Įspėjimas vairuotojams: dabar su žieminėmis padangomis – slidu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-11-22 15:10
Priešais akis pergazavęs BMW prieš kelias dienas prarado kontrolę ir vos į stotelę su žmonėm neįlėkė. Kaip tik per gatvę ėjau, patikrinau asfaltą, tik drėgnas, bet nieko slidaus. O šiaip kelius apart druskos dar nebent laisto vandeniu, kai padidėjo kietųjų dalelių koncentracija (kai ilgesnį laiką kritulių nebūna, net nesant aplink kieto kuro katilų jų padaugėja). Tad vis tiek - sąmokslo teorijos, kad savivaldybė kelius laisto "super slydžiu mišiniu"
sqq 2013-11-22 23:50
Trečiadienį vakare važiuojant, netoli namų, tokioje neįprastoje, neavaringoje vietoje susitikome pasibučiavusius. Pristabdėm, tvarkingai neužkišinėdami apvažinėjom ir girdim, kaip į mus gale čiuožia. Bet taip ilgai ir garsiai. Sustojo. Dar pasijuokėm su vyru, paspėliojom kokiu greičiu turėjo važiuoti, kad šitaip normaliom sąlygom (nelijo) čiuožtų. Kitą dieną, važiuoju pro "Skalviją", prieky automobilis staigiau pastabdė. Aš irgi. Stabdau. Stabdau! STABDAU GI! ABS kandžioja pedalą kaip ant gryno ledo, bet sustoju likus gal milimetrams, nors greitis buvo toks tarpsankryžinis. Dar parašiau vyrui, kad stabdžiam turbūt chana. Paskui pradėjus skaityt naujienų portalus (ir ypač jų komentarus), paaiškėjo, kad ne vienai man taip. Garsiai nešauksiu, kad kažko buvo papilta, bet keista, kai vairavimo sąlygos pasikeičia pernakt. Oro sąlygų staigaus kitimo nebuvo (gi neatšilo/neatšalo staiga labai stipriai), taip kad sakyti, jog vairuojai buvo nepripratę irgi tiek pat iš palubinsko nuleistas teiginys, kiek apie grindos asfalto taukavimą.
Anonymous 2013-11-23 07:51
Važinėju ne sostinėj. Žieminės naudotos padangos. Minkštos. Jokio ABS tarškėjimo ar slidumo, temperatūra tokia pat... Tiems, kas tiki moksliniais paaiškinimais apie žieminių padangų slidumą - na, bičiuliai, priešrinkiminiais pažadais irgi tikim?
Valdas8 2013-11-25 16:27
Penktadienį (2013.11.22) netoli Savanorių ir Žemaitės gatvių sankryžos paėmiau vandens mėginį iš balutės nuo kelio. Ištyrus pasirodė, kad yra jame yra apie 1.5 g litre natrio chlorido NaCl, apie 0.3 g/l kalcio chlorido ir po truputį kitko. Nu, nuo praeitos žiemos tiek net per stebūklą negalėjo likti. Taigi, ar barstė, ar laistė, bet kažką negero vis dėlto padarę. Tiems kurie rašė apie žieminių padangų slydimą prie +9, galiu pasakyti, kad jūsų teorijos "veikia" tik Vilniuje, o pvz. Kaune, tos padangos neslysta ir tik Zuokas žino KODĖL.