Akcija „Lietuva myli Lenkiją“ virto nedideliu filmu (Video)  (14)

Lietuvius įžeidžiantis plakatas per Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ rugpjūčio 8 dienos futbolo rungtynes sukėlė audrą. Vieni piktinosi, o kiti rengė įvairias atsakomąsias akcijas. Viena iš jų – Lenkijos dienraščio „Gazeta Wyborcza“ rinkti parašai po atsiprašymu lietuvių tautai, į ką lietuviai atsakė spontaniškai išpažindami meilę Lenkijai. Ši akcija „Lietuva myli Lenkiją“ virto nedideliu filmu, rašo wyborcza.pl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lietuviai nenori prisiminti įžeidžiančio plakato per rungtynes tarp Poznanės „Lech“ ir Vilniaus „Žalgirio“. Pirmiausia meilę prisipažino lenkams „Facebook“, dabar akcijos rezultatus apibendrino pilname teigiamų emocijų filmuke „YouTube“, – rašo wyborcza.pl.

Vaizdo klipo iniciatorius – 31 metų lietuvis Mykolas Majauskas, verslininkas ir tėvas. „Jis myli Lenkiją, nors žino, kad per amžius tarp lenkų ir lietuvių būta daugybės konfliktų. Šiandien jis norėtų, kad būtume aukščiau to. Todėl jis ir inicijavo filmuko „Lithuania loves Poland“ sukūrimą. Filmukas užkariauja internautų širdis tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje“, – rašoma viename didžiausių Lenkijos naujienų portale.

M.Majauskas kalba apie konfliktus, kuriuos bando aštrinti abiejų šalių politikai. Taip pat prisimena incidentą per futbolo rungtynes, kai Poznanės stadione buvo iškeltas plakatas su įžeidžiančiu užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“ („Litewski chamie, klęknij przed polskim panem“). Primena, kad tokį „Lech“ fanų elgesį kritikavo oficialios Lenkijos institucijos, daugybė eilinių žmonių, neturinčių nieko bendro su futbolu.

„Gazeta Wyborcza“ tuomet pakvietė visus, kurie nepritaria tokiam elgesiui, pasirašyti po atsiprašymu lietuvių tautai. Buvo surinkta keliolika tūkstančių parašų.

Filme rodomos ir nuotraukos, kuriose įamžinti įvairių profesijų, skirtingo amžiaus lietuviai, rankose laikantys plakatus su meilės prisipažinimu Lenkijai. Lenkai vasarą atsakė tuo pačiu – jie taip pat fotografavosi su plakatu, kuriame buvo išpažįstama meilė Lietuvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (14)