Kaip tai veikia: visos pasaulio kainos vienoje vietoje  (1)

„Google Street View“ sulaukė savo ekonominio konkurento. Davido Soloffas įkūrė platformą „Premise“, kuri leidžia realiuoju laiku tikrinti įvairias kainas visame pasaulyje. Jam dirba maždaug 700 darbuotojų visame pasaulyje, rašoma portale „The Atlantic“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto dalyviai gauna nurodymus į savo išmaniuosius, nufotografuoja produktų lentynas ir siunčia nuotraukas į „Premise“ platformą. Jos yra lyginamos su pasaulio maisto kainų indeksu ir stebima kaip kyla infliacija Inidjoje, Kinijoje, Brazilijoje ir JAV.

Kainų indeksas yra pateikiamas ir įprastais būdais pagal universalų vartojimo prekių krepšelį, tačiau duomenys yra tik apytiksliai ir keičiasi retai. Dabartinis būdas primena akcijų biržų duomenis, kurie keičiasi realiuoju laiku, o prekybos pabaigoje pateikiamas apibendrintas vaizdas. „Premise“ platforma leidžia pamatyti, kokios kainos yra visame pasaulyje ir kaip jos skiriasi ne tik šalių, bet ir miestų mastu. Tuo pačiu nuotraukose galima pamatyti, kiek užimti prekybos centrai ar kaip šalyse skiriasi prekių pateikimas lentynose. D. Soloffo misija nėra vien tik pateikti tikslų vaizdą investuotojams, tačiau parodyti tikslų vaizdą kaip žmonės gyvena užsienyje ir laiku spręsti maisto trūkumo arba brangimo problemas, kol jos nevirto sukilimais ir riaušėmis šalies viduje.

„Premise“ leidžia valdžios atstovams pastebėti, kur gali būti daržovių kainų infliacijos epicentras ir kur jis judės toliau. Šiuos procesus programos pagalba galima atsekti ne tik pagal miestus ir parduotuves, tai galima padaryt net valandų tikslumu. Anksčiau žmonės fotografuodavo kaip turistai, šiandien universali „Android“ operacinė sistema leidžia tokį veiksmą paversti itin tiksliu analizės įrankiu, kokio neturėjo dar nei viena vyriausybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (1)