Darbas skurdžiose šalyse atvėrė akis: lietuviai gyvena labai gerai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sloth 2013-06-11 09:33
Čia tas atvejis, kai nebėra ką pasakyti ir kabinamasi prie nick? Adekvačiai už resursus mes jiems nemokame, o gal tiksliau būtų sakyti, kad dar nesumokėjome. Turiu savo požiūrį į kolonializmą ir dėl to geriau diskusijos nepradėti
Arthuras 2013-06-11 09:34
Tai tegul neparduoda. Bet pala... Mhm... Visgi parduoda.
Sloth 2013-06-11 09:53
Šaltinis: ForeignPolicy
Arthuras 2013-06-11 10:40
Tuo labiau, kad visa šita statistika yra ištraukta pačių afrikiečių. Neaišku, kaip ten yra iš tikrųjų. Bet realybė yra tokia, kad jei ne kitos valstybės, tai jie su savo resursais absoliučiai nieko nenuveiktų.
Sloth 2013-06-11 11:06
Dėl visų seksualinių mažumų nebetęsiu. Hmz ir Niemand tau pakankamai aiškiai viską išdėstė, o tu tiesiog kaitaliojai savo mintis bėgdamas nuo tikrų argumentų (kalbu apie teisinius dalykus). Aš vegetarizmo niekad nepiršau, nes pats nesu vegetaras. Mano argumentas buvo, kad mėsa nėra būtina ir galima gyventi be jos - tu to taip ir nepaneigei. Sociologinės/antropologinės/psichologinės/civilizacijos ir kultūrinės studijos - mano sritis, todėl mano netiesioginė misija yra visokiems stereotipų pagautiems žmogeliams paaiškinti, kad juodukas nelygu tinginys, kad vegetaras nelygu idiotas, gėjus nelygu attention whore. Deja, bet dauguma taip pripratę visus skirstyti pagal tam tikras klišes, kad visiškai nebepaiso jokių argumentų. Europiečių didelė yda yra ta, kad mes pripratę visiems primesti savo kultūrą ir pasaulio sampratą. Jei nedirbi kaip europietis - vadinasi esi tinginys. Nemąstai europietiškas principais - esi neracionalus arba išvis nemąstantis. Yra toks žodelis "eurocentrizmas" pasidomėk, gal suprasi apie ką kalbu. Be to, reikia suvokti, kad tingėjimas yra grynai kultūrinė sąvoka. Vėlgi, paimkim ta pačią Afriką - buvo joje ir Imperijos, ir sąjungos ir kultūrinių ir mokslinių pasiekimų buvo. Pasidomėk Etiopijos imperija, Maroku. Tas pats shaka zulu karinių manevrų dėka sugebėjo atremti dvi britų atakas (ietys+lankai vs šautuvai). Kaip ir pats pasakei, jei ne kitos valstybės, tai jie su savo resursais nieko nenuveiktų. Tame ir esmė, kad didelė dalis investicijų yra tam, kad galėtų išgauti resursus. Kinija yra tiesiogiai nupirkus Afriką, ir tikrai ne iš geros valios. Kaip draugas iš Ruandos pasakojo: "Brolis dirba vyriausybėje. Vieną dieną sugalvojo statytis namą. Greitai prisistatė kinai ir paprašė, kad leistų jiems pastatyti. Brolis atsisakinėjo, kinai vis tvirtino, kad tai tik dovana. Galiausiai gavosi taip, kad visą namą pastatė nemokamai. Žinoma, tai tik dovana, bet atėjus laikui jie paskambins ir prašys už tą dovaną atsilygint". Tokia situacija su kinais yra visoje Afrikoje.
vvv2 2013-06-11 11:28
- Pastebėjau sąlyginai naują tendenciją Lietuvoje: visi pralobę prichvatizatoriai dabar jau aktyviai kaltina apiplėštus jų tariamu tingumu ir neturtu!
Arthuras 2013-06-11 11:43
Toks žiaurus yra pasaulis. Geros valios niekur nėra, kiekvienas turi pastovėt už save, savo valstybę. Afrika galėtų susitvarkyt ir gyvent geriau, nesileist būti perkamai už centus. Bet to nepadaro.
Simplicity 2013-06-11 11:43
Ir kokius vėjus jūs čia rašot apie europiečių darbštumą ir afrikiečių tingumą... Tikrų tikriausia Google ir Youtube karta Atseit, europiečiai daug dirba? Pataupykit pinigų atostogoms ir apsilankykit Ispanijoj, Italijoj, Airijoj, Prancūzijoj ar toj pačioj Norvegijoj ir pamatysit kaip „greitai“ tie europiečiai dirba. Niekur toli eiti nereikia — apsilankykit paprasčiausiam didesniam prekybos centre. p.s. Matau, kad delfi su savo LLRI ir kitais analistais gerai padirbėjo ir smegenines gerai išskalbė... Taip, taip — lietuviai uždirba tiek kiek uždirba tik todėl, kad rankos iš šiknos auga, o darbo efektyvumas tiesiog apgailėtinas.
immortallt 2013-06-11 11:51
Ir dirba vis tiek daugiau nei afrikiečiai
Sloth 2013-06-11 12:03
Ta pati bėda ir Lietuvoje. Nedirbančių daug - gyvena iš pašalpų. Lygiai taip pat klausiu, kodėl mes turėtume juos remti? Pašalpos turėtų būti skiriamos griežtai atsižvelgiant į aplinkybes, kodėl tas žmogus pats save išlaikyti negali. Tas pats galioja ir Graikijai. Galbūt mane supratai klaidingai, aš nesu vienareikšmiškai už humanitarinę pagalbą ir pinigų siuntimą. Dabartinė pagalbos forma tikrai ydinga. Tiesiog esu prieš neargumentuotą nesąmonių šnekėjimą, ypač, kai tai neliečia pačio žmogaus. Gerai, Lietuva didins savo pagalbos apsukas, vadinasi tai mus kažkiek liečia ir apie tai galime diskutuoti. Nors vėlgi, ta suma pakils iki varganų 16 litų per metus iš žmogaus kišenės, per mėnesį tai sudarytų vos daugiau nei litą žmogui. Atsižvelgiant į tai, kad pagalbos Afrikai gali sudaryti vos 10 procentų visos sumos, man pasidaro neaišku iš kur toks pyktis afrikiečiams. Žinoma, už tuos pinigus galėtume kažką Lietuvoje sutvarkyti, sutinku, tačiau mes esame įsipareigoję ir to pakeisti negalime. Visgi, galiu galvą guldyti, kad didžioji dalis komentatorių net nežino kiek ta Lietuva tam skiria ir ar apskritai skiria. Jie paprasčiausiai įsikandę kažkur girdėtą dalyką, kad vakarai aukoja Afrikai pinigus, jam prieštarauja iš idėjos, galbūt pavydo(mes ir patys prastai gyvenam) prieš tai gerai nepamąstę. Tiesą sakant, aš nei karto niekur nemačiau afrikiečių verkiančių pagalbos. Tai gali būti tik mano nuomonė, galbūt aš kažko nežinau, bet kiek teko domėtis, visą pagalbos burbulą išpučia patys europiečiai, kurie ten nuvyksta ir pamato, kaip skurdžiai žmonės gyvena. Raskite nors vieną skelbimą ar atsišaukimą, kad afrikiečiai patys prašo pagalbos. Apskritai, nuo ko viskas galų gale prasidėjo? Ar afrikiečiai pradėjo kažko reikalauti iš Europos, ar visų pirma Europa pradėjo teikti, o Afrika patapo priklausoma ir pradėjo prašyti daugiau?
Arthuras 2013-06-11 12:04
Tai dabar Europa kalta, kad vedama gerų ketinimų padarė Afriką priklausomą nuo finansinės pagalbos? Tai jie patys kalti, kad nesugeba tų pinigų panaudot geresniam rytojui.
Shinigami 2013-06-11 12:18
Dirbti greičiau, pagaminti daugiau nelygu dirbti daugiau. Tai reiškia, kad dirbi efektyviau. Naudoji naujausias žinias, technologijas ir priemones. Kad dirbtum mažiau, bet padarytum daugiau ir kokybiškiau. Kad ir mano bendradarbis dirbo su ekselių kelias paras prie vieno darbo. Bet jei mokėtu naudotis ekselio rikiavimo funkcijomis tą darbą butu padares per 20 minučių. Ir butu galėjęs daugiau ilsėtis ir padaryti daugiau darbo. Tuo pačių ir daugiau uždirbti.
Sloth 2013-06-11 12:31
Nukeliauk į Aziją, ten tas pats. Esmė tame, kad didžiojoje pasaulio dalyje į baltaodžius žiūri kaip į pinigų maišus. Europos stereotipas yra turtingi ir patiklūs dėdės. Šiuo metu esu Kinijoje. Vakar kaip tik buvo nutikimas, kai parduotuvės šeimininkas paklausė kodėl mes nesilinksminam, juk savaitgalis. Pajuokavom, kad neturim pinigų. Dėdė buvo labai nustebęs, jo pirmas klausimas buvo: "O tai ką, jums tėvai neatsiunčia?". Toks vakariečių stereotipas galioja tiek Afrikoje, tiek Azijoje, tiek Pietų Amerikoje. Su afrikiečiais tai bendro nieko neturi. Guangzhou - didžiausia juodaodžių koncentracija visoje Kinijoje, nusikalstamumo labai daug, nes jie sėdi sulindę į getus, bet ir juodaodžiai ten gyvena jau bene nuo 9dešimtmečio. Mano mieste situacija visiškai kitokia - daugelis dirba mokytojas, yra samdomi krepšinio,futbolo komandų arba dirba klubuose kaip dj ar mc. Todėl argumentas, kad didžioji dalis juodaodžių sukasi ties nusikaltimais vėlgi yra iškraipymas. Nukeliauk į UK. Devyniasdešimt procentų britų tau pasakys, kad viskas, ką Lietuviai daro, tai vagia iš UK, gyvena iš pašalpų ir yra nusikaltėliai. Ar tai tiesa? Ne. Dalis tiesos yra, tačiau tai visiškai neatspindi realybės.
vvv2 2013-06-11 12:31
Arthuras 2013-06-11 12:38
Yra didelė dalis tiesos, nes mes žinome, kokie iš Lietuvos išvažiuoja. Be abejo, visiems taikyti jokiu būdu negalima, nes išvažiuoja ir labai intelektualūs piliečiai. Tas pats galioja ir juodaodžiams. Taigi nesakau, kad visi tokie.
vienasniekas 2013-06-11 13:29
Kaip tu gyveni? Lyginant su Afrikos gyventojais - gerai. Čia panašiai kaip kojos netekusiam žmogui sakyti: tau tai dar gerai, anas štai neturi nei rankų nei kojų.
Simplicity 2013-06-11 14:00
, 2013 m.
vvv2 2013-06-11 14:22
Simplicity 2013-06-11 15:45
Ne vien Lietuvoje optimizuojamas darbas per smaugimus, nes gamyba yra gamyba... Tenka man pabendrauti su tautiečiais, kurie yra nusėdę Airijos fabrikuose, sandėliuose ir mėsinėse. Labiausiai smaugiama ten kur darbą prižiūri tautiečiai ar atvykę iš kitų „broliškų“ šalių. Tokiose pamainose airių nerasi, nes nei vienas už tokius pinigus nugaros nelenkia. Žinoma, už viršvalandžius apmoka pagal visus įstatymus, nes papuolus tektų keliauti į teismą. Žinau bent du atvejus, kai darbdaviai nemokėjo viršvalandžių, iš darbo atleisdavo nesąžiningai. Abiem atvejais profesinės sąjungos padarė savo ir darbuotojai teismuose laimėjo po keliasdešimt tūkstančių eurų. Dėl to ir dairomasi kur būtų galima pigiau prasisukti, kad nereikėtų mokėti nei viršvalandžių, nei rūpintis galimomis teismų išlaidomis — numetei užsakymą įmonei iš kokios Lietuvos ar Rumunijos ir rami galva.