Filmą „JOBS“ išpeikė tiek kino kritikai, tiek ir Steve Wozniak (Video)  (5)

Tikėtina, kad daugelis žmonių dar dega noru pamatyti režisieriaus Joshua Michael Stern sukurtą filmą „JOBS“, kuriam buvo skirtas vos $15 mln. biudžetas ir kuris pasakoja apie vieną iš korporacijos Apple įkūrėjų Steve Jobs. Vis tik dauguma kino kritikų rekomenduoja laisvą laiką praleisti naudingiau – galbūt netgi pažiūrėti kitą filmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmo premjera įvyko praėjusios savaitės pabaigoje. Kaip jau žinome, pagrindinį vaidmenį atlieka Ashton Kutcher, kuris, autorių teigimu, ypatingai panašus į savo herojaus prototipą jaunystėje. Savo ruožto, filmo kūrėjai tvirtina, jog „JOBS“ nebuvo sugalvotas tam, kad taptų iki smulkmenų tikrovišku realios istorijos perteikimu.

Tinkamu Steve Jobs istorijos įsikūnijimu turėtų tapti Sony ruošiamas filmas, kuris kuriamas pagal Walter Isaacson parašytą Steve Jobs biografiją. Knygoje užfiksuoti ne tik paties Steve Jobs, tačiau ir jo šeimos narių, kompanijos Apple darbuotojų pasakojimai, tuo tarpu scenarijus patikėtas ponui Aaron Sorkin, kuris žinomas iš filmo apie Mark Zuckerberg „Socialinis tinklas“.

Kino kritikų vertinimas parodo, kad „JOBS“ netaps tuo filmu, su kuriuo reikės konkuruoti būsimai Sony kino juostai „Steve Jobs“. Neseniai debiutavusio filmo reitingas kol kas yra ypatingai žemas – vos 25%, kadangi trys ketvirčiai iš 87 apžvalgininkų davė neigiamą balą. Jei atsižvelgti tik į 34 populiariausius kritikus, įvertinimas dar žemesnis – vos 18%.

Filmu nebuvo patenkintas ir Steve Wozniak, kurį vaidina aktorius Josh Gad. Savo tinklaraštyje vienas iš Apple įkūrėjų aktorių vaidybą įvardino kaip gerą, teigdamas, jog filmas buvo įdomus, tačiau ne toks, kad jį būtų galima rekomenduoti. Taip pat jis paneigė gandus, jog jo kritika susijusi su faktu, kad jis šiuo metu konsultuoja Sony kuriamą filmą, o „JOBS“ kūrėjus atsisakė konsultuoti iš karto po to, kai perskaitė jam pateiktą scenarijų.

Man nemalonu už daugelį žmonių, kuriuos aš gerai pažįstu ir kurių santykiai su Jobs‘u, tiek su kompanijos darbuotojais atvaizduoti neteisingai. Filmas užsibaigia tuo momentu, kai didysis Jobs‘as pagaliau suranda produkto (iPod) sėkmės formulę ir smarkiai pakeičia mūsų gyvenimus. Aš dėkingas Steve‘ui už jo neprilygstamą meistriškumą i-eroje ir jo indėlį į mano nuosavą gyvenimą – aš naudojuosi puikiais produktais, tačiau šis filmas parodo, kad jis tokiomis savybėmis pasižymėjo seniai seniai“, – pakomentavo Steve Wozniak. Taip pat jis savo kritiką išsakė ir Bloomberg žurnalistams.

O ką daryti tiems, kas nebenori laukti Sony kuriamo filmo ir norėtų prisiminti Steve Jobs "gyvai"? Puslapis The Next Web parinko dešimt vaizdo klipų, kuriuos kaip tik ir verta pamatyti - juose galima pamatyti Steve Jobs ir garsius pasirodymus, subtilius juokelius ir t.t:

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)