Sankt Peterburge norima uždrausti garsų seksą ir kačių trepsenimą  (4)

Antro pagal dydį Rusijos miesto – Sankt Peterburgo – įstatymų leidėjai žada uždrausti bet kokį naktinį triukšmą – nuo baldų stumdymo iki garsaus sekso ar „kačių trepsenimo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu mieste naktimis draudžiama dainuoti, šūkauti, švilpauti ir groti muzikiniais instrumentais, rašo naujienų agentūra RT.

Iš pradžių politikai sąrašą papildė draudimu stumdyti baldus ir versti sienas. Žiniasklaida entuziastingai aprašė šias naujoves, o valdžios atstovai užsimojo numatyti baudas dar ir už garsų knarkimą, šaldytuvų stumdymą (jie nepriskiriami baldams) ir netgi kačių trepsenimą.

Įstatymas su šiais papildymais jau buvo parengtas, tačiau prieš pirmąjį svarstymą politikai nusprendė įtraukti ir daugiau tylos trikdymo nakties metu būdų. Įdomiausias jų – draudimas garsiai mylėtis; baudos būtų numatytos ir už šunų kaukimą.

Todėl politikai nutarė sudaryti specialią darbo grupę, kuri išplės draudimų sąrašą.

Tokiems draudimams prieštaravo Liberalų partija, kurios aktyvistai norėjo prie įstatymų leidėjų pastato pastatyti lovą, kurioje „vyras ir moteris, imituodami judesius, kurie potencialiai galėtų kelti triukšmą“, parodytų, kokios absurdiškos yra šios pataisos. Protesto akcija visgi neįvyko policijai pagrasinus aktyvistus suimti.

Kritikai tokį įstatymą vadina pasityčiojimu ir ragina nustatyti leistinas triukšmo ribas, o ne mėginti uždrausti triukšmo šaltinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: