„Forbes“: JAV reikalingas naujas karas, arba kapitalizmas mirs

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-05-02 07:53
Aš ne kaltas, kad važinėju išgėręs su mašina, čia aplinka kalta. Aš ne kaltas, kad važiavau per raudona šviesoforo signalą, čia aplinka kalta. Bet nepagalvojai, kad tu pats ir formuoji tą aplinką? Visi mato kaip tu elgiesi, taip ir kiti elgiasi. Kodėl kažkas turėtu elgtis geriau, nei elgiesi pats? Yra pakankamai atvejų kai iš alkoholikų šeimos vaikai tampa inteligentais kurie negeria. Ir jų kažkodėl aplinka nesugadina. Aplinka čia ne prie ko, svarbiausia ko pats nori. Ir ar turi valios to siekti.
vvv2 2013-05-02 09:29
Acme 2013-05-02 11:35
Taip. Taip. Žmogus yra savo aplinkos produktas ir jis yra tos aplinkos dalis. Kad alkoholikų vaikai užauga intelingentai yra labai reti atvejai, bet irgi priklauso nuo aplinkos, kurioje jie užauga, ir ne vien šeima, formuoja vaikų "norus". Aplinka yra vienintelis dalykas, kuris nulemia jo elgesį ir sprendimus, žmogus nieko nesprendžia ir laisva valia neegzistuoja.
marko 2013-05-06 03:53
Loko mokymas apie tai, kad idėjos įgyjamos patirties būdu, turėjo didelės reikšmės XVIII a. teorijoms apie aplinkos poveikį asmenybės formavimui. Žmogus buvo laikomas aplinkos produktu. Jis negimsta nei tik blogas, nei tik geras. Žmogus tampa toks, kokį jį padaro aplinka. Patirtis formuoja jo moralę. Todėl XVIII a. didelę reikšmę įgijo auklėjimo problema, ji atsispindėjo ir literatūroje (Ž.Ž.Ruso „Emilis, arba Apie auklėjimą”, J.V.Gėtė „Vilhelmas Meisteris”).
sub 2014-09-29 10:54
Laukta ir pagaliau išgirsta nuomonė. Pridėčiau tiek, kad bendras visų tautų darbas vieno tikslo link, tarkim žemės išsaugojimo, kosmoso užkariavimo, ir k.t. turėtų būti visų priorites numeris vienas. O šiuo metu, tai prioritetas vienas yra uždirbti kuo daugiau pinigų panaudojant kuo mažiau savo laiko ir jėgų, bet netausojant gamtos ir kitų organizmų. Iškreiptas, tiesa mūsų pačių iškreiptas požiūris į gyvenimą. Kodėl visiems reikia finansų? Nes visi gavę truputį, nori vis daugiau ir daugiau. Galų gale liks keli žmonės turintys daugiausiai, bet aplink nieko nebeliks ir tie finansai neteks savo prąsmės ir vertės.
sub 2014-09-29 11:00
turbūt Maskva varo demagogiją, kad vėl grįžtume į tą SSRS šikną
vytra 2014-09-29 11:16
permetė į Kiniją.. p.s. .. nuo to dabar pati kenčia didelę bedarbystę, eksporto deficitą, skolas, ekonominę krizę..