Steve Wozniak rekomenduoja saugotis „debesų“ tarnybų  (43)

Socialiniai tinklai, elektroninio pašto ir failų keitimosi serveriai – mes vis dažniau patikime savo asmeninės informacijos saugojimą nutolusiems serveriams ir portalams. Tačiau problema slypi tame, jog be mūsų pačių prieigą prie asmeninės informacijos gali gauti ir kibernetiniai nusikaltėliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne paslaptis, jog socialiniais tinklais tikrai dažnai ėmė naudotis butų vagystėms besiruošiantys asmenys, taip pat tie, kurie ieško potencialių aukų, ir t. t.

Kaip teigia naujienų agentūra „France Presse“, vienas iš kompanijos „Apple“ įkūrėjų Steve Wozniak vienoje iš televizijos laidų, skirtų amerikiečių „obuolinei“ korporacijai bei Steve Jobs, gana neigiamai pasisakė apie asmeninės informacijos perkėlimo į nutolusius serverius tendencijas. Jo teigimu, per artimiausius penkerius metus, jei viskas vyks tais pačiais tempais, kaip dabar, dėl to susidursime su labai rimtomis problemomis.

Kaip paaiškino S. Wozniak, patikėdami savo privačius duomenis „debesų“ tarnyboms, mes daugiau nieko nebegalime kontroliuoti. Žmonėms gi norėtųsi jausti, jog jie turi savo asmeninę informaciją ir ją valdo. Žinoma, Steve Wozniak žodžiuose yra dalis tiesos, tačiau ar toks įsitikinimas sulėtins „debesų“ technologijų plėtrą bei vis dažniau ten „migruojančius“ žmonių privačius duomenis? Mobilūs įrenginiai, kurie ir toliau išlieka labiausiai augančia rinkos niša, remiasi būtent „debesimis“. Vargu, ar per artimiausius penkerius metus tendencija keisis, taigi viskas priklausys nuo pačių vartotojų sąmoningumo. Tik ar daugumai rūpi, kas vyksta su jų duomenimis, kol „netrenkia žaibas“?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (43)

Susijusios žymos: