Nauja pramoga prie Vilniaus: „Tankodrome“ kiekvienas gali pavairuoti karinį šarvuotį (Video)  (0)

Šalia Vilniaus siūloma nauja aktyvaus poilsio mėgėjams skirta pramoga, kurioje galima pabandyti vairuoti karinį šarvuotį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu domitės karo technika ir norite išbandyti vairuoti karinį šarvuotį ar ieškote nekasdienės pramogos – netoli Vilniaus įkurtas „Tankodromas“ jums kaip tik. Penkių hektarų teritorijoje pasijusite kaip karys karo zonoje.

„Mes patys, kaip karinių pramogų entuziastai, labai mėgstam tuos karinius dalykėlius. Mums čia ir hobis, ir darbas“, – sako „Tankodromo“ įkūrėjas Nerijus Stankus.

Pasak pašnekovo, tankodrome naudojami šarvuočiai FV432 atgabenti iš Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų. Parvežti šią karinę techniką užtruko ilgai ir pareikalavo daug pastangų. Lietuvoje tokių šarvuočių, kokiais galima pasivažinėti „Tankodrome“, nėra – kariuomenėje naudojami panašūs amerikietiški, Lietuvoje jų įsigyti sudėtingiau, nes atitarnavusi karinė technika tiesiog keliauja į metalo laužą.

1976m. pagamintų šarvuočių pirminė funkcija – saugiai pergabenti karius pavojingose vietose. Dėl to ir kilęs kitas jų pavadinimas – „karo taksi“. Dažniausiai jie buvo naudojami taikos palaikymo misijose Afganistane ir Irake. Kai kuriuose Afrikos šalyse jie vis dar naudojami ir dabar.

Vienu metu šarvuočiu gali važiuoti iki 12 žmonių. Pasivažinėjimas vienam asmeniu kainuos apie 30 litų. Norint vairuoti šią priemonę teks išklausyti apie valandą trunkančius mokymus ir piniginę paploninti puse tūkstančio litų. Planuojama, kad tankodromas lankytojų lauks tiek vasarą, tiek žiemą.

Pirmasis Baltijos Šalyse „Tankodromas“ įsikūręs Rykantuose, dvidešimt trečiajame magistralės Vilnius-Kaunas kilometre.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (0)