Vėjaračiu - daugiau nei 100 km/val. greičiu (Video)  (1)

Amerikietis Mark Walters išdžiuvusio ežero dugnu "Blokart" klasės vėjaračiu praskuodė 103,6 km/val. greičiu. Tai yra naujas rekordas, pasiektas patobulintos komplektacijos vėjaračiu. Beje, "Blokart" vėjaračiais rekordus muša ir lietuviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Tokiam greičiui pasiekti reikia tam tikrų sąlygų: idealaus grunto, stipraus vėjo, geros technikos bei pastabumo. Šis rekordas pasiektas pagavus "dulkių velnią" (dust devil), tai yra mini tornadas, kuris sukasi aplink savo ašį ir keliauja ežero paviršiumi. Tokių mini tornadų ir man teko matyti per pasaulio čempionatą. Mačiau kaip keletą sportininkų jie tiesiog apsuko 180 laipsnių ir vėjaračiai pradėjo lėkti atbuli. Žinoma, tokiam greičiui reikia ir drąsos. Jau lekiant arti 80 km/val. rankos tvirčiau įsikimba į vairą ir įjungi "sferinį matymą", - pasakojo šių metų pavasarį JAV vykusiame „Blokart" vėjaračių pasaulio čempionate auksą nuskynęs lietuvis Matas Mizgiris.

M.Walters 100 km/val. greitį pasiekė važiuodamas "performance" kompeltacijos "Blokart" vėjaračiu. Tokios kompeltacijos vėjaračiuose naudojami kai kurie patobulinti priedai.

Standartinės komplektacijos "Blokart" vėjaračių rekordas priklauso M.Mizgiriui - 78,3 km/val. Jis pasiektas pasaulio čempionato metu, važiuojant išdžiuvusio ežero dugnu.

Lietuvos "Blokart" mylėtojų žiniomis, didelėmis, žemo slėgio padangomis "apautų" "Blokart" vėjaračių rekordas taip pat priklauso lietuviui. Tiksliau - dviem. Ilgaudas Šeputa ir Virgis Grigas buvo įsibėgėję iki 58,8 km/val. Pirmasis tai padarė Kuršių Nerijoje, antrasis - Liepojos paplūdimyje.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)