Savanoriška bevaikystė: kiek tai normalus pasirinkimas moderniais laikais?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Swift RR 2013-10-08 12:09
O jūs ar naudojate argumentus? Ar neįžeidinėjate manęs, kaip kad vartotojas hmz? Kas pirmas pradėjo rašyti tokius kvailus komentarus? Nejau nejaučiate ką rašote? Ką man dar reikia ateiti ir pirštu parodyti jūsų pačių komentarus? Jau matau kad turiu reikalą su vakarų propaganda primaitintais žmonėmis. Vakare nusipirk ALAUS ir įsijunk tv, dar neusibuyink naujausią iFoną, gi pinigų tam garantuotai turi, ir maigyk jį, bet nerašyk.
deadmau5 2013-10-08 17:41
Mano argumentai tokie, kad pasirinkimo laisve yra privaloma ir nieks neturi teises lysti I asmeninius reikalus, tuo labiau izeidineti. Problemos del to nematau, zmogaus amzius ilgeja, zmonijos populiacija arteja prie kritines ribos, atokvepio deja nenusimato. Gal moters nenora tureti atzalu, itakoja pati gamta, stengdamasi pristabdyti pertekliu? Tai beabejo daugiau filosofine mintis, bet galima pagalvoti ir apie tai. Bet kokiu atveju, problemos as cia nematau ir zmonijos isnykimo nenusimato... Dabar noreciau isgirsti, kokiais argumentais pats remiesi?
Justas116 2013-10-08 23:28
Sutinku. Vaikų troškimas yra daugiau biologinis impulsas ir neverta jo išaukštinti kaip aukščiausio pasiekimo. Šiuolaikinėje visuomenėje genai, kurie buvo tokie svarbus biologinėje evoliucijoje, nebeturi tokios reikšmės kokią turėjo gilioje senovėje, ypač technologiškai išsivysčiusiose šalyse, kur žmonių genai, aš net neabejoju, bus pradėti manipuliuoti netolimoje ateityje. Dabar svarbiausia valiuta žmonių civilizacijoje yra ne genetinė informacija, bet žinių kaupimas, bent jau mano nuomone. Būtent žinių kaupimas, o ne vaikų fabrikas mus pakėlė iki šito technologinio lygio (geriausias pavyzdys tikriausiai būtų Afrika). Nesakau, kad vaikų darymas nėra svarbu, bet nematau kaip požiūris: "Nenoriu vaikų" turėtų būti bent kiek smerktinas.
Unikali durnaropė 2013-10-08 23:45
Sąrašą papildyčiau dar keliais punktais: 1. a) išaugus iš "plasmasinių" lėlių amžiaus - ateina noras turėti nuosavas gyvas lėles (būdinga moterims). b) vaikai, tai puiki galimybė pagaliau suaugti, tapti tikra moterim. 2. Kai vaikai išauga iš "lėlių" amžiaus, o tėvai pasensta, tai puiki galimybė atsiimti "skolą" ir senatvėje iš vaikų gauti nemokamas rūpinimosi/slaugos paslaugas.
kestutisz 2013-10-09 11:35
Na, aš šiaip visai nenorėčiau juodai žiūrėt, bet yra kaip yra :)