Japonų menininkas kuria savo paveikslus programoje MS Excel  (8)

Jei galvojate, jog Microsoft programa Excel gali būti pilna tik lentelių, diagramų, histogramų ir grafikų, bei tinka tik nuobodiems finansiniams, buhalteriniams ir matematiniams skaičiavimams, tai ši naujiena tikrai ne jums.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eilinį kartą pasitvirtina, kad talentingas žmogus gali sukurti šedevrus beveik iš nieko, o šiuo atveju meno kūriniai atsiranda būtent programoje MS Excel. Pateiktų paveiksliukų autorius yra 73 metų japonas Tatsuo Horiuchi. Atsakymas į klausimą, kodėl tam reikalui nenaudojami tam skirti grafiniai redaktoriai, buvo labai paprastas. Visos legalios tokio pobūdžio programos yra gana brangios, tuo tarpu MS Excel jau buvo įdiegta į japono kompiuterį. Be to, Tatsuo Horiuchi mano, jog Excel yra kur kas patogesnis ir funkcionalesnis, nei taip pat Windows operacinėse sistemose integruota programa MS Paint. Dabar jau pensijoje esantis japonas papasakojo, jog savo darbingo amžiaus laikotarpiu programos Excel nenaudojo, ir tik matė, kaip ją naudojo kiti. Po to, kai sulaukė pensijinio amžiaus, jis nusipirko kompiuterį ir užsiėmė tokiu netradiciniu menu. Dabar jis pasiekė tokių aukštumų, jog jo meno kūriniai demonstruojami parodose.

Tie, kas nori susipažinti su Tatsuo Horiuchi darbais išsamiau, gali apsilankyti jo puslapyje (tiesa, jis yra japonų kalba, tačiau vaizduojamasis menas tuo ir žavus, kad žodžių čia dažnai ir nereikia).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (8)