Narcizų karta: jaunąją kartą apima susireikšminimo virusas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

radiopowder 2013-06-21 00:54
http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 670#323670 Šviežias pavyzdys.
MrT 2013-06-21 01:01
Jeigu jau pavyzdžiais svaidomes tai užtenka į vandenilio temą nueit ir pažiūrėt, kiek narcizistinių suaugusiųjų turime, kurie yra ant tiek susireikšminę ir save iškėlę, kad net baisu žiūrėti. Savo nepagrįstas idėjas iškelia aukščiau už kelis šimtus metų kauptas fizikos žinias. Visur tų narcizų pilną.
visvaldasne 2013-06-21 01:12
keista, bet pagal straipsni, kazin kas yra susireiksminimas. ieskojimas sau naudos? norejimas praleisti gerai laika ar pasilinksminti be atsakomybes? deja turiu nepritarti, susireiksminimas yra, kai save bandai iskelti auksciau visu kitu. taigi aisku tokiu yra ir buvo, bet mazuma. o naudos ieskoti, noreti praleisti gerai laika ir pasilinksminti be atsakomybes jaunimas norejo, nori ir nores. o suaugusieji manot to pacio nenori? as esu vienas is to jaunimo, o taip, as siekiu sau naudos, stengiuosi praleisti gerai laika ir pasilinksminti, deja pasekmes nerupi, kokios bus tokios, atsakysiu i pasekmes, kaip priklauso. bet prie ko cia susireiksminimas, jug as nelaikau saves dievu ar kokiu geresniu zmogumi saves uz kitus. leiskit atspesiu, straipsni parase koks virs 35 metu zmogus arba koks senelis, kuris ziuri i pasauli pagal senus laikus, laikas paziureti ir i naujus laikus, daug kas pasikeite, bet noras gerai gyventi linksminantis ir gauti naudos visose kartose buvo ir bus.
immortallt 2013-06-21 01:24
Eh, nu žmonės jūs akli... Net nesuprantat, kas yra kapitalizmas, bet kaltinti puola santvarką... Čia tas pats, kas kaltinti ginklą, kad nušovė žmogų, bet ne žmogų, kad pasinaudojęs ginklą nužudė kitą žmogų. Jei ne kapitalizmas, dauguma būtų vergai/baudžiauninkai, nebūtų jokio interneto ar kitų modernių technologijų ir tada bambėtumėt, kaip blogai. Labiausiai daugumai patiktų, kad dirbt nereiktų, pilvus išvertę ant sofos drybsot ir dar kad pora gražuolių aptarnautų visokeriopai.
MrT 2013-06-21 02:32
Linksminkis, džiaukis gyvenimu, bet jei kitą rytą snukiaknygėje pilna tavo nuotraukų su kvailais komentarais - tai yra narcisizmas. Ir garantuoju, jog taip ir yra. Ta vieta yra tikrų tikriausias jaunimo susireikšminimo ir tuštybės pavyzdys.
Shinigami 2013-06-21 08:34
Taip, taip technologijos bukina žmones. Tik pažiūrėkite į akmens amžių, ten technologijų nebuvo ir kokie žmonės buvo protingi ir meniški. Tokius meniškus piešinius piešė. Turėjo tokias technologijas kurių šiuolaikinis žmogus net nesuprastu Kapitalizmas tai velnio išmislas, nes negali sau ramiai fotelyje sėdėti, kava gerti kai už tave kažkas kitas dirba. Reikia pačiam dirbti kad galėtum fotelį nusipirkti. Čia kaip anekdotas: Žydui davė kastuva, o žydas ir klausia. - O kur variklis? - O kur tu matei kastuva su variklių. - O kur tu matei žydą su kastuvu? Išvertus į dabartinę situacija gauname: Socialdemokratui duoda kastuvą, o socialdemokratas ir klausia. - O kur variklis? - O kur tu matei kastuvą su variklių? - O kur tu matei socialdemokratą dirbanti? Juk socialdemokratą privalo išlaikyti kapitalistas su progresiniais mokesčiais.
Arijas 2013-06-21 10:51
Nereik būt specialistu, kad pastėtai, jog šitos dvi mintys žmonių, kurie tikriausiai užaugę vaikų namuose. Šiuolaikiniai žmonės neskuba įsipareigoti? WTF? O kurios kartos žmonės skubėjo? Iš kokio traktoriaus reik būt iškritusiąm, kad tokias blevyzgas rašyt? Mano vieni seneliai tuokėsi įpusėję ketvirtą dešimtį, kiti pradėję penktą. Tai buvo normalu, nes jų filosofija buvo, kad šeimyniniam gyvenimui žmogus pasiruošęs kai jau išsidurnavojo. Tėvukas sakydavo man, kad vyras gali tuoktis tik sulaukęs 25 metų, nes iki tol jis dar vaikas. O dabar kaip įsijungi snukiaknygę pasižiūrėt kaip klasiokai laikosi (mokyklą baigiau 2012), tai 3 jau susituokę ir 2 susižadėję. Su narcizais dar galima sutikt, bet su įsipareigojimais nereik jau blūdyt...
vvv2 2013-06-21 13:30
- "anksti kėlęs ir anksti vedęs - nesigailėsi", sako senoji lietuvių liaudies išmintis.
Swift RR 2013-06-21 14:12
Kodėl visiem atrodo kad jei kritikuoji kapitalizmą, tai tu esi būtinai dešiniųjų pažiūrų? Aš esu kairiųjų pažiūrų, bet man nepatinka kaip kairieji išsigimsta: švedijose klesti visokie žydrieji nacistai, kurie vieni pirmųjų įteisino vaikų grobimą iš šeimų, o tai yra niekas kitas kaip nacistų kišimasis į piliečio gyvenimą ir noras ją kontroliuoti. Tą patį galiu parašyt ir apie JAV kapitalistus, kurie vardan pelno parduotų ir visą žmoniją. Netiesiogine prasme jie tai jau daro. Jie irgi nori kontroliuoti ir sekti piliečius: Snowden'o sukeltas skandalas tai tik įrodo. Aplamai, tai nėra tikroji demokratija ir socializmas.
pekalzz 2013-06-21 19:42
į telefoną? Atidarytas 'bookas ir kraunamos nuotraukos, arba skraido sms'ai į visas puses (dažniausiai su turiniu apie save - tikrai ne iš blogosios pusės). Dar mažiau savikritikos ir pavirsim amerikonais.
rimasD 2013-06-21 20:01
Kodėl Jūsų proseneliai turėjo dideles šeimas? Todėl, kad tais laikais didelė šeima buvo būtina sąlyga, kad bus kam nors pasirūpinti tėvais senatvėje. Be to dar dalis vaikų mirdavo. Pensijos atsirado iš pradžių, kaip valdovo malonė, už didelius nuopelnus. SSSR pensijos pasirodė apie 56-sius metus. Kinijoje ir dabar didžioji dalis kaimo gyventojų negauna pensijų, tačiau vieno vaiko politika sukūrė "mažųjų imperatorių" kartą, kuriems visada pataikaujama. Europoje- gi, nebūtina turėt didelę šeimą, ne taip, kaip Afrikoje.
magnummm 2013-06-23 20:01
Kiekviena karta apie jaunąją kartą mano blogai.
Pikc 2014-08-15 00:12
Išties, sunku nesutikti su straipsnio mintimis. Situacija nuo ankstesnių laikų skiriasi tuo, kad tas narcisizmas yra aktyviai (ir gana agresyviai) skatinamas masinės informacijos priemonių (ypač per reklamas), o pasekmė - ištisa karta "fyfų" (berods, vadinamų "tuštutėmis") mentaliteto atstovų - nepriklausomai nuo lyties. Iš tiesų, jie net nelabai kalti - tiesiog juos taip "suformatavo". Neretai tas perdėtas savęs sureikšminimas nuveda iki absurdo - pora įsimintiniausių pavyzdžių man asmeniškai buvo per Metallica koncertą į sceną NUGARA stivintis jaunuolis, be paliovos save fotografuojantis ir filmuojantis savo "smartfonu" bei paskutinė LiJOT akcija "Mes visi ten buvom!" apie Baltijos kelią (t.y. kai dauguma "ten buvusio" žalio jaunimėlio kažin, ar tėvų planuose dar egzistavo), kurios mintis - nufotografuoti SAVE su Baltijos kelio dalyviais (plakatą su "asmenukę" darančiu jaunikaičiu istorinio kadro fone galite įvertinti patys . Kvaila? Taip. Netikėta? Ne.
Melyna 2014-08-15 16:33
Sutinku, kad daugybė asmenų soc. tinkluose yra susireikšminę. Kita vertus, užkliuvo šitas pasakymas: , nes apie mane nėra įrodymų. Jeigu nėra įrodymų, aš buvau tobulas".
jordanbn2 2017-06-17 09:49
Visad paaugliai save sureiksmindavo. Bet to neparodydavo. Nes buvo pastatomi i vieta. O kai dabar vaikas sako as esu visata, alfa ir omega, viska sugebu ir moku, kiti yra kavaili nevykeliai palyginus su manimi, ir as susidedu su panasiais i save, kad galeciau puldinet kitus vadindamas tai gynyba, ir mano draugai,kurie vis tiek uz mane kvailesni, paliudys kad tai buvo gynyba. O jam atsako taip tu esi viskas alfa ir omega. Tau niekas negali sukliudyti nieko daryti, tu turi veiksmu laisve, aisku zudyti negrazu, bet jei tu to nori tau niekas nesukliudys ir nepakenks, daryk ka nori, svarbu kad nuo to jaustumeisi geriau. Tai kaip cia nebusi narcizu?