M.Romney: kodėl neatsidaro lėktuvo iliuminatoriai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zamzungas 2012-09-27 10:59
Kas nors gali irodyti, kad amerika valdoma naftininku ir t.t.? Ne. Ir taip amerikoj lobizmas legalus, tad nereik stebetistaismokamaismilijonais. Aisku naivu tiketi, kad prezidentas turi visa galia ir t.t. taciau tai nera taip paprasta, kaip pasakyti, kad ja valdonaftininkai ir ginklininkai, greiciau jie uzsiimineja paprasciausiu lobizmu ir tunka, kai visa valdzia lienka jiems nepasiekiama, nemanau, kadtokia valstybe pilnai atsiduotu tokiu korporaciju rankose, greiciau jie tik naudojasi vieni kitais siekdami savo tikslu.
Pjovėjas 2012-09-27 11:01
Jūs čia labai nesišaipykit. Geriau pasiklausykit mūsų Buratino kliedesių ir palaukit rinkimų rezultatų, kad tik paskui mum patiem nereikėtų slėptis iš gėdos
Rukis 2012-09-27 12:21
Taip, kurgi ne, ims dabar matai ir pasisakys visi tie piniguotieji, kad valdo JAV. Kam jiems viešumas? Geriau tampys durnelius politikus už virvučių ir lieps jiems šokti pagal jų dūdelę, kai patys slėpsis šešėlyje. Daug proto nereikia, kad tai pastebėtum.
Pumper 2012-09-27 13:00
Mažiau nesąmones kalbėk, o geriau pažiūrėk, kaip dirba demokratai ir kaip respublikonai - gal suprasi, kad tik respublikonai visiški parsidavėliai, o demokratai kartais nuolaidžiauja, nes tik taip įmanoma išsilaikyti valdžioj.
Rukis 2012-09-27 13:03
aha ir tik dvi partijos yra. Pasirinkimo laisvės nematyt. Tad pats mažiau nesąmonių kalbėk.
Pumper 2012-09-27 13:15
Negali paneigti to, ką parašiau, tai apie kažkokią pasirinkimo laisvė pradėjai kalbėti? Jei parduotuvėj yra vaniliniai ir šokoladiniai ledai, o tu tik vieno nori, tai čia yra pasirinkimo laisvė ar ne? O šiaip tai partijų ten dachuja, tik nieks už jas nebalsuoja: http://www.politics1.com/parties.htm Taigi gali mažiau spangti.
Rukis 2012-09-27 14:25
Eik tu sau, spangulį, ką tu nori kad paneigčiau? Kad demokratai nėra tie geručiai JAV gelbėtojai? Pavyzdžiui žinojai, kad jie nori uždrausti ginklų pardavinėjimą? Tai dar vienas jų genialus sumanymas, po kurio įgyvendinimo juodoji rinka pasimėgautų dar keliais milijardais. Pasirinkimo laisvę jie turi, kai kalba eina apie ledus, sportbačius, ar kai reikia išsirinkti firmą iš kurios pirkti naują smartphon'ą, o JAV yra valdoma bankininkų ir kitų suinteresuotų turčių. Tai - elitas. Taip, taip, tas pats 1% apie kurį jau buvo šnekėta. Ir tai nėra nesąmonė, nes Lietuvoje vyksta tas pats cirkas, tik atliekamas kitų klounų. Galėtumėm tęsti diskusiją apie amerikonišką svajonę, "laisvės" karus smėlynuose ir tarptautines machinacijas, bet manau to daryti jau net neverta.
Pumper 2012-09-27 16:19
Galėčiau, bet čia jau respublikonų darbelių, kurių pagausėjimų būtų galima tikėtis rinkimus laimėjus Romniui, ko nebus.
GM 2012-09-27 17:44
Na dar yra galimybė balsuoti už kitas partijas, pvz. Liberalus, kurių iškeltas kandidatas Gary Johnson atrodo daug protingesnis už kitus du kartu sudėjus (ne be reikalo Ron Paul įdėjų šalininkas). Deja, turbūt 90% amerikiečių apie jį net negirdėję. Nieko keisto, kai žiniasklaida dėmesio kitų partijų kandidatams visiškai neskiria ir debatuose jiems dalyvaut neleidžia, jei leistų, tai spėju, kad Obama ir Romnis būtų sudraskyti į skutelius (nes tiek šūdo pridarę, ypač Obama).
Rukis 2012-09-27 18:47
Ką lengviau galima įtakot/valdyt, tas ir bus prezidentas.
rimasD 2012-09-27 19:06
Reikėtų ir povandeniniame laive padaryti iliuminatorius.
Skeleton 2012-09-27 20:58
partijos kandidatas, o Ron Paul yra užsislaptinęs libertaras Antra, centrinė libertarinės ideologijos idėja yra visiškas valstybės kišimosi į piliečių reikalus apribojimas, kraštutinis valstybės valdymo aparato demontavimas ir drastiškas valstybinio reguliavimo sumažinimas. Todėl juokingas yra europiečių baksnojimas pirštais į "ameriką", kai Europos valstybėse dominuoja DAUG DIDESNIS valstybės reguliavimas nei JAV. Beje, mes lietuviai libertariško tipo "rojų" jau turėjome savo istorijoje. 1990-1993 metais. Kai kiekvienas raumeningas "bachūras" su "šaunyku" rankoje jautėsi dievuku ir visas provincijos miestukas drebėjo. Kažkodėl fanatiškiems libertarams neateina į galvą, o kas gi užims "galios vakuumą" dingus valstybės institucijoms? Visų pirma nusikaltėlių gaujos, žinoma. Bet didžiausia, puikiausiai pasiruošusi ir geriausiai organizuota galia yra KORPORACIJOS. Kuo ne idealus pasaulis, kuriame nėra jokių bjaurių inspektorių, kur niekas netikrina parduodamo maisto kokybės arba išmetamų teršalų kiekio? O kai teisėsaugos institucijos silpnos, gali kilti stipri pagunda nusamdyti žudiką kokiam "nepatogiam" aktyvistui likviduoti... Net nekalbėsime apie libertarų ekonominės politikos smulkmenas, kaip valstybės mokamų pensijų panaikinimas, valstybės subsidijų panaikinimas medicinai, švietimo sistemai ir mokslui arba darbdavių-darbuotojų santykių dereguliavimas. Susimąstėte?
Pumper 2012-09-27 21:57
Lengviausia tai tave valdyti. Eik į JAV prezidentus - garantuotai laimėsi.
perihellis 2012-09-27 22:24
na aš nesupykčiau, jei iš pencijos padarytų senatvės pašalpas, kurios būsų visiems vienodos. Na taip po pora šimtų, jei pencininku taptų žmogus rytoj
GM 2012-09-27 22:33
Skeleton, esmė ta, kad jis nori mažinti federalinės valdžios galią ir perleisti tą galią valstijoms. Taigi jokių ginkluotų gaujų nebus. Negaliu pakomentuoti dėl reguliavimų mažinimų korporacijoms. Bet spėju, kad reguliavimai vėlgi būtų vykdomi pagal valstijų nuostatas. Yra ir daug kitų dalykų, kurie skamba logiškai: mažinti karinių bazių skaičių užsienyje, grąžinti karius namo, stiprinti šalies gynybą, tuo pačiu mažiau kištis į kitų šalių reikalus; sumažinti federalinio rezervo galias (ar jį išvis panaikinti, nepamenu), bet kokiu atveju, tai tik į naudą (čia daug rašyt būtų galima); panaikinti "Patriot Act", "NDAA" (sveiku protu nesuvokiama, kaip jis išvis galėjo būti priimtas ^^), apriboti "TSA" bei sukurti jai konkurenciją. Aišku tu visą tą ir daugiau puikiai žinai... Išvados: Nesu aš kažkoks fanatikas libertarizmo idėjų ar pan. Bet dauguma jų skamba tikrai logiškai. Tuo labiau, turint omeny kokios nesąmonės dedasi JAV, libertarizmo idėjos tikrai įneštų šviežio oro į "same old, same old" JAV politiką.
Skeleton 2012-09-28 00:45
Visiškai beprasmis veiksmas. Tiek prieš jo sukūrimą 1913-ais buvo burbulai ir krizės, tiek po sukūrimo. Taigi nieko iš esmės FRS įkūrimas nepakeitė.
GM 2012-09-28 16:52
Skeleton, matau, kad nesupranti ką aš noriu pasakyti. Pagal tave, atėjus kažkurios ideologijos šalininkui į prezidento postą, valstybės politika bus visiškai perversta pagal tą ideologiją ir prasidės visi kraštutinumai, kuriuos tu išvardinai. Tarsi dabar panašių blogybių nevykstą. Vyksta, tik nelegaliai ir "slaptai" (drone wars - tipo vieša paslaptis, bet niekam nerūpi. Per jų atakas pastoviai žūvą nekalti žmonės, bet kam rūpi, tie trečiojo pasaulio gyventojai...) Niekada nebus pilnai įgyvendinta nei viena ideologija, ar tai būtų republikonų, demokratų, ar libertarų... Prezidentai keičiasi. Pusiausvyrą išliks. Pakartosiu - trečiosios šalies kandidatas tikrai įneštų naujų idėjų, kurios tikrai prabudintų miegančius amerikiečius, kurie ir toliau laisva valia atsisako savo laisvių (Patriot Act, NDAA) ir leidžia vykti slaptiems karams, kongreso nepatvirtintoms karinėmis intervencijomis, ir leisti milijardus dolerių, kai skola ir toliau auga. Taip tikrai, blogi, anarchistai, bepročiai ir t.t. tie libertarai, kurie nori visą tai bent jau pristabdyti ^^.
Skeleton 2012-09-29 13:37
Amerikiečiai nemiega. Tiktai daugumos amerikiečių pažiūros yra gerokai KITOKIOS nei tu pats norėtum. Amerikiečiai turi daugiau įstatymais užtvirtintų laisvių nei... na beveik visų kitų pasaulio šalių piliečiai. Formaliai žiūrint amerikiečių visuomenė yra gana anarchistinė, nors tokiais terminais nemėgsta galvoti nei amerikiečiai nei ne-amerikiečiai. Gąsdinimai Patriot Act ir NDAA (beje NDAA santrumpa reiškia viso labo biudžetą) yra smarkiai perdėti. Jei pasakyti nemandagiai: tyčia melagingi. "Slaptų karų" ir "Kongreso nepatvirtintų karinių intervencijų" JAV nebūna dėl vienos elementarios priežasties, kurią tavo propagandistai pamiršo paminėti. Būtent Kongresas skirsto biudžetą ir labai detaliai nurodo kiek pinigų skirti pavyzdžiui šoviniams arba bomboms, būtent Kongresas skiria pinigus kariniams veiksmams ir be Kongreso aktyvaus pritarimo joks karas nėra įmanomas. Valstybės skola, kaip ir biudžetas, išvis nėra JAV Prezidento jurisdikcijoje. Dėl valstybės skolos dydžio sprendžia išimtinai tik Kongresas. Beje, JAV dabar skolinasi kaip reta pigiai, kas reiškia, kad pasaulio investuotojų JAV skolos dydis negąsdina ir dolerio nuvertėjimo nenumatoma.
Skeleton 2012-09-29 13:51
GM 2012-09-29 18:27
Atrodo normaliai paaiškinau, kodėl libertaras prezidentas būtų į naudą, o tu vėl aiškini, kas būtų tobulame, nuo knygutės nurašytame, libertariniame pasaulyje, kurio niekada nebus. Bet aš galiu pasakyti kas bus, jei niekas nesikeis - JAV taps valstybe, kurios žmonės visiškai nebeturės galių jos valdyme ir laisvių, aprašytų konstitucijoje. Jeigu jų, JAV respublikos žmonių, "pažiūros yra gerokai KITOKIOS" nei valstybės steigėjų, ir jiems tai tinka - man tuo labiau.