Dirbti Lietuvoje vilios milijardu  (26)

Vyriausybė trečiadienį posėdyje patvirtino ilgalaikę 2014-2020 metų užimtumo didinimo programą, kurios įgyvendinimui prireiks apie 1,1 mlrd. litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Preliminarus poreikis programai įgyvendinti yra 1 mlrd. litų", - Vyriausybės posėdyje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Jos teigimu, programa siekiama sutelkti verslo, švietimo ir darbo rinkos sektorius, taip pat įtraukti socialinius partnerius ir savivaldybes į užimtumo politikos formavimą.

"Šios programos tikslas - pasiekti kuo didesnį gyventojų užimtumą, kad kiekvienas žmogus turėtų galimybę rasti kvalifikaciją atitinkantį darbą ir užsitikrinti tinkamą pragyvenimo lygį", - tvirtino ministrė.

Planuojama, kad projekto įgyvendinimas bus finansuojamas iš valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų lėšų.

Programoje rašoma, kad staigus Lietuvos ūkio susitraukimas 2009 metais ir bendrojo vidaus produkto smukimas turėjo neigiamą poveikį darbo vietoms. Bedarbių skaičius per patį krizės piką išaugo iki 312,1 tūkstančio. Pasak programos rengėjų, atsigaunant ekonomikai privatus sektorius nesukuria pakankamo darbo vietų skaičiaus - šiemet rugsėjo 1 dieną šalyje užregistruota 190,1 tūkst. bedarbių.

Planuojama, kad įgyvendinant programą būtų teikiama pagalba verslo pradžiai, o pradedantiesiems verslininkams teikiama pagalba paslaugomis, finansiniais ištekliais.

"Siekiant, kad būtų kuriamos darbo vietos ir užimtumo lygis didėtų, Lietuvai reikia daugiau verslininkų", - rašoma programoje.

Taip pat tikimasi sukurti daugiau aukštos kvalifikacijos specialistų reikalaujančių darbo vietų, integruoti į darbo rinką jaunimą, kitas socialines grupes.

Skaičiuojama, kad 2012 metais 20-64 metų gyventojų užimtumas buvo 68,7 proc., 2016 metais jis turės pasiekti 70,7 proc., o 2020-aisiais - 72,8 procento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (26)