Prognozės: 2035 metais dalis Baltijos šalių teritorijos gali atitekti Rusijai  (41)

2035 metais Europoje gali įvykti didelių pokyčių: Europos vienybė nusilps, Vokietijos įtaka išaugs, o Estijos Narvos rajonas bei rytų Latvija su Daugpiliu centre gali atitekti Rusijai. Tokias prognozes pateikė Rusijos filosofijos mokslų daktaras Igoris Lesevas, remdamasis, kaip jis pats skelbia, „atvirais CŽV šaltiniais“, skelbia ves.lv.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europa per paskutinį dešimtmetį patiria daugiau pokyčių nei visos kitos pasaulio dalys. Vyksta ekonominiai (pasaulio ekonomikos centras slenkasi į Pietryčių Aziją), demografiniai (Europa sparčiai sensta), etniniai (multikultūralizmas tapo beveik nevaldomas), vertybiniai pokyčiai, rašo I. Lesevas.

Išanalizavę daugybę atvirų šaltinių, ekspertai sudarė galimą prognozę Europai 2035 metams. Teigiama, kad kažin ar šios prognozės išsipildys 100 proc., tačiau jos yra visiškai realios.

Kaip rašo I. Lesevas, Baltijos regione taip pat galimi pokyčiai. Rusakalbis Narvos rajonas Estijoje ir rytinė Latvijos dalis su Daugpiliu centre gali atitekti Rusijai.

Rašoma, kad gali nebelikti Baltarusijos valstybės – ji gali likti tik etnine provincija Rusijos sudėtyje. Pokyčiai gali įvykti ir Ukrainoje. Toliau gilėjant politiniams nesutarimams, nuo Kijevo gali atskilti Donbasas, pietų Ukraina ir Krymas. Manoma, kad Ukraina gali grįžti prie XVII amžiaus vidurio sienų. Rumunijai gali atitekti Moldova ir dalis Odesos apskrities teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(7)
(-1)

Komentarai (41)