Emigrantų vaikams – nuotolinis mokymas  (0)

Išvykę į užsienį, besimokantys savarankiškai ar sergantys ir nuolat mokytis namuose turintys vaikai Klaipėdoje tai jau gali daryti nuotoliniu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokys trijose mokyklose

Nuotolinio mokymo formą nuspręsta taikyti „Baltijos“ gimnazijoje, Naujakiemio suaugusiųjų vidurinėje mokykloje ir „Vyturio“ pagrindinėje mokykloje.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vyriausioji specialistė Edita Kučinskienė tvirtino, kad į užsienį yra išvykę 675 klaipėdiečiai nuo 7-erių iki 18 metų.

„Kiek iš tų išvykusiųjų mokosi, duomenų neturime. Jie neprivalo atsiskaityti savivaldybės Švietimo skyriui, kur mokosi“, – teigė E.Kučinskienė.

Mokytojams – naujovė

Nuo šių mokslo metų nuotolinis mokymas jau pradėtas „Vyturio“ pagrindinėje mokykloje.

Joje nuotoliniu būdu kol kas mokosi tik 14 vaikų. Su jų tėvais yra sudarytos sutartys, numatyti darbo grafikai, atsiskaitymo formos.

„Tai – moksleiviai nuo pirmos iki septintos klasės. Jie visi laikinai išvykę į užsienį. Visas mokymas vyksta internetu, procese dalyvauja 15 visų dalykų mokytojų“, – sakė „Vyturio“ pagrindinės mokyklos vadovas Vladimiras Genutis.

Moksleiviai mokosi atskirai, nes jų yra nedaug. Kai jų atsiras daugiau, bus formuojamos klasės.

Nuotolinį mokymą taikančioje „Baltijos“ gimnazijoje kol kas tik trys mokinės.

„Viena mergaitė gyvena Anglijoje, o likusios – kituose Lietuvos miestuose. Tai yra naujovė mokytojams. Mokiniui duodamos užduotys, jis jas atlieka, po to jas tikrina pedagogas“, – aiškino „Baltijos“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Neringa Kontrimienė.

Populiariau – tarp suaugusiųjų

Artimiausiomis savaitėmis kol kas tik nuotolinį konsultavimą, bet dar ne mokymą pradės Naujakiemio suaugusiųjų gimnazija. Manoma, kad norinčiųjų konsultuotis nuotoliniu būdu gali būti net iki pusės šimto besimokančių klaipėdiečių.

„Turime sudarę bendradarbiavimo sutartį su Kėdainių suaugusiųjų mokymo centru, Tauragės, Plungės ir Marijampolės centrais. Tikimės, kad jau kitą savaitę prisijungsime prie Vytauto Didžiojo universiteto serverio ir galėsime pradėti konsultuoti mokinius nuotoliniu mokymo būdu, o kitais metais jau galėsime formuoti klases“, – pasakojo Naujakiemio suaugusiųjų gimnazijos direktorius Pranas Surblys.

Naujakiemio suaugusiųjų gimnazijoje šiuo metu mokosi 323 mokiniai. Mokinių amžius – nuo 16 iki 45 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Asta Dykovienė
(3)
(0)
(5)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: