Meninį filmą apie Vytautą Didįjį statys A. Lukašenka?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DP 2013-09-10 13:43
Baltarusiškos žemės Gediminaičių laikais buvo tokia pati LDK dalis, kaip ir Lietuviškos. LDK toli gražu nebuvo tautinė valstybė. Valdovai šnekėjo keliomis LDK kalbomis ir buvo skirtingose valstybės dalyse žinomi skirtingomis to paties vardo formomis (Vytautas - Vitovt). Taigi nors Vytautas buvo labiau lietuviškos, vakarinės LDK dalies valdovas (rytinėje tvarkėsi Algirdas su sūnumi Jogaila), baltarusiams nereiktų drausti bendros istorijos.
Arns 2013-09-10 13:56
gražu jei sutartu, tačiau iš esmės vyksta ginčas ne dėl istorijos, o dėl istorijos istorijos. Niekas neginčija baltarusių ar ukrainiečių teisės į LDK istoriją, tačiau nesuteikia teisės į perrašymą, atseit litvinai - žemaičiai, o visa kita baltarusiai. Pilys LDK? "Ne ne, nulupom neaiškius sluoksnius, ten grynai mūsiška, bet žinia, meistrų galėjo pasitaikyti iš iš Lietuvos" ir pan svaičiojimai". Beje, dėl antrojo fakto tu labai klysti. Jogaila neturėjo jokios teisės į LDK žemes, nes tapęs Lenkijos karaliumi, atsisakė paveldėjimo galimybės. Būtent todėl bandė pasodinti į sostą Skirgailą, vėliau Švitrigailą.
vvv2 2013-09-10 14:09
Fikcija 2013-09-10 17:43
Esme ta ,kad tarybiniais laikais savo istorijos patriotai sugebejo pramush uz "rusu" pinigus tokius filmus kaip Herkus Mantas,Dariaus ir Gireno skrydi per atlanta bei dar keleta. O dabar kad ir esam laisvi ,bet patrijotizmo liko 0,000% ka cia tai kulturai skirt pinigu tigi neukuria dideles pridetines vertes,liudna.