Kanapių šlovės valanda

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arthappyuphere 2013-08-29 17:51
Manau, kad tokie kaip andriulis blogai supranta pritariančius legalizavimui. Jų "išdėstytoj" nuomonėj galima įžvelgt nepasitenkinimą - bet kuo gi jie taip nepatenkinti? Tai juk nereiškia, kad legalizuos ir dabar priversinai visiem atveš kanapių ir lieps jas rūkyt. Na nenori - nerūkai, nepasitenkinimas lyg ir ne iš to turėtų kilt, o tada iš kur jis? Baimės sutikt apsirūkiusį? o girtų tada nebijot susitikt? Jei taip pamėginkit įsivaizduot su kokia kompanija mieliau prasilenktumėt pvz Kalvarijų gatvėj 2 valandą nakties? tuo metu tikrai apsidžiaugtumėt jei jie tą vakarą būtų nusprendę parūkyt, nes jūs, kad ir ledus valgydamas ramiai praeit galėtumėt. Tai tiek apie baimes.
Simplicity 2013-08-29 18:13
Pažintis su narkotikais daugeliui prasideda nuo žolės. Šiandien jis rūko žolę, o po metų eis automobilių magnetolas rinkdamas, nes narkotinė abstinencija yra kur kas sunkesnė už alkoholinę. Aš neteigiu, kad žolės parūkantis būtinai taps heroino vartotoju, tačiau visada yra tikimybė, kad lengvais narkotikais besižaidžiantis užsimanys pabandyti kažko rimtesnio. (Tas pats galioja ir alkoholiui) Manau, kad dar vienas legalus narkotikas tikrai nėra reikalingas. Apsipūtėlį sunkiau atskirti nei girtą, todėl darbo vietoj iškart užprogramuojamos problemos (kai kur ir nelaimės). Išgėrusį galima patikrinti alkotesteriu, užuosti, o ką daryti su žolininku? Kaip išsiaiškinti ar jis rūkė vakare, ar traukė darbo metu? Aš tokį iš darbo išmesčiau net nesigilinęs, tačiau yra ir „humaniškų, naujoviškai mąstančių“ vadovų.
andriulis 2013-08-29 18:18
Va čia tai argumentas, su kuo naktį norėtum prasilenkti gatvėje ar girtu nuo alkoholio, ar apsvaigusiu nuo narkotinės medžiagos marihuanos? Nobelio premiją į studiją.
immortallt 2013-08-29 18:18
Žolė, narkotinės abstinencijos nesukelia. Daugumos pažintis su svaiginimusi prasisdeda nuo alkoholio.
andriulis 2013-08-29 18:31
Tai? Kur statistika iš šalių kurios legalizavę šią narkotinę medžiagą?
Kirtiklis 2013-08-29 21:15
.
Kirtiklis 2013-08-29 21:23
Kilo mintis, kas bus jei gatvėje eis stipriai apsirūkiusi daržovė ar daržovių būrys ir įkalę būduliai? Daržovės nei pabėgs, nei apsigins kai gaus į galvą. Jie daržovės ginsis, bus sugriautas mitas kad apsirūkęs nėra agresyvus ir negali muštis, o jei nesimuš - bus sumušti ir apvogti..
immortallt 2013-08-29 22:05
ne tą pacitavau, atsiprašau
rimasD 2013-08-29 22:18
Gyvenime nepasitaikė progos pabandyti marichuanos, todėl nerašysiu nei už, nei prieš. Tačiau rašo, kad atminčiai kenkia, ypač ilgai rūkantiems, bei vaikams.
Simplicity 2013-08-29 22:26
Niekinis argumentas. Legalizuok heroiną ir galėsi teigti, kad pažintis prasideda nuo jo. Viskas prasideda alkoholiu tik todėl, kad jis yra legalus. p.s. Nereguliariai vartojamas alkoholis taip pat nesukelia abstinencijos ar priklausomybės.
Riddle 2013-08-29 22:38
Pagalvokite, kas būtų, jei alkoholį ir marihuaną apkeistumėme vietomis, ir marihuana būtų tokia populiari, kaip alkoholis, jos vartojimą dėl milžiniško masto kontroliuoti būtų praktiškai neįmanoma, kaip JAV prohibicijos metu buvo su alkoholiu. Realiai nėra labai sunku pabandyt tą įsivaizduot, nes marihuana kaip alkoholis - svaiginimosi priemonė, efektas netrunka labai ilgai, pavartojęs gali atlikti daugumą įprastų kasdienių veiksmų. O alkoholį iš dalies pastatykime į dabartinę marihuanos vietą - daug mažiau žmonių jį vartotų, būtų tik keleta šalių, kur jis būtų legalus, na ir atsirastų dalis jo šalininkų, kurie pasisakytų už jo legalizavimą pasauliniu mąstu. Pagalvokite, kaip pasikeistų daugelio požiūris. Manau, būtų kur kas blogesnis ir įtartinesnis požiūris į alkoholį, sprendžiant jo legalizacijos klausimą. Juk marihuaną žmonės sakykime, dažniausiai rūko, kaip ir cigaretes, visiems rūkymas būtų seniai įprastas veiksmas, o daug mažiau populiarų alkoholį reikia gerti. Gerti gėrimą, ir dideliais kiekiais (alus), kad nuo jo apsvaigti. Neįpratus atrodytų labai keista ir svetima. Alkoholis praktiškai nenaudojamas medicinoje jį vartojant, o marihuana būtų naudojama visame pasaulyje, kaip šiuo metu kai kuriose šalyse. Atrodytų tikrai keista, kad žmonės bando apsisvaiginti spiritu, kuris naudojamas medicinoje dezinfekcijai. Panaši situacija kaip su klijų uostymu, ar ne? Maža to, alkoholis nėra vartojamas medicininiais tikslais, jo pavartojus žmonės kartais darosi agresyvūs, jis ardo šeimas, dėl jo įvyksta daug avarijų, piktnaudžiavimas juo gali sukelti baisią ir sunkiai gydomą ligą - alkoholizmą. Vienu žodžiu vartojmo pasekmės kur kas destruktyvesnės. Pavyzdžių galima prirašyti ir daugiau. Taigi tiesiog manau kad jei narkotinių medžiagų (į kurias taip pat įrašykime ir kofeiną bei alkoholį) tradicijos būtų kiek kitokios nei yra, ir būtų buvę taip, kad marihuana su alkoholiu apsikeistų vietomis, tai argumentų už mažiau populiaraus svaigalo - alkoholio legalizaciją būtų kur kas mažiau nei dabar yra už marihuanos. Apskritai pats tikrai neatsisakau išgerti (su saiku, jei pavyksta), ir manau, kad tiek alkoholis, tiek marihuana galėtų puikiai tarpusavyje koegzistuoti. Tiesiog liūdna kaip vienareikšmiškai puolame vieną, kai tuo tarpu toleruojame kitą, iš pažiūros kur kas blogesnį variantą. O dėl gateway drug teorijos, teisingai pastebėjo immortalt, kad daugumos pažintis su svaiginimusi prasideda nuo alkoholio, tad tik skiriasi tai, kaip mes interpretuojame narkotines medžiagas. Kartais esame per daug suvaržyti savo kultūros rėmų. Peace
Kirtiklis 2013-08-29 23:25
Būna, reik atidžiau žiūrėti
GM 2013-08-29 23:44
Marihuana apsaugo smegenų ląsteles nuo toksiško alkoholio poveikio - http://jpet.aspetjournals.org/content/3 ... 0.abstract Marihuana saugo nuo vėžio - http://www.nowpublic.com/health/new-us- ... nst-cancer Marihuana medicinoje naudojamos kaip vaistas nuo įvairių ligų (ILGAS sąrašas) - https://www.greenpassion.org/index.php? ... _p__299828 Marihuana motyvuoja dirbti - http://csp.org/chrestomathy/ganja_in.html Nuo marihuanos nepereinama prie rimtesnių narkotikų http://www.marijuanalibrary.org/gateway.html , jos vartojimas padeda mesti rimtesnių narkotikų vartojimą - http://blog.norml.org/2012/12/20/study- ... tance-use/ Vaikai, kurių motinos nėštumo metu vartojo marihuana, geriau atliko kognityvinius testus - http://www.mothering.com/community/a/us ... -pregnancy bei mirtingumas per pirmus dvejus metus buvo mažesnis - http://pediatrics.aappublications.org/c ... 9.abstract Marihuana neįtakoja vairavimo kokybės - http://www.tokeofthetown.com/2010/05/st ... rmance.php Paaugliai Olandijoje marihuanos vartoja mažiau nei JAV - http://www.drugpolicy.org/drug-facts/10 ... etherlands
arthappyuphere 2013-08-29 23:54
Jeigu andriuli visi tavo 1400 komentarų tokie pat, tai geriau per tą laiką kol rašai eitum kokį griovį pakasėt ar ką nors naudingo paveikt. Trumpai apibendrinsiu ko tikėjausi iš tamstos, tai įvardint kas konkrečiai formuoja neigiamą požiūrį ir verčia diskutuot šia tema? Ar čia tik nemažai daliai lietuvių būdingas "viskas negerai, ne negalima, prie ruso buvo geriau" autoatsakiklis? Aš čia komentuoju, nes iš artimos aplinkos pastebėjimų galiu pasakyt, kad esu įsitikinęs teigiamu poveikiu rimtos depresijos gydyme. Vėl ir čia galima rinktis ar augalą surūkyt ar tablečių prigert ir pagulėt geriau? Tik antru atveju dar ir iškrenti iš socialinio gyvenimo. Mano pozicija, kad medicininiais tikslais legalizavimas būtų sveikintinas, tik puikiai žinom, kad tokia praktika neveikia, tad apsimetinėjimas irgi ne išeitis. Bet rodyt per kriminalinę lietuvą už kelis gramus ir po teismus tampyt tai irgi neadekvatu. Ir nereikia įsivaizduot, kad tie kas rūko žolę rūko ją pastoviai ir be to negali. Čia tas pats kaip sakyt, kad tas kuris per metus keletą kartų alkoholio išgeria yra alkoholikas. Tai kiek čia iš mūsų tada nealkoholikų? O va kai koks bičas žolę 2 kartus per metus parūko, visi negalvodami puola narkomanu vadint kažkodėl. Dar keletas atsakymų Simplicity: taip, dažniausiai tikriems narkomanams pažintis prasideda nuo žolės. Alkoholikams, nuo kažkada išgerto per didelio alkoholio kiekio. Greičio fanatikams traiškantiems žmones šaligatviuose, nuo pirmo karto viršijus leistiną greitį ir t.t. Bet gi ne visi po žmogų pervažiavę kurie bent kartą greitį viršijo, ar ne? Aiškintis darbe jis traukė ar vakar iš vakaro visiškai nesvarbu, kaip tai dabar nesvarbu ir tikrinant blaivumą darbo vietoj. Beje, tai tikrinama seilių mėginiu ir nesunkiai atskiriama iš akių vyzdžių reakcijos į šviesą. Dar galioja toks dalykas, kad kaip dabar žmogus nenori prarast darbo vietos, taip ir po įstatymo pakeitimo jis lygiai taip pat to nenorės.
Nedurnas 2013-08-30 01:40
Labai gaila, kad dėl trumparegiškumo, tingėjimo mąstyti bei kaip visada noro išlaikyti status quo, Lietuva ilgą laiką net negalvos apie legalizavimą. Ir kaip visada bandysime įšokti į nuriedėjusį traukinį, bet bus labai per vėlu. JAV legalizuos, vėliau ir ES, o kai Lietuvai ateis metas visi silpnapročiai verks, nes rinka jau bus užimta stambiųjų kompanijų. Kas blogiausia, kad 70% lietuvių turi prieigą prie interneto, bet vietoje to, kad bandytų sužinoti apie tai daugiau, perskaičius kokios tai mokslinės literatūros ar bent jau vieną kitą rimtesnį straipsnį, tiesiog kartoja ''narkomanai'' nes taip per teliką sako ar delfyje parašo. Gaila, kad galime prarasti dar vieną pelningą sritį kurią galima nesunkiai reguliuoti jei legalizavimas būtų medicininiais tikslais. Ir čia manau ne vieta remtis nuogirdomis, aklu tikėjimu ir mitais. Reikia racionalaus proto ir gerai apsvarstyti šias idėjas bei jų padarinius.
andriulis 2013-08-30 09:53
arthappyuphere - aš jau tau sakiau, tavo ankstesnis komentaras vertas Nobelio premijos. Gali eiti su tokiais "argumentais" pas įstatymų leidėjus... Kas dėl medicininio naudojamo, aš nieko prieš, bet žinant koks slidus reikalas ta "depresija", atsiras labai depresuotų žmonių kurie tvarkysis savo reikalus vartodami narkotinę medžiagą. Įdomu kokia to žmogaus motyvacija bus norint gyventi jau be jos. Info iš wiki Kiek suprantama parūkęs gali būti ir agresyvus? Ar čia įsivaizduoji, jog apsvaigęs žmogus prilygsta miegančiai pandai? Iš asmeninės patirties žinau, kad tam tikri asmenys parukydavo žolytės prieš nusikaltimą, nes baimės jausmas būna prislopintas. Asmeniškai man užteko tavo vieno komentaro, kad susidaryčiau nuomonę apie tave. Kodėl aš asmeniškai nenoriu, kad legalizuotų? Todėl, kad atsirastų dar viena apsvaigelių rūšis, kuriai reikės papildomų reguliavimų, papildomų apsaugos priemonių dėl juodosios rinkos tramdymo, gal ir papildomų reabilitacijos centrų, papildomų lėšų gydytojams ir t.t. Kažkaip pasidomėjus Amsterdamo reikalais ne taip jau viskas ir blizga, bet to traukiantys "žolytė" niekaip nesupranta, nes tikriausiai kirto svaiginimasis per mąstymą.
Tukas 2013-08-30 11:01
Jaunuoliai, dėkit b**ius į stalčius. Kiek iš jūsų gali pateikti kokių nors argumentų iš savos patirties? Daugelis šneka gan protingai, tačiau nuo realybės nukrypsta. Pradėsiu nuo to, kad rūkau "žolę" jau gan senokai, dirbu aukštos kvalifikacijos darbą, turiu žmoną ir sūnų. Sakau tai tik tam, kad žolefobai pasitrauktų iš diskusijos. Visų pirma noriu pabrėžti, kad žolė, kaip ir visos medžiagos, kurios suteikia euforiją ar kaip nors kitaip paveikia smegenis, TURI PRIKLAUSOMYBĘ. Tačiau reikėtų šnekėti ne apie tą faktą, kad tai priklausoma, o apie tai, kiek tai yra kenksminga. Priklausomybę sukeliančių dalykų, kurie yra legalūs, galime rasti daug kur, nuo "MCDONALDO" iki Maximos, nuo kofeino iki alkoholio. Klausimas kas iš jų labiausiai kenkia? Taip pat sakantiems, kad narkomanai atsiranda nuo žolės vartojimo - tai yra visiška nesąmonė. Jeigu žmogus ieškos būdų, kaip svaigintis, jis ras, bet problema yra ne tame kas legalu, o kas ne - problema yra psichologinė, ir draudimais ar legalizavimais to išvengti neįmanoma. Turiu nemažai pavydžių, kurie žolę pradėjo vartoti vien tam, kad lengviau praeitų pasekmės po sunkesnių narkotinių medžiagų vartojimo, būtent žolė jiems ir padėjo, o ne atvirkščiai. Iš savo patirties galiu pasakyti tokius minusus apie žolės vartojimą: 1. einant miegoti, kol dar pilnai nepraėjo efektas - tampa sunku išsimiegoti, iš ryto jautiesi pilnai neprabudęs, sunku įsitraukti į rutiną; 2. rūkant kasdien ir ilgą laiką, kai kam gali pasireikšti trumposios atminties sutrikimai, ačiū dievui(kuriuo netikiu), kad man tokie nepasireiškė; 3. parūkęs VISADA jauti šiokį tokį paranojos jausmą, todėl geriausia rūkyti gerų draugų kompanijoje, kur nors gamtoje, namuose arba labai jaukioje aplinkoje; 4. stipri žolė iš indica(yra dar sativa) šeimos, sukelia galima sakyti nuovargį, atrodo, kad nori atsisėsti ir sėdėti, nieko neveikti, dažnai užsisvajojama ir aplinkiniams atrodo, kad tu, kaip čia kažkas minėjo, pasidarai daržove, iš tikrųjų, tuo metu tiesiog kyla labai daug įdomių minčių, būtent dėl kurių ir kelias minutes pakimarini; 5. stipriai padidėjęs apetitas, todėl galima lengvai persivalgyti; 6. labai didelis troškulys; 7. raudonos akys. Priklausomybė irgi yra specifinė. Rūkant tarkim nikotiną, jauti ir fizinę ir psichologinę priklausomybes, tampa sunku dirbti, susikaupti, negali susilaikyti matant kitą rukantį ir t.t. Apie alkoholį ir jo veiksmus manau diskutuoti net neverta. Kokią priklausomybę man sukėlė žolė? Kol turiu užsiėmimą, darbo arba leidžiu laiką su šeima, jokie pašaliniai poveikiai nepasireiškia, nes esi užimtas. Tuo tarpu, turint laisvo laiko, karts nuo karto pagalvoji, kad būtų neblogai sutraukti suktinukę ir atsipalaiduoti. Penktadienį ar išeiginių metu, tampa natūralu susitikti su draugais ir užtraukti vieną ar pora suktinių, taip atsipalaiduot po darbo savaitės, atsikratyt susikaupusio streso ir t.t. Tai manau irgi yra minusas, nes vis dėl to tai yra priklausoma lygiai taip pat, kaip norisi cukraus šaukštelį įsidėti į rytinį arbatos ar kavos puodėlį... Kas būna parūkius? Kadangi minusus jau paminėjau, jų nebekartosiu. Visų pirma yra svarbu kokios žolės, indica ir sativa, parūkei, taip pat kokio stiprumo. Bendri efektai būtų išaugęs humoro jausmas, euforija, ryškesnės spalvos, viskas atrodo gražu ir "faina", tampi optimistiškas, atsipalaiduoji. Indica labiau verčia ilsėtis, būti ramiai ir vienoje vietoje. Tuo tarpu parūkius sativa, norisi eiti, patirti kažkokių įspūdžių, tarkim - aplankyti dar tau pačiam nežinomą vietą ar muziejų ir pan. Kodėl pradėjau vartoti? Patiriu daug streso, daug dirbu ir MAN tai PADEDA. Kur jos gauti? Gyvenu Vilniuje - problemos nėra jokios. Problema yra tik ta, kad sudėtingiau rasti patikimą žmogų, kuris nieko į ją nemaišo, kadangi vežant ją pro įvairius valstybinius punktus, žolė būna maišomą į visokį mėšlą, pradedant smėliu, baigiant cinamonu ir t.t. Todėl dažnai perki ne tiek, už kiek sumoki ir pradžioj(kol negali atskirti), dažnai gauni prastos kokybės produktą. Čia ir pasimato legalizavimo privalumai. Iš kur kilo nusistatymas, kad žolė priverčia vartoti sunkesnius narkotikus? Pabandykit pamirkyti ją labai stipriuose narkotikuose ir duoti jos parūkyti niekad to nebandžiusiam asmeniui, o vėliau duokit surūkyti suktinę be priemaišų - antrasis variantas jo lūkesčių nebepatenkins ir jis vis dar jaus pašalinius efektus po stipresnės narkotinės medžiagos, o tada jau pradės ieškoti kažko stipresnio, tačiau tai vėl priklauso nuo pačios asmenybės ir jo psichologinės būklės... Ar esu vairavęs pavartojus? Taip, be abejo, kiekvieną kartą tai darau, kadangi juk reikia grįžti namo... Minusas yra tas, kad tavo greitis atrodo gerokai didesnis, negu yra iš tikrųjų, todėl tave tai verčia važiuoti kaip pensininkui, kitas blogas dalykas, kaip jau minėjau, yra paranoja, visada atrodo, kad tave sustabdys pareigūnai, deja kol kas nei karto manęs neatpažino, o bendrauti teko ne kartą ir ne du. Bet kokiu atveju ŠIS POELGIS PRIVALO BŪTI DRAUDŽIAMAS. Kadangi dėmesingumas yra mažesnis, aišku tai yra geriau, nei važiuoti apsimiegojus(asmeninė patirtis). Įvykių neturėjau. Ar turėjau blogų patyrimų vartojant? Taip, pasitaiko, tačiau labai retai. Kartais kyla įvairiausių blogų minčių, dėl kurių atrodo, kad tuoj kažkas nutiks blogo, čia manau prisideda ir paranojos efektas, tiesiog tai būna gerokai stipriau, nei įprastai. Tokiu atveju tereikia ko nors užvalgyti ar tiesiog DAUG atsigerti, šie veiksmai sumažina efektą arba visai jį panaikiną. Tuomet galima vėl parūkyti... Ar vartojau ką nors stipresnio? Ne, niekad, kol kas neplanuoju, kadangi puikiai suprantu jų daromą žalą... Ar aš už legalizavimą? Aš už teisę rinktis. Jeigu turime stiprių narkotikų jau legalių(nikotinas, alkoholis), kodėl negalima legalizuoti ir silpnesnių?
arthappyuphere 2013-08-30 11:27
Iš tokio tavo komentaro irgi galima nuomonę susidaryt, kad nemąstantis esi nors ir nerūkai. "Iš asmeninės patirties žinau, kad tam tikri asmenys parukydavo žolytės prieš nusikaltimą, nes baimės jausmas būna prislopintas." pirma sugalvoja ir pasiruošia nusikaltimui, tada parūko ir tada kalta žolė lieka, tą pasakyt norėjai? Nusikaltimų padarytų girtų mačiau n, apsirūkiusių nė vieno ir būtų įdomu ar dar atsirastų čia kas būtų matęs tokių daugiau be andriulio? Dar būtų gerai, kad nebūtų maišoma su apsvaigusiais nuo metamfetaminų ir pan. Paskui pakomentuosiu daugiau.
Xdmin 2013-08-30 12:33
As tai matau kitur problema. Padaroma zole legali, ar bent isivaizduojate kokia reklama gausis? Visi puls tiesiog ja pirkti, nes taigi legalu, cia skaiciau nepavojinga kaip cigaretes, vezi gydo.. Nesvarbu kad yra kitu svaiginimosi budu, bet cia kazkas naujo, reikia isbandyt. Kas nori ir dabar ruko ta zole, nemanau kad reiktu atverti galimybes ja rukyti visiems (suauge dzin, jie maziau ar daugiau supranta ka daro, bet kas sukontroliuos nepilnamecius?)
šakės 2013-08-30 12:35
Pagaliau daugiau tyrimų, o ne nuomonių komentaruose. Ačiū