Vokietijoje vyrai juodomis kaukėmis naikina stebėjimo kameras  (26)

Berlyne atsirado vyrų grupelė juodomis kaukėmis, tačiau jų tikslas – ne apiplėšinėti eilinius piliečius, o medžioti stebėjimo kameras, įrengtas ant kiekvieno kampo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2012 metų gruodžio pabaigoje Bonos stotyje buvo aptiktas krepšys su sprogstamosiomis medžiagomis. Tik dėl to, kad buvo neteisingai parinkti komponentai, teroristui nesuveikė sprogmuo. Tyrę šį įvykį pareigūnai pareiškė, kad norint tiksliai nustatyti bylos aplinkybes, trūksta stebėjimo kamerų, fiksuojančių tai, kas vyksta stotyje. „Kamerų naikinimas – vandalizmas ar protesto akcija“, – klausia guardian.co.uk. 

Kiek anksčiau Vokietijos policininkai skundėsi, kad dėl stebėjimo kamerų stygiaus negali ištirti nusikaltimo, kai buvo žiauriai nužudytas vyras Аleksandroplatce. 

Būtent dėl šių nusikaltimų vidaus reikalų ministras Hansas-Peteris Friedrichas priėmė ryžtingas priemones – įrengti kuo daugiau stebėjimo kamerų viešose vietose. 

Tačiau toks kontroliavimas nepatiko kai kuriems Vokietijos gyventojams, kurie ir nusprendė, kad visgi galima atsikratyti kamerų. Kelių vyrų grupelė, pasivadinusių Bedarbiais ir Benamiais, sugalvojo žaidimą „Camover“. 

Šio žaidimo tikslas – sunaikinti kuo daugiau stebėjimo kamerų. Už kiekvieną sudaužytą vaizdo įrašo priemonę skiriami balai, o jei žaidimo dalyvis sugalvoja originalų sunaikinimo būdą – papildomi balai. Naudojamos įvairios naikinimo priemonės: kirviai, laužtuvai, virvės ir t.t. Kai kurie „Camover“ žaidimo dalyviai gana mikliai pasiekia ir sulaužo kamerą, įrengtą aukštai. 

„Jūs galite sudaryti komandą ar brigadą, pasivadinę kaip tik norite. Rekomenduojama užsidengti veidus bet kokia kauke, kad niekas neatpažintų. Beje, nors mes ir vadiname savo veiksmus žaidimu, tačiau žiūrime į tai labai rimtai. Tikėtina, mums pavyks sunaikinti stebėjimo kameras daugumoje miestų“, – pareiškė „Camover“ žaidimo įkūrėjas, panoręs likti nežinomu. 

Numatyta, kad varžybos turėtų baigtis vasario 19 dieną, o iki tol neįprasto konkurso idėjinis vadas pataria visiems praeiviams ir metro keleiviams būti atsargesniais, kad jų netraumuotų nuplėštos stebėjimo kameros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (26)