Vairuotojams laikas prisiminti apledėjusių stiklų grandymo subtilybes  (10)

Orui naktį atšalus iki neigiamos reikšmės, vairuotojai ryte susiduria su vasarą pamiršta problema – apledėjusiais automobilių stiklais. Kaip galima išvengti papildomų minučių brūžinant stiklą ir, jei jau prireikė tą daryti, kaip nepažeisti stiklo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ko nereikėtų daryti norint nugrandyti ledą nuo stiklo?

Negalima pilti karšto, tik užvirinto vandens. Ledas nutirps labai greitai, tačiau kartu su šiuo procesu gali suskilti stiklas – staigus ir didelis temperatūros pokytis jam nepatiks. Vienintelis skystis, rekomenduojamas naudojimui tokiu tikslu – langų plovimo skystis. Žinoma, žieminis – jie nuo vasarinių skiriasi ne tik užšalimo temperatūra, bet ir savo sudėtimi. Vasarinis geriau atitirpdo prilipusius vabzdžius, tuo tarpu žieminis greičiau naikina ledą ir sniegą.

Nereikėtų naudoti valytuvų, kol ant stiklo dar yra ledo. Valytuvų gumelės yra jautrios ir kiekvienas brūkštelėjimas ledu padengtu stiklu trumpina jų tarnavimo laiką. Geriau nugrandyti/nutirpinti ledą ir tik tada naudoti valytuvus.

Neretai gąsdinama, kad automobilio stiklo valymas bet kokiu įrankiu jį braižo. Tai yra tiesa – ar tai būtų speciali šluotelė, ar banko kortelė, valant stiklą kartu su ledu yra stumdomi susikaupę nešvarumai. Vienintelis būdas to išvengti – dažnai plauti priekinį stiklą.

Kaip išvengti apledijusio iš išorės ir aprasojusio iš vidaus stiklo?

Vienas efektyviausių būdų – prieš naktį palikti automobilį taip, kad jo priekinis stiklas būtų atsuktas į rytinę pusę. Taip ryte tekanti saulė sušildys stiklą ir ledo ant jo aštuntą valandą ryto jau nerasite.

Specialistai rekomenduoja reguliariai valyti stiklą tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Švariai iš vidaus su specialiu plovikliu nuvalytas stiklas mažiau rasos, o išpurkštas specialiu parduotuvėse randamu „Anti-fog“ (priemone nuo rasojimo) keletą savaičių vandens garais išvis neapsitrauks. Tik nepamirškite – naudojant „Anti-fog“ būtina ideali stiklo švara, priešingu atveju sulauksite atvirkštinio efekto.

Norint iš automobilio salono pašalinti drėgmę, galima naudoti specialius drėgmės surinkėjus, kurių taip pat netrūksta didžiųjų prekybos centrų lentynose. Tai nedidelės medžiaginės „kojinės“, prigrūstos drėgmę surenkančių kristalų. Taip automobilis bus iš dalies apsaugotas nuo rasojimo.

Turbūt efektyviausias patarimas norint nevargti ryte su apšerkšnijusiais ir aprasojusiais langais – nepalikti vakare prišildyto automobilio salono. Likus kilometrui iki namų, vertėtų vos praverti kurį langą ir išjungti salono šildymą, kad jis atvėstų ir gautų šviežio oro. Tokiu atveju temperatūra lauke ir viduje tampa panaši ir šansų rasti apšerkšnijusį stiklą kur kas mažiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (10)