Drąsus keturmetis rėžė teroristui: "Tu esi blogas žmogus!"  (1)

Ketverių metų britų berniukas liko gyvas per Kenijos prekybos centro užpuolimą, kai ginkluotam džihadistui pareiškė, jog jis esąs blogas žmogus, tvirtina berniuko dėdė, davęs interviu Didžiosios Britanijos laikraščiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvydęs į šlaunį pašautą motiną, mažasis Elliottas Prioras užpuolikui pradėjo šaukti: „Tu esi blogas žmogus, leisk mums išeiti“, rašo independent.co.uk.

Neįtikėtina, bet užpuolikas pasigailėjo berniuko bei jo šešerių metukų sesutės Amelie. Jis abiem vaikams davė po „Mars“ batonėlį ir leido jiems bei jų motinai per patį teroristinės atakos įkarštį išeiti iš chaoso apimto prekybos centro.

Pranešama, kad Elliotto 35 metų motina Amber iš prekybos centro sugebėjo išsivesti dar du vaikus, tarp jų sužeistą 12 metų berniuką, kurio motina buvo nužudyta.

Kai grupelė pasuko išeiti, minimas užpuolikas jiems sušuko, kad džihadistai siekia žudyti tik Kenijos gyventojus ir amerikiečius, o ne britus. Jis paprašė Amber atsiversti į islamą ir jai pasakė: „Prašau man atleisti, mes nesame monstrai“.

„Jiems pavyko ištrūkti… teroristai pareiškė, kad jei prekybos centre yra gyvų vaikų, jie gali išeiti. Amber nusprendė atsistoti ir tarė „Taip“, - „The Sun“ pasakojo Elliotto dėdė Alexas Couttsas.

„Tuomet Eliottas su jais susiginčijo ir pavadino juos blogais žmonėmis. Jis pasielgė labai drąsiai“, - pridūrė dėdė.

Netrukus po visą pasaulį pasklido dramatiškos Elliotto ir Amelie, stovinčių prie prekybos centro, nuotraukos.

Elliotas, vilkintis žaliais marškinėliais su užrašu „I love New York“ („Aš myliu Niujorką“), nuotraukoje atrodo išsigandęs. Savo rankose jis laiko „Mars“ batonėlius. Amelie nuotraukoje vilki gėlėta suknele, o netoli jos kojų guli negyvas žmogus.

Elliotto istorija pasirodė tuo metu, kai Kenijos vyriausybė pareiškė, kad jos pajėgos po tris dienas trunkančių skerdynių netrukus pasieks pergalę. Per šią džihdistų ataką jau žuvo mažiausiai 62 žmonės, o daugiau kaip 100 buvo sužeisti.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)