Šiaurės Korėja: per mažai apverkusiems mirusį lyderį – mirties bausmė  (15)

Per mažai gedėję mirusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-ilo šalies aukšti pareigūnai sulaukė atpildo – jiems skirta mirties bausmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mylimo vadovo“ mirtis - tai didžiulis gedulas Šiaurės Korėjai. Toks didelis, kad mirusiojo sūnus ir įpėdinis Kim Jong-unas izoliuotojo šalyje tikrino, ar visi pakankamai liūdi ir tinkamai gedi.

Anot Pietų Korėjos žiniasklaidos, nepakankamai sielvarto aukštiems šalies pareigūnams gali kainuoti brangiai – ne tik postą, bet ir galvą. Pietų Korėjos žiniasklaida praneša, kad kai kurie mirusio vadovo reikiamai neapverkę pareigūnai sulaukė egzekucijos. 

Vienas aukščiausių politikų, sulaukusių atpildo – Šiaurės Korėjos kariuomenės viceministras Kimas Cholas. Teigiama, kad sausį jis buvo nušautas, nes gedulo metu buvo girtas. Apie tai skelbia Pietų Korėjos laikraštis „Chosun Ilbo“.

Oficialiai neatskleistos informacijos šaltinis, kaip rašo welt.de, yra Pietų Korėjoje gyvenantis Yoon Sang-hyun. Jis yra užsienio reikalų, prekybos ir susivienijimo komiteto Seule narys.

Jo teigimu, Kim Jong-unas stebėjo pagrindinių partijos, vyriausybės ir karinių lyderių elgesį. Jaunasis komunistinės šalies sosto įpėdinis kontrolę naudoja siekdamas priversti galingus karininkus ir kitus svarbius lyderius jausti įtampą ir bijoti jo valdžios.

Nužudyti generolai

Kaip rašoma welt.de, pernai šalyje nužudyta 14 generolų ir kitų aukštų pareigūnų. Kai kurie jų buvo apkaltinti gedulo metu vartoję alkoholį arba įsivėlę į sekso skandalus. Kiti buvo apkaltinti šnipinėjimu, kaip ir žvalgybos pareigūnas Ryu Kyongas.

Ne visus pareigūnus Kim Jong-unas liepė sušaudyti, kai kurie tiesiog neteko darbo. Tarp pastarųjų – kariuomenės štabo viršininkas Ri Yong-ho, darbą praradęs liepą. „Išvalymo“ auka taip pat tapo centrinio banko valdytojas Ri Kwang-gonas.

„Kim Jong-unas aukštus pareigūnus eliminuoja pagal savo pageidavimą, taip siekdamas pašalinti kliūtis valdžiai stiprinti. Pašalinami tie, kurie reiškia nepasitenkinimą juo arba iš jų menkai naudos“, – sakė Y.Sang-hyun.

Pietų Korėjos politikas įsitikinęs, kad „valymas vyks dar kurį laiką“. Tačiau jis perspėjo, jog Šiaurės Korėjos elitas yra vis labiau nepatenkintas ir Pchenjane gali destabilizuoti režimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: