Lietuvoje nyksta vyrai: kai kurie didmiesčiai tampa vienišų moterų miestais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-09-12 14:16
Yra toks dalykas, kaip kultūrinė terpė, iš to formuojasi "slang'as". Jei su tuo nesugebi susitaikyti, na tai tik tavo problemos. Čia kaip ir vaikas mąsto: nu ir kvaili tie suaugusieji, visi sako, kad mėsa žalia, kai ji iš tikrųjų raudona.
vyge 2013-09-12 14:25
to Unikali durnarope: liūdna ir tiek.
Unikali durnaropė 2013-09-12 14:27
Paantrinu immortallt'ui dėl sąvokų. „pižonas“ mūsų kalboje yra žargonas. Bet kokiu atveju, tai kalbos kultūros klaida. Ir iš esmės, tai praktiškai niekuo nesiskiria nuo tų atvejų, kai tam tikra visuomenės grupė vadinama runkeliais, atmatom, pamazgom, gaidžiais, vištom, blondinėm ir pan. Tačiau, kalbant apie sąvoką kaimietis, atsiranda dilema - yra geroji sąvokos pusė ir blogoji. Vienu atveju tai žmogus tiesiog gyvenantis kaime, kitu atveju - tiesiog atmata. Ir čia iškyla dviprasmybės dilema, kai netiesiogiai yra įžeidžiamas žmogus, tiesiog gyvenantis kaime. Tad, immortallt, tikrai nederėtų šios sąvokos vartoti aptariamuoju atveju. Aš irgi nekrykštauju iš džiaugsmo, kad didžioji vyr. giminės atstovų dalis neverti Žmogaus vardo.
nondescript 2013-09-12 14:45
Pritariu Unikali durnaropė, seniau žmonės susituokdavo dėl praktinių sumetimų, kad būtų lengviau išlaikyti ūkį ir pratęst giminę kuri tą ūkį išlaikytų jiems pasenus, apie kažkokias pensijas tada galėjai nesvajot, ką pasėsi tą ir pjausi, o meilė buvo išvis kažkoks durnių išmislas, čia kalbu apie valstiečius, pas ponus gal ir kitaip buvo o dabar, kai pageręėjo pragyvenimo lygis (ir kai tie 20-30mečiai dar neretai būna tėvų išlaikomi), tuoktis iš praktinių sumetimų nebepraktiška, jau dabar dairais žmogaus su kuriuo būtų malonu gyvent ir keli kažkokius aukštesnius kriterijus, o jei nesurasi tai bala nemate, vistiek juk nenumirsi dėl to.
andriulis 2013-09-12 14:53
Gal galite pasakyti nuo kada vyras yra "runkelis"? Kokių būdu tai nustatote ir pagal ką vadovaujatės?
Unikali durnaropė 2013-09-12 15:09
Užtenka kartais pabūt tik „vyriškoj“ kompanijoj ir „pasižiūrėti“ į jų pokalbius. Dažniausiai ką išgirsti, tai ne pokalbius apie asmenybes moteris, o apie mot. gim. mėsos gabalus. Pats lengviausiai ir greičiausias būdas identifikuoti, ar vyras yra „tikras“ vyras, ar žmogus (kokių tėra mažuma) Aišku, yra tokių, kurie moka vaidinti, apsimetinėti ir patys to nejaučia, ir išsiduoda tik per tarpusavo santykius netiesiogiai. Bet čia pateikiau tik vieną lengviausią ir paprasčiausią pvz., kad būtų aiškiau apie ką kalba „eina“.
nondescript 2013-09-12 15:33
Va tokių labiausiai ir gaila, masinių medijų suformuoto įvaizdžio aukos, bando primest "rimtus kentus", nors dauguma dirba maximos sandėly už minimumą, kitavertus merginų kultūros lygis tokiose kompanijose ne ką aukštesnis.
vvv2 2013-09-12 16:01
- esmė tame, kad šiuos "epitetus" ir naudoja tik atmatos. Todėl tikriausiai suprantate užsieniečių ir šiaip sveikų piliečių nuomone apie "atmatų" užvaldytą purvąsklaida?
Unikali durnaropė 2013-09-12 16:35
blizzard 2013-09-12 19:08
Ach ta emigracija, patrauklesnė už moteris.. Čia priežasčių yra ne viena ir ne dvi tokiam reiškiniui. Pagrindinė turbūt sunki ekonominė padėtis, todėl daugumai dabar santuokata tapo antraeiliu dalyku po tvirto pagrindo sukūrimo, kaip seniau santuoka netrukdė gyvenimo kūrimui. Dabar santuoka reiškia šeimos pradžią, o šeimos pradžiai reikia stabilaus ir tvirto pagrindo.. taigi nuo to dauguma ir pradeda ir tikisi, kad susiradę normalų darbą ir gyvenamą vietą, jie galės pradėti šeimą. Panašiai viskas ir likusiame vakarų pasaulyje, žmogus stengiasi pirma susikurti gerbūvį sau, o po to kurti šeimą, juk likusioje ES žmonės tuokesi irgi sulaukę maždaug 30 metų amžiaus. kita priežastis, gana sudėtinga rast tinkamą partnerį. Tiek dauguma merginų tiek dauguma vaikinų kelia sau per žemus standartus ir paprastai tariant yra "atsilupe".. Rūko geria, neturi aiškaus požiūrio, su tokiais jau nėra apie ką kalbėti, nesinorėtų nei savaitę vienam kambaryje pagyvent, nekalbu jau apie bendrą gyvenimą kartu.. Yra visokiausių žmonių, vieni ieško, kad "įkišt" (ir tokių absoliuti dauguma) kiti ieško tikėdamiesi kažko rimtesnio, bet tam reikia žmogaus kuriam galėtum daug ką paaukot, o tokių žmonių vienetai, todėl gana sunku ką nors rimto pradėt. Gyvenam laisvoj rinkoj/ laisvoj visuomenėj, kur kiekvieno požiūris kitoks, kur nuolatos brukamas masinis požiūris reklamomis, filmais, laidomis ir t.t. laimingi tie kurie turi savo požiūrį ir jį puoselėja.. Taip pat reikia paminėt, kad dėka televizijos ir pop kultūros, dabar populiarinamas lengvabūdiškumas ir naikinamos visos vertybės. Nebeliko pareigos jausmo, visi gyvena laisvai, o tas laisvumas priveda prie gyvuliškumo.
Trolisnr9 2013-09-12 19:55
Teisingai pastebejai, jei moterims kazkas blogai, reiskias vyrai kalti, jeigu kazkas blogai vyru fronte (isvis vyru mazai), reiskias irgi vyrai kalti. Neuzmirskim, kad moterys yra taip pat protingesnes nei vyrai, delto dirba tokius intelekto reikalaujancius darbus kaip padaveja ar plauku kirpeja. Moterys yra lietuvos ateitis, o vyrai gali valint nx atare 20 metu statybose.
sielinas 2013-09-13 07:41
Jėga! Kiekvienam vyrui po 2 moteris
vvv2 2013-09-13 10:07
Unikali durnaropė 2013-09-13 10:55
vvv2 2013-09-13 11:03
liepė pirkti iš jų! Kvailiai tie ūkininkai, gina lietuviškų runkelių garbę!
FtBall 2013-09-14 12:52
a) Anot Oxfordo žodyno, Man = Žmogus = Vyras. c) Pritariu, nors iš patirties susidariau nuomonę, kad yra priešingai, t.y. miesto žmonės yra menkiau išsilavinę. Pvz., kai laikiau Valstybinius Brandos egzaminus, tai visam Anykščių rajone buvo <10 įvertintų 100 balų, o iš mano kaimo - 3. Iš mano kaimo egzaminus laikė apie 10 žmonių, rajone - apie 400-500.
Sunstep 2021-04-15 19:26
O kur čia problema? Turėti žmoną ir keletą meilužių. Tiesiog pasakų šalis kiekvienam vyrui.