Visame pasaulyje pavojingai didėja jaunimo nedarbas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-05-28 12:37
Ar daug matei prekių su užrašais "Pagaminta Vokietijoje", "Pagaminta Australijoje" spėju kad ne. Nors prekes pardavinėja Vokietijos ar Australijos kompanijos. Šiose šalyse didžiausia dalį sudaro paslaugų sektorius. O gamyba nėra pagrindinis. O ir tai ką pagamina kainuoja gan brangiai. Todėl parduoda tik tiems kas už užrašą "Pagaminta Vokietijoje" gali ir moka didelius pinigus. Be to tu lygini visai nesulyginamas šalis. Kur Vokietijos gyventojų skaičius, o kur Lietuvos. Kuo daugiau gyventojų - tuo didesnė rinka, kuo didesnė rinka tuo galima išlaikyti daugiau darbo vietų. Nes šiuolaikinėje ekonomikoje uždirbama ne už milžiniškas kainas, o už pardavimo kiekius. Jei už prekę uždirbs 10 litu ir parduosi tik 1000 uždirbsi 10000. O jei uždirbsi 1 lt ir dėl to parduosi 100000. Uždirbsi 100000 litu (P.S. čia uždarbis, o ne kaina). Tik monopoliai gali sau leisti pardavinėti už didelę kaina didelius kiekius, kaip M$ ar AutoCAD.
technologas 2012-05-28 12:46
Bloga politika, pigūs resursai, didelės rinkos, su šituo aš sutinku. Bet kokią tuomet įtaką turi žmonių tingumas ir kvailumas ir kodėl bei ar tik dėl šių priežasčių sugebėjo nedarbas per penkis metus padideti penkis kartus (jei įskaičiuotume emigraciją praradus darbą - gal ir visus 10). Rinkos dydis per tą laiką per daug nepakito, resursai ir tuomet nepigūs buvo. Tai va, pamalei šiek tiek, bet į šitą klausimą neatsakei. Aš kažkaip netikiu, kad per kelis metus žmonės gali taip kardinaliai pasikeisti.
Simplicity 2012-05-28 13:01
O kas iš jaunimo šiais laikais nori realiai dirbti? Norintys dirba ir užsidirba — šaltkalviai, dažytojai, staliai, kalviai, statybininkai, dažytojai, odininkai ir t.t., ir pan. Net tie patys fabrikų (žinoma, dažniausiai ne lietuviškų) darbininkai dirba ir užsidirba. Tik bėda, kad dirbant reikia dirbti, o ir su nuo mokyklos suolo trintu kostiumu ir baltais marškiniais ten nepavaikščiosi. Verkia ir darbo neranda visokie vadybininkai, kurie realiai jokiu supratimo apie darbo rinką neturi ir įsidarbinę visko mokosi iš naujo. Kam iš jūsų nėra tekę susidurti su specializuotos parduotuvės vadybininku, kuris visiškai neraukia apie ką eina kalba?
Acme 2012-05-28 13:05
Technologija pražudys, bet kurią monetarinės ekonominės sistemos atmaina, kuris paremta . Šiame reportaže vienas žmogus 32 metų, turintis tris aukštuosius išsilavinimus (civilinės ir kelių inžinerijos, nekilnojamo turto ir dar kažkokią) ir neturi darbo. Šis žmogus ne koks tinginys, bando ieškoti darbo ir baigęs paklausias specialybes ir neturi darbo, tai dabar paaiškinkit kodėl?
Simplicity 2012-05-28 13:22
Vėl tu pradėsi su savo stebuklinga santvarka????
Pasalietis 2012-05-28 14:00
Geriau stebuklinga santvarka ir sakymas, kaip jos pasiekti, nei apatiškas požiūris ir geresnio rytojaus kritikavimas.
Pasalietis 2012-05-28 14:01
Taip daug su ženklu pagaminta Vokietijoje. Kaip tada Vokietija gali būti 3 šalis pagal eksportą (prieš pora metų buvo pirma), jei ten gamyba nepagrindinis dalykas?
Simplicity 2012-05-28 16:02
Tai, kad visai ne vietoj savo tikėjimo žodį skelbia. Reikia eit kur prie Seimo rūmų ar pas jos ekscelenciją
Laurynas19 2012-05-29 00:50
) Larry Page ir kalba apie tai, tam yra google youtube kanalas jei taip galime pavadinti, kuriame įtakingi žmonės dalinasi idėjomis kaip pasiekti Acme minimą visuomenę.
perihellis 2012-05-29 01:29
su ta savo visuomene jūs man primenat amway 'sektą'
Simplicity 2012-05-29 09:58
Iš didelio rašto išeinama iš krašto: protingų tėvų vaikai užauga mažaraščiais, abstinentai užsiauginą narkomaną ar žudiką Aš dirbu kapitalizmu paremtoj sistemoj ir užsidirbu pakankamai, neverkiu. Kažkas toj pačioj kapitalizmu paremtoj sistemoj sėdi ant pašalpų ir taip pat neverkia (socialinis būstas, pašalpos, nemokama medicina, etc.). Toj pačioj kapitalistinėj santvarkoj dažniausiai ubagauja narkomanai, alkoholikai ir nenorintys laikyti socialinių normų. Kaip gyvena Azijos ir Afrikos tautos, tebepraktikuojančios vudu magiją ir valgančios žmogieną — man mažai įdomu. Darbas už dolerį per dieną irgi yra darbas, o tas uždirbtas doleris leidžia sutaupyt bilietui į turtingesnę šalį.
Laurynas19 2012-05-29 20:32
Ar taip sunku suprasti, kad čia tik kalbama apie ateitį, kokios dabartinės problemos, kaip jas bandyti spręsti ir kodėl jas reikia spręsti. O tokie kaip tu tiesiog rėkia, kad sistema puiki ir viskas čia gerai. Nieks čia negerai! Ir tuo pačiu mes suprantam, kad dabartinėje sistemoje vistiek imanoma gerai gyventi. Ir gyvename gerai. Taip pat didžioji dauguma kalbančių apie geresnę visuomenę yra protingi, išmintingi, išsilavinę žmonės, o ne juodadarbiai rėkentys kaip viskas blogai ir grąžinkit SSRS...
perihellis 2012-05-29 20:42
pats sau prieštarauji, vienoj posto daly aiškini, kad dabar viskas blogai, kitoj jau kad gerai gaila nepamenu, kaip vadinamas tas sutrikimas. ps. gal dar jehovos liudytojus mėgsti?
Anonymous 2012-05-30 14:21
Kaip supratau, tai ką šnekėti apie visą visuomenę, tai savo pavyzdžiu nori parodyti, kad Lietuvoje viskas gerai? O kodėl tada imi savo pavyzdį? Kam toks lūzerio pavyzdys įdomus? Tipo, gera alga?! Imk GERĄ pavyzdį, kur jaunam žmogui TIKRAI SEKASI, ne taip, kaip tau... Pvz, kas 18 metų jau užkalė milijoną, kas jau turi kokią firmą su keliolikos melejonų apyvarta, kas garsus per pasaulį - o tu tipo uždirbi kažkiek ten, ir sakai, kad tu - pavyzdys?! Va, kai tu kažko pasieksi (na, nuo savo bendraamžių tai stipriai atsilieki, bet gal vėliau?) imsime mes žavėtis tavo pavyzdžiu ir skaityti biografijas. Sėkmės tau, didvyri.
perihellis 2012-05-30 15:56
kai pritrūksta minčių pereinam prie asmeniškumų? kalbant apie atsilikimą, tai žiūrint apie kurią vietą kalbi. Pvz. apie "daug pasaulio matęs, daug kultūrų pažinęs, anglijoj skalbinius krovęs" tai tikrai atsilikęs Jei kalbėti apie pasiekimus mokslo įstaigose, na irgi atsilikęs. Kur aš dar atsilikęs kažkaip nesugalvoju. Aj dar viena sritis, nepamylėjau dar nė vienos iki žemės graibymo nusigėrusios mergos. Kolkas visai šiais savo atsilikimais nesiskundžiu. Beja, kažką matyt praleidau, jei kažkur buvau aš paimtas, kaip pavyzdys tuo pačiu, milijonai apyvartos per metus teturint 18metų nėra nieko gero..reikia pamatyt ir vargo, kad taptum stiprus, pamažu tokiu tapt reikia. O pas mus lietuvoj visi nori visko iš karto, pvz. tik sulaukus pilnametystės krautis kalnus pinigų, tik gavus teises važinėt prabangiu automobiliu, tik baigus univerą būti kokios utopinės firmos direktorium. Tokių žmonių, su tokia sėkme yra vienetai, kurie visai neįdomūs. Daug įdomesni tie žmonės, kurie krito, kėlėsi, krito, vėl kėlėsi ir tokiu būdu iškilo. Va jie verti didžiausios pagarbos, o ne viščiukai vos išskleidę sparnus. Tokie žmonės labai retai supranta pinigų vertę, dar neturi normaliai suformuotų vertybių, tai kuo jie geri pavyzdžiai? aplamai reiktų uždraust apie tokius rašyt laikraščiuose, kad mažiau morališkai žlugdyt visuomenę
Anonymous 2012-05-30 19:37
Pats, bičiuli, ėmei didžiuotis savuoju pavyzdžiu vs visuomenė, kurioje jaunimas neranda darbo?! Ir tu mane kaltini asmeniškumais?! Ir tuo, kad man mintys baigėsi?! Žinai, tavo tiesa Baigėsi mano mintys Tavo pavyzdinį gyvenimą - į vadovėlius ir ant kalimo būsimiems piliečiams Amway specas, mlia. Juk tu pradėjai čia sklaidytis su savo algomis ir asmeninėmis darbo perspektyvomis, kai straipsnis apie visuomenę?! Purkštauti tu ėmei, kad kiti kalba apie visuomenę, vietoj to, kad tavimi žavėtis? Ech, jaunimas, jums ryt visą šalį valdyti, o jūs vis dar vaikai....
perihellis 2012-05-30 21:53
aš lygtais sakiau, kad darbo yra galybės, tik tereik dirbt. Jei nesutinki su tuo, tai nebūtina "lūzeriais" vadintis, ne apsižodžiaut čia atėjau ir nesiruošiu to daryt taip pat lygtais neminėjau apie savo pajamas, apie savo veiklas. Jeigu aš matau galimybių, o kiti nemato, tai sakyčiau visuomenės problema, kad ji nemato, o ne mano. Permesk akim darbo skelbimus, galybės jų yra. Taip pat netgi čia buvo publikuotas interviu su taikomosios matematikos studente, kiek žinau pakankamai gabia. Perskaičius jį viskas pasidaro dar aiškiau, kodėl daug jaunimo neturi darbo. Nes jei pakankamai gabūs ir atsidavę savo sričiai taip galvoja, tai kas dedasi tų, kur mokosi univere, tam kad tiesiog taip nusistovėję nuo sovietmečio?
Anonymous 2012-05-31 13:59
O, puiku, pagaliau pasakei aiškiai. Tai yra, darbo yra galybės, ir bedarbiai yra patys kalti? Ir tie, kurie emigravo - irgi kvailiai, kad nerado čia darbo, kai jo yra galybės? Tai man atsiprašyti, kad prikibau? O mane vis tiek erzina, kai temoje, kur galima pažiūrėti apskritai, per visą šalį, kas nors būtinai įlenda „aš tai daug darbo turiu“. Ir prie ko čia TU? TU ir esi DAUGUMA? Arba temoje apie android-gūglio statistiką koks nors gudrutis ima skiesti apie „android vs iphone“. Arba temoja apie nokijos verslo kryptis koks nors kietagalvis ima plūsti kokį nors modelį arba atvirkščiai, girtis nauju pirkiniu Iš viso straipsnio tesugebėti ištraukti vieną žodį... Daugiau galvoje nepareina? Viena sąvoka tik? Na, bala nematė kiek ten procentų teksto kas supranta, betgi visi komentina tipo jis vienas gudrus, o kiti tai , mlia, asilai. Kaip tu - jaunimo bedarbystės statistika dzin, svarbu ponas Perihellis turi darbo? Visa Lietuva kvaila, vienas tu - dievas? Gerai, tiek to, tu laimėjai, aš neteisus
Simplicity 2012-05-31 15:04
Ei, TasKitas, niekas ir nesako, kad Lietuvoje darbo nėra Darbo yra per akis, bet niekas nenori ar nesugeba dirbt. Tam nenorui ir emigracijai yra keletas visiems gerai žinomų priežasčių
azotas 2012-05-31 15:08
Emigruoja daugelis manau del mazu atlyginimu kam lietuvoi dirbt slaveju uz minimuma kai uzsieny dirbdamas ta pati darba gali gaut kelis kart daugiau.