12 neįtikėtinų faktų apie IKEA

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

batusia 2013-11-19 10:18
Jei neklystu, tai IKEA Lietuvoje - netikra. Kažkokia kita įmonė išsipirkus licenziją (ar tai kitą teisių rinkinį). Girdėjau, kad prancūzų įmonė, bet nesu tikras, nerandu online (ir tingiu ieškoti). Užtat nekeista, kad kainos skiriasi nuo švediškų ir kokybė prastesnė (tiek baldų, tiek aptarnavimo).
MantasNo 2013-11-19 11:08
Tai vadinama francize. Lietuvoje dauguma garsiu vardu taip veikia. McD ir pan
FtBall 2013-11-19 11:09
Kodėl prancūzų IKEA būtų netikra? Galima padaryt sutartį su įmone, kad jie tau padeda prasimušt su sąlyga, kad populiarini jų prekinį ženklą. Aišku, būna variantų kai visiškai neaišku, kas buvo galvota - geras pavyzdys - "Senukai" Anykščiuose. Ten net "senukų" nuolaidų kortelės nepriima.
batusia 2013-11-19 12:19
Šiaip jei francizė išduota, tai turėtų atitikti ten nurodytus standardus. Klausimas, kiek griežti tie standartai ir ar juos išvis atitinka... Ar buvai LT ir Švedijos IKEA parduotuvėje? Skirtumas akivaizdus. Todėl ir sakau „netikra“. Turėjau omeny, kad nepateisino lūkesčių, kuriuos turėjau eidamas į pastatą su užrašu IKEA Geriau išsireikščiau su žodžiu „prasta“, „menka“.
Verslininkas 2013-11-19 14:33
Nepamirsk kad svedijoje tave aptarnauja svedai darbuotojai, arba bent jau svedu mentaliteto siek tiek igije. o lietuvoje lietuviai. cia ir yra visa esme. baldu standartus velgi gamina lenkai lietuviai ir t.t. ten velgi kiti. todel nereiketu pamirst ir to.
batusia 2013-11-19 16:13
Baldus tai gamina lenkai ir lietuviai, bet baldų standartais tai tikrai rūpinasi IKEA... O aš apie aptarnavimą nieko nesakiau... Aš su lietuviais nesipykstu
Talkatif 2013-11-19 16:23
O faktas ar gandas, kad IKEA bosas senas nacis?
PCP 2013-11-19 17:23
. Dėl kainos - paimam pirmą pasitaikusią prekę: http://www.ikea.com/lt/lt/catalog/products/40085714/ http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40085714/ Skirtumas 10%. Lietuviškos IKEA naudai. (99 ir ~112LT) Gal kokį daiktą išeitų surast ir brangesnį, bet bendras kainų lygis tikrai panašus. Prekių asortimentas ir išdėstymas vėlgi standartinis. Taip kad provincialai ir tuštutės prašom nustoti purkštauti kad lietuvoje viskas kas blogiausia.
batusia 2013-11-19 17:41
Jei nori pasityčioti, tai pirmyn, lyg man skaudėtų. Deja, picų kokybė Italijoje (oho, duok dieve buvau ir ten) skiriasi, jei paimtum visumą, o ne pavienius atvejus (išimtis iš taisyklių, kad įrodytum savo tiesą), nuo lietuviškos. Tik neūžiu savo draugams apie tai, man labai skanu ir Lietuvoje. Su IKEA čia kitaip, šiaip neturiu ką veikt, tai pakomentavau : )))) Kainas lygini taip, lyg uždarbiai, mokesčiai ir bendras kainų fonas nesiskirtų. Nei kas čia purkštauja, nei ką, svieto lygintojau, didysis
kukulis 2013-11-19 22:11
Eii, o tai cia kaip suprast? Cia verslininku reikalas, kad Lietuviai uzdirba maziau uz svedus? Tai gal tada atidaryt Rumunijoj ta pacia IKEA ir pardavinet zemiau savikainos?
Arns 2013-11-19 22:52
kukulis, kad ir žurnalistai paskaičiavo iškart po atidarymo kas ir kaip. Ėmė ne vieną prekę ir lygino su Švedija. Didžioji dalis Lietuvoje iki 10% brangiau. Nors nemažai net tų pačių baldų gaminami Lietuvoje, tad net ant logistikos turėtu bent jie atsipirkti. Tad natūralus pasipiktinimas. Panašiai ir su ta drabužių parduotuve H&M Lietuvoje,daug kas pastebėjo ne tik kad kaina didesnė tų pačių prekių, bet ir net internete jų negali rasti. O negali rasti, nes internete tik naujausios kolekcijos. Tad suveža tai, ką kitur tektu su kokiais 50% išpardavimus daryti, ir kiša už pilną, net didesnę kainą...
batusia 2013-11-19 23:14
Tai žinoma, kad jiems nesvarbu, kiek mes uždirbam. Jiems svarbiausia optimalus pelnas... IKEA gi užsakinėja produkciją iš vietinių šaltinių. Aišku, aš nesidomėjau, kaip jiems sekėsi surasti tiekėjų Lietuvos padaliniui. Bet jei užsako iš lietuvių ir lenkų, tai ir moka lietuviškai ir lenkiškai. Jei tai vyktų Rumunijoje, mokėtų rumuniškais standartais. Algas savo darbuotojams taip pat moka tos šalies standartais. Reiškiasi prekės kainos čia pilnai gali atspindėti būtent tos šalies rinkos kainas. Tikiuosi, supratai, kaip čia suprast. Beje, užvesdamas diskusiją, nenorėjau pasakyti, kad IKEA kainos didelės. Taip nėra. Jos - normalios. Tačiau aš tikėjausi, kad bus mažesnės, nes IKEA garsėja (tačiau neapsiribojanti tuo) pigių, tačiau pakankamos kokybės baldų asortimentu. Šiek tiek juokinga: prieš atsidarant IKEA (keliolika dienų prieš ir keliom dienom po) senukai ir ermitažas uždėjo nemažas nuolaidas savo baldams... Turbūt bijojo, kad praras nemažai klientų tokiam monstriukui atkeliavus į Lietuvą. Nemažai žmonių spėjo pas juos apsiprekinti. Ir gerai padarė: IKEA kainos, pasirodo, panašios į abiejų parduotuvių (be akcijų). Tad ir nuolaidos neužilgo po to dingo...
bala 2013-11-20 04:21
IKEA labiau garsėja vienkartine baldų kokybe. Užsienyje jais apstato nuomojamus butus.
kukulis 2013-11-20 13:17
Bet tai tavo teise rinktis - nepatinka kokybe, kaina, isvaizda, ar dar kasnors - neperki. Be to, ta pacia preke skirtingi pirkejai siulo uz skirtinga kaina. Paimk tarkim koki konkretu TV modeli ir palygink kainas kokiam topocentre ir mazoj internetinej parduotuvej. Tavo teise rinktis, is kur tu pirksi. Batusia, o tu tai baik nusisneket. WTF yra "optimalus pelnas"? Tipo neoptimalus pelnas tai cia per mazas, o gal PER DIDELIS??? Ar tu cia kazka sudetingesnio bandai velt?