I. Laurso knyga „Verslas naujai“ - „Linkomanijoje“ su leidyklos palaiminimu  (17)

Leidykla „Vaga“ parengė legalią ir kokybišką el. knygos versiją, kurią patalpino nemokamam priėjimui skandalingai pagarsėjusioje „Linkomanijoje“ ir oficialiame knygos tinklalapyje VerslasNaujai.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tikime, kad XXI amžiuje mes turime ieškoti naujų leidybos būdų ir verslo modelių. Bandymas priimti, o ne kovoti su tokiomis naujovėmis kaip internetinis skaitmeninių kūrinių pasikeitimas yra didelis mūsų leidyklos žingsnis atviro turinio filosofijos link. Knyga „Verslas naujai“ tokiam žingsniui pasirinkta neatsitiktinai, nes tai itin didelio populiarumo sulaukusi knyga, kalbanti būtent apie naujų verslų principus. Nepaisant rizikos popierinės knygos pardavimams, tikime, kad didelė dalis nemokamą knygos versiją perskaičiusių žmonių galiausiai įsigys ir tradicinę popierinę knygą, taigi tai – tarsi savotiškas kreditas skaitytojui. Arba, kaip sako Ilja Laursas, „bandomoji knygos versija“, – sakė Vytas V. Petrošius, knygą išleidusios leidyklos „Vaga“ generalinis direktorius.

Bandymų dalintis nelegaliomis knygos kopijomis elektroninėje erdvėje būta ir anksčiau. Netrukus po „Verslas naujai“ pasirodymo knygynuose, piratinė knygos kopija atsidūrė „Linkomanijos“ svetainėje, iš kur ją parsisiuntė daugiau nei 1 400 skaitytojų. Nuo šiandien „Linkomanijoje“ ir kitose terpėse bus platinamos legalios elektroninės kopijos.

Pasak I. Laurso, elektroninės erdvės galimybių ignoruoti ar riboti neverta, atvirkščiai, reikėtų ieškoti būdų, kaip jas efektyviau išnaudoti. „Smagu matyti tokį knygos populiarumą knygynuose ir internete. Ji yra viena iš mano edukacinės veiklos dalių, todėl noriu, kad kokybišką knygos versiją, nesvarbu kokia forma, gautų visi, kam ji yra įdomi. Sveikinu ir leidyklą „Vaga“, kuri drąsiai išbando naujus knygų pardavimo modelius“, – sakė „Verslas naujai“ autorius I. Laursas. Beje, nemokama knygos versija bus patalpinta ir oficialioje knygos svetainėje VerslasNaujai.lt.

Kad knygų verslo laukia pokyčiai, neabejoja ir V. V. Petrošius. Pasak jo, tai bene pirmas kartas Lietuvoje, kai leidykla nemokamai dalinasi legalia populiarios knygos versija internete. „Esame knygų verslo senbuviai, stebime kintančius leidybos procesus ir modelius, patys juose dalyvaujame ir kasdien įsitikiname, kad knygos žengia į naują epochą, kurios varomoji jėga yra pažangūs sprendimai, naujos technologijos ir virtualiosios erdvės progresas bei plėtra. Tikime žmonių nuoširdumu ir tuo, kad perskaitę el. knygą, jie nusipirks ir popierinę versiją arba rekomenduos tai padaryti kitiems“, – kalbėjo leidyklos vadovas.

I. Laurso knyga „Verslas naujai“ pasirodė 2013 m. birželį ir iš karto sulaukė didelio populiarumo. Leidinys vis dar laikosi perkamiausių knygų viršūnėje; jis sulaukė 2 papildomų leidimų – iš viso atspausdinta 8 500 knygos egzempliorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (17)