27 km/val. leistiną greitį viršijęs suomis nubaustas beveik 0,3 mln. litų bauda  (22)

Suomijai priklausančios Alandų salos Baltijos jūroje pasižymi išskirtine baudų už KET pažeidimus sistema. Čia pažeidėjui taikomos baudos priklauso nuo jo pajamų, todėl turtuoliai už taisyklių nesilaikymą, kaip rodo praktika, susimoka labai brangiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariehamno mieste suomis Andersas Wiklofas važiavo 77 km/val. greičiu ir viršijo leistiną 50 km/val. greitį. Viskas būtų gerai, jeigu ne finansinė pono Anderso padėtis. Mat jis yra Alando banko („Bank of Aland“) pagrindinis akcininkas.

Taigi, Wiklofas patenka į tą žmonių kategoriją, kuriai taikomos itin griežtos baudos. Suomiui už 27 km/val. viršytą greitį teks susimokėti net 95 tūkst. eurų (apie 327 tūkst. Lt).

„Norway today“ portalas teigia, kad už analogišką kelių eismo taisyklių pažeidimą Švedijoje vairuotojas būtų nubaustas maždaug 200 kartų mažesne, 450 eurų (1,5 tūkst. Lt) bauda.

„Tą pinigų sumą geriau išleisčiau kaip auką vaikų rūpinimosi centrams, ligoninėms. Nesuprantu tokio nelogiško baudų diferencijavimo“, – cituojamas nubaustas Andersas Wiklofas.

Tačiau tai dar nėra didžiausia bauda. 2010-aisiais vienas oligarchas Šveicarijoje lėkdamas 280 km/val. greičiu ir leistiną važiavimo greitį viršijęs 170 km/val. buvo nubaustas 1 mln. eurų (3,45 mln. Lt) bauda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (22)