Latviai interaktyviajame žemėlapyje pažymėjo 482 nelegalios prekybos alkoholiu vietas  (2)

Per tris savaites, praėjusias nuo tada, kai Latvijos valstybinės policijos tinklalapyje pasirodė specialus žemėlapis, gyventojai pažymėjo jame 482 nelegalios prekybos svaigiaisiais gėrimais, cigaretėmis ir narkotikais vietas, pranešė agentūrai BNS policijos darbuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši informacija naudinga, siekiant išaiškinti naujus „taškus“ ir daugiau aplinkybių dėl jai jau žinomų nelegalios prekybos vietų.

Aktyviausi buvo Rygos, taip pat Žemgalos ir Latgalos kraštų gyventojai.

Nelegalių svaigiųjų gėrimų, policijos paimtų tiriant administracines bylas per šių metų pirmąjį pusmetį, skaičius išaugo dvigubai, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, ir sudarė 10 846 litrus, o cigarečių paimta tiek pat, kiek ir pernai – 1 521 101 vienetas.

Nelegalių svaigiųjų gėrimų, paimtų per baudžiamuosius procesus, skaičius taip pat išaugo du kartus ir sudarė 46 092 litrus. Padidėjo ir paimtų cigarečių skaičius – jų paimta 11 218 675 vienetai.

Kaip jau pranešta, birželio 21 dieną policijos tinklalapyje pasirodė žemėlapis, kuriame norintieji gali nurodyti jiems žinomas nelegalios prekybos svaigiaisiais gėrimais, cigaretėmis ir narkotikais vietas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)