Žinomas astrofizikas: Supermeno gimtoji planeta Kriptonas yra vos už 27 šviesmečių  (0)

Žinomas amerikiečių astrofizikas Neilas deGrasse Tysonas nusprendė, kad komiksų ir filmų herojaus Supermeno pramanyta gimtoji planeta Kriptonas turėtų suktis aplink raudonąją nykštukę „LHS 2520“, esančią vos už 27,1 šviesmečio nuo Žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nustatyti fiktyvios planetos buvimo vietą astrofiziko paprašė JAV komiksų leidėjas „DC Comics“, skelbia Dailymail.co.uk. Šios kompanijos išleistose komiksų knygose ir „gimė“ Supermenas.

Heideno planetariumo (Niujorkas, JAV) vadovas Neilas deGrasse Tysonas jo gimtinei pasirinko Varno žvaigždyne esančią raudonąją nykštukę. Ji yra mažesnė ir vėsesnė nei mūsiškė Saulė.

„Tai yra didelis įvykis Supermeno mite, suteikiantis mūsų superherojui vietą visatoje, – rašoma „DC Comics“ pranešime spaudai. – Dabar gerbėjai galės pasižiūrėti į naktinį dangų ir pasakyti: „Štai kur gimė Supermenas.“

Tikslios detalės apie planetą bus paviešintos naujoje knygoje apie Supermeną „Šviesi žvaigždė, ryški žvaigždė“ (angl. „Star Light, Star Bright“). Joje bus minimas ir daktaras N.Tysonas, padėsiantis Supermenui jo nuotykiuose.

Balandį šis astrofizikas sulaukė žiniasklaidos dėmesio po to, kai filmų režisierius Jamesas Cameronas paklausė jo patarimų ir pakeitė dangaus foną filme „Titanikas 3D“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(10)

Komentarai (0)