Rusija taip pat stoja į kovą prieš rūkymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nondescript 2012-11-10 17:09
Aš palaikau Niemand, ir čia ne išeitis sųsti žmogų iš šalies. Pasižiūrėkim kas sudaro mūsų mokesčius: O dabar pažiūrėkim ką už tai realiai gaunam: Už sveikatos draudimą per metus sumokam virš 4000lt, susergam kokių pora kartų, nueinam į polikliniką, ir už tuos pačius tyrimus turim susimokėt, nes "tokia tvarka" ir sakyk tu ką nori. Vėlgi jei operuos - neši vokelį, jei norėsi ligoninėj geresnės priežiūros - neši vokelį ir t.t. Plius dar žinai, kad dalis tavo pinigu keliauja išlaikyt visokiem chroniams, narkomanams, kaliniams ir t.t. Jei leistų nemokėt sveikatos draudimo, manau daug kas jį tikrai atsiimtų, nes privačiai susitvarkyt daugeliu atvejų išeitų pigiau. Kodėl tokio pasirinkimo neturim? Kas liečia kitus dalykus, na ok kol esi studentas viešas transportas visai pigus, prie tų troleibusų kiaurais langais dar galima priprast, mokslo kokybė kaip kur, nors realios kainos (daug kur 12000lt į metus) tikrai neatitinka ir klausimas ar tokia investicija valstybei atsiperka, dėl apsaugos, na nežinau ar vaikščiodami vakarais jaučiatės saugūs, bet mano nuomonė apie jų darbą neigiama. Trumpai tariant, permokam mes už tuos mokesčius.
vaniLinas 2012-11-11 11:53
Matai, tavo nuomonė niekam neįdomi - nepatinka mokesčių sankloda, panaudojimas? Ir ką? Man tai patinka, bet nepatinka valstybės lėšų panaudojimo beprasmybė. Tas pats klausimas: ir ką? Mano nuomonė t.p. niekam neįdomi. Ginčytis apie sveikatos ar kitus pavienius mokesčius nėra prasminga, prasminga diskutuoti apie kritinę masę panašiai mąstančiųjų, kurie gali teisinėmis priemonėmis įtakoti įstatymdavių sprendimams, kurie ir yra lemiamas faktorius. Nes pateikei mokesčių sudėtį, aš pateiksiu lentelę, kurioje matysis, kad mokesčių sumokame vidutiniškai lyginant su kitomis šalimis. Tu sakysi, kad perkamoji galia skiriasi, aš sakysiu, kad tai nėra esminis laimės faktorius. Ir abu būsime teisūs. Bet kas nuo to pasikeis? Tiesiog reikia susitarti dėl esminio dalyko - jei gyveni visuomenėje, turi suvokti, kad idealios visuomenės nėra: teks dalį atseikėti kaliniams, alkoholikams, socialiai neatsakingiems ir t.t. Jei tai nepatrauklu, jautiesi (neį))nuvertintas, permokėjęs valstybei, per daug išleidžiantis nepopuliarios socialinėms grupėms išlaikyti, blogai besijaučiantis būdamas kartu naujuose Škoda troleibusuose su tomis nepopuliariomis soc. grupėmis, visuomet gali pasirinkti alternatyvą. Nes turime didžiausią vertybę - galime rinktis. Kur gyventi, su kuo gyventi ir ką veikti.
nondescript 2012-11-11 15:45
Aš čia komentuodamas nesistengiu pakeist įstatymų, aš stengiuos pakeist tamstos nuomonė, nes neteisus dėl dviejų dalykų: 1) bėgdamas nuo problėmos, problemos neišspręsi 2) kai kurie mokesčius permoka t.y. gal mokesčiu sistema ir teisinga žiūrint į visuomenės gerovę, bet ne į individo gerove, todėl pagal visus negalim spręsti apie vieną žmogų, šiuo atveju apie Niemand. Nežinai nei kiek jis sumokėjo mokesčių, nei kiek valstybė į jį investavo. Lygint su kitom šalim čia išvis nėra prasminga, bet kitur, nors ir moki tuos pačius mokesčius, gauni visai kitą paslaugų kokybę. Taip pat neatsakei, kodėl sveikatos draudimas yra privalomas, jei žmogus atsisako gydymo paslaugų arba tarkim nenori valstybės apkrauti savo ligų gydymu ir nori gydytis privačiai?
immortallt 2012-11-11 16:54
to nondescript, tam, kad paskui nebutu istorija - va, kokia bloga valstybe, nepadeda skurstantiems gydytis. Kitas dalykas, sveikatos draudimas Lietuvoje yra pakankamai pigus del vienos paprastos priezasties - draudziami visi. Jei padaryti galimybe atsisakyti, tada draudimas nuo 65m nebebeutu taikomas ir tiek. O iki tol, nebutu daug naudos draustis, nes tada daugiausia ligu prasideda.
vaniLinas 2012-11-11 19:35
Mano nuomonės tu ir nepakeisi, mes tik galime apsikeisti asmeninėmis nuomonėmis ir tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl parašiau. ;) Jei tu tvirtini, jog aš neteisus, vadinasi tu žinai tiesą.. :) Nors teigiama, jog kuo daugiau žinai, tuo daugiau klausimų kyla. Kitaip tariant - nuolat gyveni su švelnia abejone bet kokiai "tiesai" ir tiesa kaip sąvoka tampa labai reliatyvia. :) Asmeniškai - labai įtariai žiūriu į žinančius teisybę. :) Bėgdamas nuo valstybės problemos, jos neišspręsi, tačiau išspręsi asmeninę problemą arba dilemą. Kaip ir minėjau: turime didžiausią vertybę - esame laisvi rinktis. Tame nei teisumo, nei smerktinumo nėra, tai - asmeninis pasirinkimas. Lyginimas su kitais yra būtinas ir vertingas mat nelyginant labai greitai galima tapti "idealiu", daryti viską tobulai ir nepajusi, kaip paskęsi regreso liūne. Nes nelyginimas neskatina tobulėjimo. Kodėl sveikatos draudimas yra privalomas, klausti reiktų ne manęs, mat nesu Ministras Pirmininkas. Esu tikras, kad kažkoks sveikatos draudimo mokestis yra reikalingas kaip solidarumo mokestis, klausimas kitas - kokio jis turėtų būti dydžio. Kad dabartinė draudimo sistema neskatina gyventi sveikai bei rūpintis prevencija, o ne pasekmių šalinimu yra akivaizdžiau nei akivaizdu. Taigi siūlau diskutuoti apie tai, koks reikalingas kyšis gydytuvui norint, kad po anestezijos jaustumeisi geriau nei tas, kuris nedavė kyšio, o apie tai, ką galima padaryti, kad pakeisti įsisenėjusią ydingą praktiką.
nondescript 2012-11-11 20:50
Sutinku, grįžkim prie temos.