Lietuvos jaunimas: technologijų asai, norintys visko iškart

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2012-06-27 13:32
<< Pašnekovas priduria, kad visas pranašumas, kurį jaunimui suteikia technologijos, yra potencialus: „Jokia kita karta neturėjo tiek galimybių taip sparčiai tobulėti, kaip dabartinis jaunimas. Niekada žmonės neturėjo prieigos prie tiek daug žinių ir šaltinių, kaip dabar." >> O ar mūsų tėvai būdami mūsų vietoje, nebūtų tokie? Visos kartos turėjo daugiau galimybių tobulėti palyginti su senesnėmis kartomis. Dabartinis jaunimas neturės tiek galimybių kiek ateinančios kartos. Na trumpai tariant, nevykęs palyginimas. O šiaip straipsnis patiko.
HardAxe 2012-06-27 15:16
seniau (500m atgal) tas tobulėjimas buvo labai lėtas. Dabar žmonija sėdi ant persilaužymo ribos.
ief 2012-06-27 19:55
Karolis pataria nusileist ant zemes ir parsiduot visiem uz <1000LT? Sakysit be patirties neiseina daugiau moket..Bet paskaiciuokit jog uz <1000LT jaunuoliui imanoma tik buta(ne vienam aisku) issinomuot ir pavalgyt. Ar is tokio zmogaus galima tiketis, kad jis su sypsena ir uzsidegimu dirbs, vos ant trulo bilietelio ir snikerso pietum sukrapstydamas? Fiktyviu darbuotoju fabrikas. Specialistai ant medzio patys neuzauga.. Reikia moket motyvuot, rengt apmokymus ir t.t.
Giedriusd 2012-06-27 20:20
Idomiausia kad straipsnyje technologiju asais vadinami tie kas naudojasi visais socialiniais tinklais. Anoks cia asas. Dabar vaikai skaityt nemoka normaliai, bet jau narso internete, net nesuprasi kaip jie ten susigaudo. Skaitau kad lietuvoje istiesu yra daug technologoju asu, daugiau nei vakaruose, bet cia jau kitokius kriterijus reiketu pritaikyti. Na o daugiau straipsnis geras, patiko kad pastebeta jog informacijos radimas, nelygu issisavinimui ir mastymui. Na o del darbo atlyginimu, tai lietuvoje lig siol situacija tikrai nepasikeite, jei seniau zmones dirbdavo uz minimuma 400-600lt, tai dabar dirba ir uz 1000, taciau pridejus infliacija matyt nelabai kas ir skiriasi. Jei zmogus turi tevus, tai cia problemu nera, galima dirbti, bet jei reikia issilaikyti paciam,tuomet jau sunkoka. Bet gi klausimas, ko gi negyvent grupemis, i uzsieni isvaziave lietuviai pagrinde gyvena keliese, nes bustas ten dar brangiau kainuoja, bet lietuvoje tokia praktika nebent tarp studentu pasitaiko, kai uzknisa bendrikuose gyventi. Is esmes pasakysiu taip, kad skundai nepadejo ir nepades, reikia naudotis tuo kas yra aplink ir kurti savo laime, tuomet nereikes purkstauti del kiekvieno menkiekio, o jei iskils rimta problema, reikia nebijoti savo zodi pasakyti, tik aisku ne kaimynui pasiskusti, bet tam/tiem kurie turetu ji isgristi.
Arthuras 2012-06-27 20:23
Žiūrėsim ką "viarslynykai" darys, kai ims trūkt kvalifikuotos ir nekvalifikuotos darbo jėgos. Reik turėt omeny, kad taip lengvai čiurkų neprisiveši į LT - ne ta atmosfera, kaip kokioje JAV. Ši citata puikiai tiktų situacijai prieš tris - du metus, bet ne dabar. Ir kuomet visi lietuviai supras, kad neverta parsiduoti kaip vergui už tokią sumą, už kurią pragyvent vargiai gali - tada artėsime prie europinių atlyginimų, o neefektyvūs "rusiški" bizniai bankrutuos.
azotas 2012-06-27 20:30
Vargu ar kas pasikeis nesutiksi dirbt uz tiek ar paprasysi daugiau tai darbdavys sakys yra ir be taves daug norinciu dirbt uz tiek.
Arthuras 2012-06-27 21:02
Taigi minėjau, jog taip bus tik tada, kai VISI tą supras. O kol kai kuriems užtenka kiek jie turi, tol ir darbdaviai yra teisūs sakydami šią frazę.
Skeleton 2012-06-27 21:28
Neatrodo, kad Lietuvoje kurtusi efektyvūs verslai. Greičiau bankrutavus neefektyviems verslams, jų vietoje lieka tuščia vieta ir bedarbiai. O bedarbiai važiuoja į Anglijos žuvų fabrikus ir braškynus juodo darbo dirbti. Kažkaip Lietuviams verslas labai sunkiai sekasi. Pamasčius, tai verslių žmonių trūkumas yra viena didesnių Lietuvos problemų.
Skeleton 2012-06-27 21:30
Grįžtant prie straipsnio temos, tai šiuolaikinis jaunimas yra greičiau technologijų VARTOJIMO asai, bet tik ne supratimo.
O24U 2012-06-27 22:05
Aš suprantu tuos mažus atlyginimus jaunam žmogui įdarbinimo pradžioje ir suprantu jaunimo norus uždirbt daug, nes: 1. draugas Tomas Anglijoj 4x tiek uždirba, 2. aplinkui tiek visko daug vartojimui kišama, kaip čia nevartosi, reik pinigų vartojimui. Bet turi būti galimybės sukurtos žmogui tobulėti, turi jaunuolis žinoti ir turėti kažkokias garantijas, kad gerai dirbs ir užsidirbs, kad tai jį motyvuotų stengtis tobulėti. O dabar priima į specialisto padėjėjo asistentus ir galvoji, kad geriau jau į Angliją būčiau varęs, nes čia kaip su žmogumi nesiskaito.. Kaip jum atrodo, ar pas mus normali ir pakankama rotacija, karjeros kylimo perspektyvos? Man toks vaizdas, kad pirdalai laiko savo vietas, visur tik įžvelgia konkurentus, o ne perspektyvią bendradarbiavimo ateitį su jaunimu..