Žilvinas Šilėnas. Mokėti daugiau nei 1700 litų per mėnesį – neteisinga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Donattello 2013-07-01 10:06
Tokie pareiškimai tai keistoki - "Tiek, kad jei jam būtų buvę leista taupyti, jis išlaikytų ne tik savo tėvus ar vaikus, bet dar ir visą giminę. Na taip. ne tik kad giminę o visą miestą. Kokiam Somalyje gal ir išlaikytum, bet jokioj normalioj valstybėj taip nėra ir nebus.
lape 2013-07-01 12:59
Įdomų, kaip žmogus uždirbtu milijoną, sedėdamas vienas, negyvenamoje saloje? Čia aš prie to, kad kai kas tvirtina, kad visus savo pinigus užsidirba tik pats, be valstybės ir visuomenės pagalbos.
salemas5 2013-07-01 13:03
realiai mastant tai jei zmogus uzdirbantis tarkim 5000 LT i menesi atsidedu is tos sumos kad ir po 200 Lt tai per metus susidarytu 2400Lt ir dar tai padauginus is kokiu 30 darbo metu susidarytu 72000 Lt . Ir dar gaunant ta " neteisinga " pensija tu labai normaliai galetum gyventi su tiek pinigu .
StreetRacer 2013-07-01 13:05
Nereik taip į širdį imt tokių pasakymų, manau tai tebuvo hiperbolė. Bet jos esmė aiški.
Liolikas 2013-07-01 13:07
Dėl senjorų: Keistokai skamba, kai vidutiniškai uždirbantis ir sumokantis 550Lt iš jų išlaikytų tėvus... Čia net šildymo išlaidų nepadengsi... Senas žmogus turi ir kitų poreikių - vaistai, gydytojai ir t.t. Taip pat nepamirškim, kad yra šeimų kur gyvų tarpe tėra vienas vaikas, o tėvai abu. Ką daryti bevaikėms šeimoms? Bendrai: Lk 12, 39–48 „Iš kiekvieno, kuriam daug duota, bus daug pareikalauta, ir kam daug patikėta, iš to bus daug ir išieškota“. Šią citatą kiekvienas gali prisitaikyti sau. "Daug duota" reiškia ne tik atlyginimą, bet ir gyvenimo būdą, mokslą ir t.t..
sigun 2013-07-01 15:26
O, vėl atsigavo LLRI Kaip gražu, kad šilėnas prisimina tik pensiją ir senatvės pensininkus, ir kaip sodra jam neteisinga. Bet iš tos pačios sodros išlaikomi ir invalidai, ir anksčiau laiko pensijon išeinantys policininkai ir gaisrininkai, kurie be kita ko labiausiai užtikrina turtingųjų saugumą (iš benamio juk nedaug pavogsi, o ir jei sudegs kas tai juk ne jo?:) ), tačiau tuo pačiu tiek vieniems, tiek kitiems eiliniams alga ~1300 Lt "į rankas". Įdomu iš ko jiems užsidirbti pensiją? Ai, bet juk šilėnas sako: laisva rinka - nepatinka, ieškokis kito darbo. Žinoma, tik kaip paskui visi piktinasi, kai policijai neatvažiuojant paaiškinama: atleiskit, tie keli dirbantys ekipažai jau išvažiavę į kitus įvykius, nes nedaug norinčių dirbti policijoje... Bet gana apie pensijas. Iš tos pačios sodros mokama ir vaistų kompensacijos. Jei būtų pagal šilėną, tai sakyčiau pasisekė tiems, kieno tėvai ir seneliai numirė jauni ar bent jau sveiki... Kitu atveju sužinojus tikrąją kompensuojamųjų vaistų kainą patiems turbūt infarktas grėstų. Na ir pati sveikatos apsauga irgi iš tos pačios sodros. Gera ta apsauga ar bloga diskusijų daug. Neretai diskutuojančių nuomonė pasikeičia kai susipažįsta su sveikatos apsaugos padėtimi užsienyje. Arba kai tarkim gyvenant JAV įvyksta nelaimė, o draudimo agentas mandagiai paaiškina, jog tokio tipo medicinos paslaugos nėra numatytos draudimo sutartyje ir už operaciją teks pačiam susimokėti. Na ir galų gale motinystės pašalpos. Oj kaip pikta kai esi viengungis, o čia "tiek mano mokesčių nueina visokiom vaikus gaminančiom". Bet kai pats susiduri, kai po vaiko gimimo pinigų reikia net daugiau nei iki tol, pradedi galvot jog gal ir ne taip blogai, kad ta sodra moka motinystės pašalpą, vietoj to, kad šeima liktų be pusės pajamų. Vienu žodžiu eilinis LLRI straipsnis pateikiant "firminį" požiūri "kiekvienas už save. Turtingas - dievas, na o kitiems lieka turtingųjų malonė arba dvėsk". Norisi tikėtis, jog Lietuvoje yra pakankamai mąstančių žmonių, sugebančių atrinkt kas yra kas, o ne sprendžiančių vien iš vieno ar kito straipsnyje aprašyto ar žiniasklaidoje aprašyto anekdotinių atvejų (aišku, įskaitant ir mano komentarą ).
Wolfy 2013-07-01 16:50
Pagaliau radau žmogų protingai mąstantį ir suprantantį, kad Lietuvos sveikatos apsauga iš tikro yra labai gera. Realiai Lietuvoj tikrai yra daug žmonių, kurie nepatenkinti sveikatos apsauga ir šiaip policija ar tai gaisrininkais, bet kai jiems skiriama alga tikrai yra nepavydėtina, tai gerai, kad išvis atsiranda žmonių, kurie sutinka dirbti tą darbą. Be to, už tokius "juokingus" mokesčius Sodrai Lietuvoje yra sukurta tikrai aukšto lygio sveikatos apsauga ir kitos paslaugos, plius kiekvienam žmogui yra prieinamos visos įmanomos sveikatos apsaugos paslaugos, ne taip kaip kokioj JAV, kur ką draudimas dengia, tai tas ir bus nemokama... Žodžiu, žmonės Lietuvoj dar nesupranta, ką turi.
Vytax 2013-07-01 20:58
Baikit su tuo kraštutiniu socializmu. Viskam turi būti ribos. Žinot nuvaryto arklio sindromą? Kai arklys raginamas tempti vis greičiau, vis daugiau, vis ilgiau ir staiga kai peržengiama riba jis padvesia. Lygiai taip pat ir su mūsų mokesčių mokėtojais. Galima patiems turtingiausiems užkelti mokesčius ir absurdo ribos, bet rezultatas bus toks, kad jie visi iki vieno iš čia išvažiuos. Ir patys skurdžiausieji tada išvis liks be nieko. Nes jei pažiūrėsim į daugiausia uždirbančiųjų gretas, tai su mažom išimtimis tai bus labiausiai išsilavinę, patys talentingiausi patys darbščiausi, patys versliausi, patys aktyviausi ir visi kiti *iausi. T.y. tie žmonės kurie laukiami bet kur visame pasaulyje, priešingai nei pavyzdžiui mūsų ligoti beturčiai pensininkai. O kada žmogus emigruoja tada šalis išties praranda į jį investuotus pinigus, o kada emigruoja daug uždirbantis praradimai dar didesni. Daug uždirbantis esant dabartinei proporcinei mokesčių sistemai mokesčių sumoka kaip už kelis gyventojus, taip pat ir jo dalis vartojimo rinkoje irgi kaip kelių kitų vartotojų.Galima imti, kad ir tuos pačius medikus. Daugelis šalių jų išvis net neruošia. O tik sukuria geras sąlygas ir prisivilioja medikus iš tokių šalių kaip Lietuva. T.y. iš ten kur vietiniai „andriukaičiai“ svaigsta apie atidirbimus provincijoje ar socialiai „teisingus“ mažus atlyginimus. Sakot neteisinga? Dar ir kaip, bet toks gyvenimas. O Sodrą reikia kuo greičiau reformuoti. Esant dabartinei demografinei ir emigracijos situacijai būsimi pensininkai (po 20-30m.) gaus tik išmaldą, o Sodros tarifas bus lyg toksiškas užtaisas naikinantis darbo vietas ir taip skatinantis tolesnę emigraciją. Čia nėra jokio kito kelio kaip tik pereiti prie kaupiamosios sistemos. Sodros lubos tokioje sistemoje kaip tik užtikrintų mažesnę socialinę atskirtį.
bahuriux 2013-07-01 23:09
Skandinavijos salyse yra socializmas (ypac kas liecia pensijas ir visokias ismokas uz vaikus) ir dideli mokesciai, bet kazkaip zmones ten laimingi ir pasiturintys, niekur jiems nereikia begti. Taip pat skandinavai nera labai jau talentingi, kuribingi, ar protingi, bet uztai yra visiski tinginiai, absoliuciai neproduktyvus, tiesa zymiai verslesni uz lietuvius. Beja skandinavai (bent jau norvegijoje) turi recepta Lietuvai ir visai ES ir visam pasauliui, kaip islipti is krizes. Kadangi ir visi ta zino, kaip ir visi zino kur tu pinigu yra (zinoma, kad bankuose), is kur gauna bankai cia jau kita istorija. Taigi reikia, kad visi imtu paskolas ir statytu namus, pirktu butus, masinas ir tiesiog vartotu, tada ir visi gerai gyvensim ir pensininkams uzteks. Bet tam, kad imtu paskolas zmones, turi nebuti palukanu, o palukanu gali ir visai nebuti, ar net ir minusines gali buti, tai paprasta. Dirbantys zmones moka didelius progresinius mokescius 20-36%, o valdzia mazina mokescius priklausomai kiek paskolu zmogus yra paemes. Konkretus pvz. zmogus paemes 1000000 NOK nepamenu kuriam laikotarpiui, bet per menesi bankui moka 7000 NOK, valdzia sumazina mokescius 5000 NOK, tada jam belieka uz buta susimoketi po 2000 NOK, o tai yra maziau nei puse nuomos kainos. tai ir yra ekonomikos skatinimas ir Lietuva be sito neisbris is krizes ir skurdo. Taspats jei paemes paskola masinai ar betkam kitam. O mokesciai i biudzeta gryzta per didesni vartojima, akcizus ir pvm. Taip kuriama daugiau darbo vietu ir tt ir panasiai. Nu OK pasakysit Norvegai turi naftos, elektros, duju, zuvies ir tt. Bet ka turi danai isskyrus kiauliu fermas ir kelias gamyklas? Visoj skandinavijoj panasiai. Kaip rodo skandinavu patirtis dideli mokesciai ir didelis socializmas yra netgi labai gerai. Bet ekonomika ten zinoma, kad nera planine, ten grynas laukinis kapitalizmas ir didele konkurencija, kas liecia ekonomika. Dar labai aukstas minimalus atlyginimas, tik 25-30% maziau nei vidutinis, cia profsajungu ir socialistiniu partiju nuopelnas. Del to visi zmones tampa vidutines klases ir gyvena pasiturinciai ir kokia 10% dar turtingesniu verslininku. O ne taip kaip Lietuvoj 1% milijonieriu, milijardieriu, kuriems dirba musu valdzia uz atkatus ir jie tirkrai ne savo darbu tuos pinigus uzdirba, gerai jei dar saziningai, 10% vidutine klase, jei taip galima sakyti ir like 89% varg0liai. Bet musu valdziazmogiai, kaip matau yra tiek atsilike, kad net nemoka nukopijuoti ekonomikos ir istatymu nuo sekmingu saliu.
vvv2 2014-01-07 13:58
- Norėčiau priminti ekonomikos pagrindus: niekas negali nurodyti kiek mokėti, tai formuoja rinka, tik ji parodo darbo jėgos kainą. p.s. .. apmaudu dėl neišsilavinusių aktyvistų "taisančių" Lietuvą.
perihellis 2014-01-07 14:46
Koki milijardieriai lietuvoje? Aš žinau tik vieną, tai čia bus truputį mažiau, nei 1%. O milijonierių irgi ne 1%, tik vos daugiau, nei 1000 jų tėra, taip pat stipriai toli iki 1%.
exas 2014-01-07 15:13
O kas yra milijonierius? Tas kur turi turto, verto bent milijono, ar tas, kur pinigų milijoną turi sąskaitose ir grynais? Nes realiai, tai milijono vertas turtas nėra kažkas tokio neregėto, juk kiekvienas prabangesnis atskiras namas su sklypu geroj vietoje gali būti vertas milijono, jei tik gerai kainos pakyla, o tokių namų tikrai daugiau nei 1000. Tokiu atveju visai realu, kad Lietuvoje milijonierių daugiau nei 1 proc.
perihellis 2014-01-07 15:37
Skaičiuokime tik tuos milijonierius, kurių deklaruoto turto vertė viršija milijoną litų. Milijonas grynais yra absoliuti nesąmonė išskyrus kelias išimtis