Kanapių šlovės valanda

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tukas 2013-08-30 13:02
Nori parukyt? Ateik - duosiu, rukysi? Manau, kad ne. Jeigu legalizuos bėgsi rukyti? Manau irgi ne. Kodėl tu save taip iškeli aukščiau kitų ir manai, kad visi kaip zombiai supuls ją vartoti? O kas dabar kontroliuoja nepilnamečius, kad jie negertų alkoholio ir nevartotų nikotino? Kodėl manai, kad šita sistema turi neveikti legalizavus kanapę? Dabar nepilnamečiai vartoja, nes gali jos nusipirkti, kadangi niekas to nekontroliuoja, o eiliniam "dyleriui" nepaaiškinsi to, nes jam rūpi tik pelnas. Ir dar kartą, kodėl manai, kad tik tu turi kažkokį stebuklingą atsparumą kažkam, apie ką net nesupranti, o kiti to neturi? Legalizavimas duotų tik naudos, visų pirma: būtų renkami mokesčiai už tai, kas dabar yra tik juodojoje rinkoje. Medžiaga būtų kontroliuojama ir parduodama tik gryna ir kokybiška. Būtų mažiau šansų naujai pavartojusiems, vartoti kažką stipresnio, kadangi tai būtų be priemaišų.
Simplicity 2013-08-30 13:16
Neisi ir nepirksi tu tos žolės iš parduotuvės...
Tukas 2013-08-30 13:27
Iš kokios dar parduotuvės? Tam turi būti skirtos vietos, geriausias pavyzdys yra Olandija. Atėjai, suvartojai, atsigėrei kavos ir keliauji toliau. Nepatinka - išsinešei į lauką. Man nepatinka, kai girti manęs prašo nikotino, nepatinka kai išėjęs iš parduotuvės su vaiku, pirmas dalykas ką užuodžiu yra cigarečių dūmai. Tai dabar - Jūs, tie, kurie nerūkote žolės, kodėl dėl to ir tas, kuriam patinka ją rūkyti, turėtų to nedaryti? Visi čia bando remtis kažkokiom statistikom. Tie kurie rūko nikotiną ir vartoja alkoholį(to jiem plaučiai per burną lenda, to kepenim myžti pradeda.), pastoviai gydosi už mano uždirbtus pinigus, kadangi pats asmeniškai į gydytojus nesikreipiu, bet už gydymą vistiek moku. Tai kur dabar, sakykit, teisybė ir lygybė čia?
Riddle 2013-08-30 14:10
Tas argumentas, kad legalizavus marihuaną daugiau prieš tai nevartojusių žmonių ja susidomės ir nuspręs jos pabandyti vien dėl to, kad legalu, nėra visisiškai teisingas, nes šiuo metu žolės gauti Lietuvoje yra tikrai nesunku, ir kas nori jos pabandyti, tiems nėra daug kliūčių. Apie šios medžiagos egzistavimą ir poveikį žino didžioji dalis gyventojų, tad nebus taip, kad legalizavimas apskritai labai ženkliai išpopuliarins pačią marihuaną. Pavyzdžiui, JAV marihuanos vartojimo mastas yra didžiulis, ten jos gauti paaugliams yra daug lengviau nei alkoholio, kuris parduodamas nuo 21m. Iš asmeninės patirties sakau, ten marihuanos suktinė jaunimo tarpe neretai būna kaip cigaretės pakaitalas, o vartojimo dažnumas dažniausiai prilygsta mūsų alkoholio vartojimui. Tad kažkokių didelių destruktyvių pasekmių legalizavimas tikrai nesukels ir smarkiai žolės neišpopuliarins, o pliusų matau nemažai: sukuriama nauja niša verslui, ryškus juodosios rinkos sumažėjimas, pinigai iš šešėlio ištraukiami i šviesą ir papildantys valstybės biudžetą, suteikiama pasirinkimo laisvė ir prieiga kiekvienam žmogui prie medicininės marihuanos, pirkdamas žolę būsi užtikrintas dėl jos kokybės. O dėl jos įsigijimo nelegaliai, be akcizo, ar dažnas iš mūsų perka alkoholį nelegaliai? Nors šešėlinė rinka niekada neišnyks, ji turėtų labai ženkliai sumažėti. Ir, no offense, bet argumentas kad jau esant legaliam alkoholiui ir tabakui, nereikia dar vienos svaiginimosi priemonės, nėra teisingas, nes pagal tokią logiką draudžiant marihuanos vartojimą turėtų būti uždraustas ir alkoholis bei tabakas, kurių vartojimo pasekmės yra kur kas destruktyvesnės tiek pačiam žmogui, tiek aplinkiniams.
andriulis 2013-08-30 14:55
GM - tos tavo nuorodos iš visokių green ir visokių blogų su atskirom mintim nieko su tiesa neturi bendro. O į tą visą gėrį http://www.farmapedia.lt/zalingi-iproci ... kia-rizika Tukas - Jeigu jau toks didelis gėris tos jūsų kanapės, tai kodėl pati Olandija griežtina pardavimus? http://www.delfi.lt/news/daily/world/ol ... d=53032413 Kaip suskaičiavai, kad legalizavus marihuaną Lietuvai būtų tik nauda? Kaip paskaičiavai kiek kainuotų kova prieš nelegalios žolės pardavimą?
šakės 2013-08-30 15:14
Bet GM nuorodose yra nuorodos į mokslinius tyrimus. O vat tavo pateiktojoje to nėra. Lyg kažkieno niekuo neparemti pasvarstymai. EDIT: kad nesusidarytum klaidingo įspūdžio, nepalaikau nė vienos pusės. Tiesiog siekiu palaikyti diskusijos kokybę kad pats galėčiau apsišviesti šiuo reikalu. Mažiau nuomonių, daugiau faktų.
Simplicity 2013-08-30 15:15
? Kodėl man nerūkančiam turėtų rūpėti narkomanų poreikiai? Kokia man nauda iš to? Dabar rūkot pasislėpę, į kelius beveik nelendat. Legalizavus sparnai užaugs, pradėsit snapus į gatves kišt. Kam to reikia?
Tukas 2013-08-30 15:19
Taip, būtent dėl to, nes ten tokia sistema veikia. Ir dabar pardavinėja. Ir kas? Ką aš dėl to galiu padaryti? Aš kalbu apie kanapę ir jos legalizavimą, netoleruoju stipriųjų narkotikų, tarp jų ir tų, kurie yra šiuo metu legalūs. Jeigu tu nerūkai, tavęs tai neliečia ir paliesti negali. Net neišsivaizduoji kiek apsirūkiusių žmonių sutinki kiekvieną dieną. Ir niekur tokie nesislepia. Kokia prasmė rūkyti, jeigu slepiesi? Visa esmė ir yra, parūkius kažką veikti, niekas to net nepastebi. Einu į parduotuves, į muziejus, teatrus, rūkau pliaže, mieste. Niekas, kartoju - NIEKAS to nepastebi ir niekad nėra pastebėjęs. Nes tai nėra haliucinacijas sukeliantis narkotikas ir tu lengvai parūkiusio neatskirsi, nes jis išlieka lygiai toks pats normalus, kaip ir tamsta. Susidaro įspūdis, kad daugelis tiesiog bijo to, su kuo neva nėra susidūrę. Pabūkit apsirūkiusių kompanijoje - tikrai nenuobodžiausite....
Riddle 2013-08-30 15:36
Dėl Gateway teorijos beje, iš Erowido: This "Gateway Theory" is now considered a debunked myth, with dozens of scientific papers showing that other factors cause the correlation and cannabis use itself does not cause the use of other drugs. Even the DEA has abandoned this theory. 1. http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2011-07 ... -16994.htm 2. http://www.erowid.org/references/refs_view.php?ID=7604 3. http://www.erowid.org/plants/cannabis/c ... th13.shtml 4. http://www.erowid.org/references/refs_view.php?ID=8433 Taip pat moksliniais tyrimais sugriauti mitai apie marihuaną: http://www.erowid.org/plants/cannabis/c ... myth.shtml Taip pat moksliskai įrodyta, kad nedažnas marihuanos vartojimas nepažeidžia trumpalaikės atminties. Dėl neigiamo poveikio trumpalaikei atminčiai vartojant marihuaną dažnai, mokslinių tyrimų rezultatai būna įvairūs, vieni teigia žalą, kiti ne. Tačiau viską vartoti reikia su saiku. Viskas, kas per daug, tas nesveika, ar tai būtų marihuana, ar daržovės. Dėl to, kad vartodami aspiriną kasdien, sukelsime neigiamų poveikių sveikatai, juk jis nėra uždraudžiamas. Tas pats su marihuana. Belieka tik prisiminti: vėžys, cukrinis diabetas, Turetės sindromas, ŽIV/AIDS, traukuliai/spazmai, lėtinis (chroniškas) skausmas, migrena, gliaukoma, daugybinė (išsėtinė) sklerozė, aktyvumo ir dėmesio sutrikimas (ADD/AHDH), palengvinant šizofrenijos simptomus, krono liga, nausėja, pilvo skausmai, diarėja, PMS, miego sutrikimai, insomnija. Ir gydymas natūralus ir lengvai prieinamas bei įperkamas, nemokant už išrašytus neaiškios kilmės vaistus ir nededant dalį pinigų farmacininkams į kišenę.
Hmz 2013-08-30 17:12
Tai visgi, kaip čia taip yra - alkoholikai gali "snapus kišt" į gatves, o žolės rūkytojai - ne? Jei jau draudžiam, tai gal būkime nuoseklūs ir drauskim visiems vienodai?
Kirtiklis 2013-08-30 18:04
Neblaivus viešoje vietoje gali gauti iš policijos premiją, netingėk pasukti. O iš vos kelių procentų mokesčių kalnų negausi, kontrabandinė kaip buvo taip ir bus, nes ji pigesnė. O legalizavus tie keli procentai ar mažiau virs keliolika procentų. Tai kam to reikia? Kad daržovių padaugėtų, ar norim kad keli procentai ar mažiau galėtų lauke ar viešai vegetuoti, kam to reikia?
FtBall 2013-08-30 22:33
Geria visi kas netingi, bet juk gatvėm nelaksto. Visi žino savo rajone kur renkasi naktim pagert, ir ten normalūs žmonės nesilanko, o girti iš ten išlenda gana retai. Ir nepradėkit apie ekstremumus. Beje, kodėl iškart šokat prie nuomonės, kad bus galima viešoj vietoj rūkyt? Dar, kodėl manote, kad kontrabandos tai nesumažins? Kuro, cigarečių, alkoholio kontrabanda egzistuoja, bet taip pat gerai laikosi ir legalios pardavimo vietos.
Xdmin 2013-08-30 23:34
Jei butu padeta parduotuvej kaip alus, tai nueicau ir nusipirkciau arba bent jau buciau tikrai bent karta nusipirkes. Nes po ranka. Cigareciu nerukau del nemalonaus kvapo, bet pradeda patikt kaljana. O zole dar ir malonuma suteikia, tai kodel jos niekas nenores pabandyt? Isigyt galima ir dabar, bet reikia ieskot, slapstytis, nera reklamu, kad cia gali nusipirkti, todel ir nesimato tu padariniu, kad apsiruke vaiksto, nes tik maza dalis zmoniu nusiperka ja. Puiki verslo nisa..tai gal legalizuojam zole, tada ginklus pradedam reklamuot ir gyvensim kaip Amerikoj, juk butu nuostabu, ar ne?
Kirtiklis 2013-08-31 12:46
O tai gali man paaiškinti, kodėl gi ne, jei bus išvaizdos kaip cigarėtės, tai kas sutrukdys traukti. Kokios kontrabandos? Jie apie kanapių kontrabandą - buvo ir bus ji, kaip ir tie kurie nori pirkti pigiau, ir geras pavyzdys su cigarėčių kontrabanda, juk kanapės legalios pigiau nekainuos nei juodojoje rinkoje. O kad laikosi legalios kuro/cigarėčių/alkoholio - didelė dalis vartoja, bet tada klausimas, čia daug kas rėkia kad legalizavus visi nepuls ir nerūkys, tai išsilaikymui kas padės? 1 procentas rūkančių (kaip pavyzdį nes neaiškus jų skaičius) per visą LT. Mažas klientų skaičius + pvm ir kitką kanapes padarys brangesnes nei Juodojoje rinkoje, tai kas pirks, reiks reklamos ir visko kad privilioti žmones, bet ir vėl kertasi su šalininkų teiginiais kad vartojimas drąstiškai neįšaugs.