Apklausa: Lietuvoje neužtikrinama ori senatvė ir neteisingai mokama už darbą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2012-05-15 19:37
Na matyt kiekvienas renkasi kaip jam geriau, bet žinok ne visi turi pasirinkimą čia gauti 6k litų į rankas ar ten tiek pat eurų, dažniausiai pasirinkimas čia gauti max 2k litų į rankas o ten minimum 1k eurų į rankas, nepasirašant sutarčių ir nenešant atsakomybės. Nuostabu jeigu tau čia sąlygos geresnės nei UK (normaliam žmogui taip ir turėtų būti gimtinėje) bet daugumai taip nėra.. apie tai ir eina kalba, nepasidaryk ir tu kaip Šedžius kuris gauna 10k eurų į rankas kaip ir likusi 50proc. Lietuvos.. Beje tu į tas sąlygas ir orumą nežiūri pakankamai globaliai, pagalvok apie orumą ir geras sąlygas kai važiuosi Kaune duobėtais keliais ir laužysi savo naują automobilį, pagal tai kad tu gaudamas 6k litų į mėnesį rimtai galvoji apie viešąjį transportą, pagalvok apie orumą ne vien savo bet daugumos gyventojų. Beje apie automobilius, jeigu gyveni mieste automobilio nereikia, tačiau aš mieste negyvenu o apie darbuotųjų našumą, gali ir nebesvaigt atvirai pasakysiu, už 2k litų į rankas dirbi normalią darbo dieną su savaitgaliais, nieko tu ten per daug neprisistęngsi ir našumo nepadidinsi.
Anonymous 2012-05-15 22:28
Po šituo straipsniu reikėtų tikėtis kokių nors analitinių komentarų, ar šiaip kokių... „Prie sovietų prie smetonos veltėdžiai pašalpos“ - ir pilam iš tuščio į kiaurą Nafik niekam nerūpi jokia tauta - jei žiūrit žinias, tai tipo vienas tarsi šilumos tinklų vadovas keliolika melejonų nupūtė. Kad apie tai kalba per TV - gerai, aišku, bet kad ... Kaip manot, ar tie keliolika melejonų įskaičiuoti į šildymo kainą? kaip manot, ar kompensuos tą vagystę? O gal bent kainos sumažės kitiems metams?! Štai taip ir pučia pro šalį esmė Pensijų nebus, nes sodra bankrutuoja - ! Ledas! Ežio ledas! Tarsi sodra - ne valstybė Jei nemokėsim pašalpų - sutaupysim! Tikra tiesa - o dar geriau būtų pakarti visus veltėdžius, ir palaidoti vienu metu buldozeriais. Dar ten nauja kokia mintis - už tai, kad minimumą pakels 50 litų leis iš darbo mėtyti keli metai prieš pensiją? Paklauskit pensininkų, ką tai reiškia Tarp kitko, tai visas įmones, kurios moka minimumus darbuotojams, derėtų skubos tvarka išparduoti per varžytines. Vadovus susodinti kaliūzėn kaip valstybės grobstytojus. Juk tiems darbuotojams mokam mes visi! Nes to minimumo jam neužtenka, ir gauna jis pašalpas, nuolaidas ir pagalbą maistu už mūsų pinigus! O jei paprognozuoti, kas bus toliau - pažiūrėkim į ekonomiką. Tose šalyse, kur žmonės gyvena gerai - algos didelės ir todėl gamyba nuostolinga. Kol nenuskurs tiek, kad eis į darbą už pavalgyt, tol viskas tik blogės. Ir jei valdžia neskurdins - iškeltos gamybos į pigesnes šalis savo padarys Kas sakė, kad verslas efektyvesnis?! Tai darbininkas efektyviau dirba pas verslininką, o verslo efektyvumą pilnai suėda paslaugos/prekės kaina Na, bet viskas bus gerai. Asilai tedvesia badu, normalūs sugebės iškilti aukštyn. Darvinas, evoliucijos teorija
Vytax 2012-05-15 22:40
Nagi paskaičiuokim. 100Lt. kiekvienam pensininkui kas mėnesį yra maždaug apie 850mln. per metus. Žinant kad Sodros deficitas yra 2mlrd. litų, tai yra tikrai nemažai. Ir visas tas deficitas yra dengiamas skolintomis lėšomis už kurias tiems patiems pensininkams dar reikės susimokėti palūkanas. Taigi gaudami didesnes pensijas dabar, pensininkai gaus mažesnes pensijas ateityje.
Anonymous 2012-05-15 22:58
Na, kad jau varom ne į temą, tai bent jau su muzika - o vien per viešuosius pirkimus kasmet pavagiami 4 melejardai - tau ne skaičius? Pats gerbiamas Kubilius viešai pripažino tokius skaičius O tu sodra, sodra... Kas tas sodra? Jei pavyzdžiais, tai sodra bus kaip buhalteris: tarkim, turiu įmonę ir buhalterį. Atein pas mane verguolis - sako, duok algą. O aš jam sakau - algas moka sodra, t.y. buhalteris. Tada tas verguolis ein pas buhalterį. O jau buhalteriui aš, mlia, pinigų tai neduosiu, tegu sukas kaip nori O tai dar išdalins algom Štai ir valstybė - kam dalintis su elgetom? Imkim mokesčiais kiek reikia, o jiems palikim kiek negaila O kaip padaryti, kad ant valdžios neburbėtų? Įkuriam sodrą, paliekam procentą, suskaičiuojam, kiek dirbančių - nedirbančių, ir juodnugariai aiškiai supras, kad mokėti nėra iš ko 4 melejardai... Keturi - vien per viešuosius pirkimus. Viešosios įstaigos neįskaičiuotos... O kiti punktai - nė nepaminėti...
perihellis 2012-05-16 14:31
stenat stenat ir nieko daugiau nedarot kas draudžia savimi patiems pasirūpinti? visada valstybė turi padėt, nuo kada? mano nuomone, valstybė tiesiog turi netrugdyti. Visai kaip futbolo varžybos, jeigu teisėjo praktiškai nesimato - reiškia jis teisėjauja labai gerai, jei jis matomas ne rečiau, nei žaidėjai, nei pats žaidimas - jam nesiseka. Šiai dienai kuriami įvairūs projektai, kurių dėka valstybė mažiau kišis į mūsų finansus, į mūsų pinigų kaupimą
Anonymous 2012-05-16 15:41
Pritariu! Kiekvienas atsako pats už save! Tikrai didžiai teisinga. Neturi pinigų - tai nesirk. Neturi sukaupęs atsargos - neišeik iš darbo. O visi tegu būna verslininkais. 3 milijonai verslininkų ir rojus Lietuvoje ir aplinkinėse teritorijose. Tu, bičiuli, esi teisus visu 100% Tik kad tavo teisybė asmeninė. Tau pritaikyta. O jei plačiau taikyti - tai iš tavo teisybės tik juokas paaugliškas
perihellis 2012-05-16 16:23
tai vis dar manai, kad tavim turi pasirūpint valstybė? kas sakė, kad reikia būti verslininku, kad galėtum oriai gyventi? vakariečiai pencininkai, ką jie gyvena ne oriai? bet lygtais toli gražu nevisi yra verslininkai. Aplamai, tikras verslininkas yra pats biedniausias žmogus, koks tik gali būti, nes visi jo pinigai sukišti į verslą, jis jų nelaiko kojnėj ar banke pasidėjęs indėlį su juokingais procentais. Kitas dalykas, kiek pamenu, statistika sako, kad vidutinis lietuvis neturi nė mėnesiui santaupų, kuriomis galėtų padengti savo vidutines išlaidas. Pvz. Atimsiu iš tavęs 100lt, ar išgyventum kaip nors? o jei pasidėtum į stalčių tuos 100lt? greičiausiai pirmu atveju sėkmingai išgyventum, antru - lygiai taip pat sėkmingai išgyventum. Skirtumas tas, kad pirmu atveju aš tau būčiau skolingas 100lt, o antru - neturėtum nieko.
Arns 2012-05-16 17:53
perihellis, svaigsti kaip reikalas. Kas dėl vakariečių, tai mūsų kainos visko jau beveik panašios, tik algos ir pensijos skiriasi kelis kartus. Kas dėl verslo, parodyk nors vieną verslininką, kuris neturėtu pinigų atostogoms ar brangiems daiktams (aišku neskaičiuokim turgaus bobučių). Ir parodyk kiek daug eilinių žmonių gali sau leisti mest keliolika tūkstančių šian ar ten. Tad tik nebeverkim dėl verslo problemų, nes prisikviesi ir VP dešimtuką į savo komandą. Verslas yra ,jei jis pelningas ar kas nori jį daryti, ir visi atidarantys verslą žino rizikas ir tikisi uždirbti daugiau nei kiti.
Anonymous 2012-05-16 18:04
Jei ne pašalpos - statysim konclagerius Proto broliai, beisididžiuojantys savo gerove, pasakykit, ką darys varguoliai, jei negaus jokių pinigų? Eis sau ramiai dvėsti badu į miškelį? Ar ims vogti, plėšti ir žudyti tuos, kurie turi daugiau? Teks neturinčius pinigų uždarinėti į konclagerius, dėl savo pačių saugumo Gyvenimo mokytojai, mlia, kalba apie verslą... Tipo, verslas neprisidėjo prie tos ...os, kur dabar gyvenam? Tipo, bloga valdžia kalta, o geras verslas ne?! Eik gyvenimo pamokyti į gatves, pamatei kokį bomžą - ir duok į snukį, ko jis nedirba, ko neatsideda ateičiai ir nemoka PSD! Pašalpos, beje, varguolių smurtą tik atitolina. Trečios kartos pašalpininkai irgi moka riaušes kelti - Londonas, pvz. Taigi - atsisakom šelpti veltėdžius - gaunam gaisrus su plėšimais, šelpiam veltėdžius - gaisrus gaus arba vaikai, arba anūkai Arba juos visus eutanazinam. Tai kaip, a, brangūs gyvenimo ekspertai?
perihellis 2012-05-16 18:13
tai papasakok, kas tavo nuomone nėra svaigimas? Aplamai, prie ko čia kainos? niekam neįdomios tos kainos, nueik į to vp dešimtuko valdomas parduotuves ir pasi[iūrėk, ką žmonės perka. Tipo neturi pinigų vadinasi. Beje, aš lygtais neminėjau jokių verslo problemų, taip pat lygtais neminėjau, kad verslininkas turi kažkokių problemų ar finansinių sunkumų, taip pat lygtais neminėjau, kad eilinis lietuvos verslininkas viską laiko sukišęs į verslą. Gal tik pamiršau paminėt, kad taip, kaip aprašiau turėtų būti pirmus kelis metus praktiškai be jokių išimčių. Tamstos postas kažkaip ne į temą, lyg bandytum išprovokuot kažkokį konfliktą edit: postas skirtas Arns, nespėjau pirmas parašyt o dabar atsakymas į paskutiį postą: nemanau, kad lietuvoje artimiausiu metu bus kažkas panašaus į graikijos, prancūzijos ar anglijos riaušes. Eilinis mitingėlis ar seimo langų padaužymas ateis ir praeis..aš bedarbiams mokėčiau didesnius pinigus, nei dabar, tačiau pvz tik tris mėnesius. Pakankamai ilgas laiko tarpas, kad susirasti darbą savo srities specialistui.
kionig 2012-05-16 18:38
Va, tu, kaip didis ekspertas parodyk tuos 4 melejardus, kurie nugaruoja kaip eteris?
Anonymous 2012-05-16 21:20
kionig 2012-05-16 22:01
Prastas, o ką padarysi Dabar, kuris čia pas mane ateis ir pažadės man į snukį duoti? Oj, kabiniesi, koks skirtumas tas nickas. Jeigu aš gėdyčiausi savo kalbos, visų pirmą aš nerašyčiau taisyklingai. Rašyčiau tomis kalbomis, kuriomis moku. Čia nesirodyčiau. Ko gero jau senų seniausiai lenkčiau nugarą piktiems buržujams ir šnekėčiau tik svetima kalba, išsižadėdamas gimtosios, net ir pilietybės. Sutikęs lietuvį gatvėje vaidinčiau nepažįstamąjį ir nesisveikinčiau. Netgi ir vardą bei pavardę būčiau pasikeitęs, kad tik būtų įmanoma atsikratyti vagių valstybės etiketės. Bet aš viso šito nedarau, taip kad nereikia lia lia P.S. Apie BVP kėlimą. Jį pakels kiniečiai ir tikrai ne patys lietuviai. VerKSlininkai užsiveš, pamatę, kad čia nebėra nė gyvosios dvasios jaunųjų lietuvių ir gaus leidimus vežtis. Tai yra daroma, pakolkas ribojama, bet kito kelio nėra - patikėk. Liks pensininkai, valdžia ir jos biurokratinis aparatas, bei didieji verKslininkai, kurie su imigrantais kels BVP ir uždirbinės kažkam pensijas.
blizzard 2012-05-16 22:06
Kiek girdėjau tokia politika bus visiems studentams (ar bent jau daugumai) kurie mokosi nemokamose vietose, ar aš kažką praleidau?
kionig 2012-05-16 22:13
. O, šiaip jei praleidai, tai kalbama apie tai: http://www.technologijos.lt/p/spausdinti?name=S-20800
blizzard 2012-05-16 22:56
kill it with fire.. Pagal dabartinę logiką, jeigu mes tau sumokam už mokslą tu privalai čia likt, nesvarbu kokios prastos čia sąlygos bebūtų? Mes turbūt vienintelė valstybė Europoje kurios piliečiai valstybei daro nuostolį kurį po to privalo kompensuot? Man atrodo galiausiai bus taip kad gydytojų neliks, studijuojančių mediciną dar labiau sumažės ir tiems likusiems teks atidirbt kokius 10 metų po studijų baigimo
Anonymous 2012-05-16 23:04
Va, įdomu, kaip tada atrodys tokia pati apklausa?!
kionig 2012-05-17 00:36
, tai būtų kokie 1-3 metai. Čia, kaip sakant biudžetas kiauras per visus galus. Prasidėjo raganų medžioklė. Dabar beskaintant delfyje nusikaltimų skyrelį, tai už nužudymą paskyrė bausmę ten 20 metų kalėjime, 100 tūkst. žalos atlyginimui artimiesiams bei dar 11 tūkst. sumokėti į ligonių kasą, kur to asmens gydymas tiek kainavo iš valstybės biudžeto. Jeigu, kas nors šitą pastraipą suprasite ne taip, kad aš tokiu būdu neva pateisinu nusikaltimus, deja ne, nepateisinu, bet yra vienas "bet", ką tu paimsi iš nieko neturinčio? Nieko, o visas šitas purvinas dalykas vyksta ir toliau. Bet žinoma, prevencinė priemonė už padarytus nusikaltimus visai gera. P.S. Man jau toks kiekvienas straipsnis vis primena pesimizmo apraiškas. Gal kas turi optimistinių pranašysčių?
vvv2 2012-05-17 09:24
perihellis 2012-05-17 09:26
o aš matau ateity gana nemažą lūžį, kai išmirs visi dabartiniai pencininkai, kai išmirs visi, kur dabar generuoja dižiąją lietuvių pajamų dalį. Tada tauta bus stipriai apmažėjusi, nenustebčiau, kad nė 2milijonų nebus, tačiau tauta daug jaunesnė nei dabar, reiškia pencininkų mažiau, vaistų kompensacijom mažiau, reiškia ir pinigų daugiau. Žinoma, čia jeugu sodra išsilaikys, kuo aš šiek tiek abejoju, įtariu, kad ji transformuosis į kažką kitą. Tai ką aš tuo noriu pasakyti, spėju, kad po kokių 30m mūsų populiacija bus kažkiek supanašėjus į piramidę ar bent jau cilindrą (kūdikių labai daug, čiut vyresnių mažiau, dar vyresnių - dar mažiau, pencininkų visai nedaug..), kai šiai dienai viskas labai panašu į grybą (kūdikių visai mažai, okių trisdešimtmečių visai nemažai, o vat tokių, kuriem likę iki pencijos koki 20m ar mažiau, tai galybė). Žinoma, jei mano turima statistikia yra teisinga. Iš ko norit jūs ar nenorit išplaukia begalės problemų, kad ir pa pati sodros skylė, kurios laukia dar subnkesni laikai, nei dabar nepatikėsit, jaučiu, kad sodros bėdą jau spręndžia, 2pakopos pencijų kaupimo fondams nori pervedinėt daug didesnius procentus, nei dabar, reiškia nori pamažu žmones atrišt nuo sodros. O gal kaiptik priešingai, nori pašerti tas privačias kompanijas, tegu jos investuoja, augina tuos pinigus, o paskui (po 20m) viską pasiimt ir padengt sodros skolas. IMHO