Šiandien JAV prasideda „Juodasis Penktadienis“: trumpa skaičių apžvalga  (19)

Kas nežinote, „Juodasis Penktadienis“ (angl. Black Friday) JAV yra diena po „Padėkos Dienos“ (angl. Thanksgiving), kai tradiciškai pradedamas apsipirkimo sezonas Šv. Kalėdoms. Šią dieną daugelis JAV mažmenininkų parduotuvių atsidaro 6:00 ryto, siūlo dideles nuolaidas, o amerikiečiai viską perka urmu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2012-11-23 Šiandien JAV prasideda „Juodasis Penktadienis“: trumpa skaičių apžvalga  (19)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, jog nuo 2005 metų akylai stebina, kiek JAV gyventojai vidutiniškai išleidžia per „Juodąjį Penktadienį“ dovanoms. Nuo pat minėtų metų, vis daugiau JAV gyventojų apsipirkdavo kiekvienais metais, kaip ir bendrai išleisdavo pinigų, nežvelgiant į buvusią ekonominę krizę prieš keletą metų.

Štai nuo 2006 iki 2011 metų pirkėjų skaičius „Juodąjį Penktadienį“ padidėjo net 86 milijonais. Kai 2006 metų „Juodąjį Penktadienį“ apsipirko 140 milijonų amerikiečių, tai 2011 metais tai padarė net 226 milijonai. 2005 metais, per metuose didžiausią apsipirkimo dieną, amerikietis išleisdavo apie 302 JAV dolerius, tačiau praėjusiais metais ši suma siekė net 398 JAV dolerius.

Aktyviau IT rinka besidomintys skaitytojai turbūt atsimins tokius jos šiemetinius faktus, kaip kad tai, jog šiais metais pirmą kartą per daugelį metų kompiuterių bus nupirkta mažiau, nei praėjusiais metais, o daugelis kompanijų pranešė apie blogesnius finansinius rezultatus. Akivaizdu, kad kyla klausimas: o kaip tai įtakos „Juodąjį Penktadienį“ JAV? Tai sužinosime jau kitą savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(0)
(12)

Komentarai (19)