greit sudėvi drabužius. O dar gi pana... Jei ne pajamos iš pašalies, su oficialia alga gyventume labai skrumniai.
blizzard 2012-04-20 12:02
Pritariu pilnai, pas mus situacija laba panaši
Uber 2012-04-23 15:16
Na, jei kelionę dar ir pats susiplanuotum, tikrai daug nekainuotų. Tik reikiamos informacijos reik prisirinkti, kad nepasiklystum. Aš asmeniškai čia visad pasiskaitau, jei planuoju kur nors vykti. Tikrai praverčia http://www.kelionespatarejas.lt/lt/