Šiaurės Korėjos propagandos mašinai – smūgis tiesiai į paširdžius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2013-12-18 08:24
, tai ko bijo Unas? Jo tėvas bent suteikdavo saugią užuovėją aukščiausiems pareigūnams. Naujasis karalius šienauja vizirių galvas. Man šauna du variantai: 1) arba reikia parodyti grietinėlei, kad jos balsas dangun neina. Tai reikštų, kad vadas bijo durklo į paširdžius iš artimos aplinkos (perkeltine prasme). 2) arba reikia parodyti liaudžiai, kad su neteisybėmis nesiskaitoma. Bet kuriuo atveju, tai arba labai blogas strateginis manevras, arba byloja apie desperaciją. Kas dėl karo. Š.Korėja jį praloštų dar nepradėjusi. Jokia Kinija ar Rusija jai nepadėtų, o ištraukus branduolinio karo kortą, tik nuo priešininkų gailestingumo priklausytų, ar Š.Korėjoje liks kas gyvo. Šiaip jau branduolinis ginklas - bene vienintelė korta Uno rankose. Kitas klausimas, ar jis jį turi, ar tokia sukežusi ekonomika gali jį pasigaminti. Apskritai, nepavydžiu japonams ir korėjiečiams, bet tereikia geros diversijos ir Kimų dinastija sugriūtų. Paskui save pragaran nusidešdama ne tik Š. Korėją.
Arns 2013-12-18 09:14
rwc, aš ne koks agentas, kad turėčiau tokią info, kas ir kodėl ir kodėl dabar pradėjo realius pokyčius. Tačiau tokio tipo valdyme tai nėra neįprastas elgesys: Jei perėjimas nėra visiškai sklandus, atsiranda šioks toks sambrūzdis, kai atsiranda kelios stovyklos. Tad laimėjusioji ir sprendžia ką su kita(omis) daryti. O kokia liaudis? Jau rašiau, gebi bent ryšius Š. Korėjoje parodyti? Apie tą sušaudytą tariamai jo merginą korėjiečiai garantuotai nė nebuvo girdėję. O jei egzekucijos nėra kartą per dešimtmetį vykdomas reiškinys, jis nelabai ir sukelia tą ažiotažą jį mačiusiųjų tarpe. Na, o dėdės egzistavimas kaip matome yra trinamas, kas ten nesidomėjo politika (o su jų santvarka, eilinis garantuotai apie politiką žino tiek kiek Sung'o žygdarbiai siekė bei ką laikraštis parašė, na dar privilegijuotieji ko gero turi TV). Tad poveikis minimalus, ne vienas diktatorius taip darė, ir niekas tiesa sakant iš eilinių nelabai domėjosi kodėl vakar reikėjo eiti pas vieną, o dabar pas kitą... Karas jau atskiras dalykas. Aišku ko gero jį šiauriečiai praloštu, bet į jį valties niekas nenori, nes bent pačioje Š. Korėjoje reiktu sprogdinti viską, ir jei bus pasiryžimas, kiekvieną metrą atkovoti kaip Iwo Jimo saloje reiks. Na, o atominių ginklų jie turi, net JAV pripažįsta, tik jie irgi panašu labiau 6-o dešimtmečio lygmens, bet Japonijai ir P. Korėjai po pilnai gali užtekti. Būtent todėl grasinimai jau vos ne kasmetė jų tradicija, tačiau be apsišaudymo pasienyje ir su laivais, nieko daugiau neužaštrino nei viena pusė.
perihellis 2013-12-18 12:13
Neperseniausiai buvau sutikęs pora Kinų atvažiavusių verslą daryti europoj. Vieno adreso nerado, tai turėdamas laiko pasivėžinau su jais. Paklausiau apie Japoniją, Korėją. Nei ten kažkokių piktumų nei dar ko sakėsi niekas ten nejaučia, labiau abejingumą. Sakyčiau nuomonė turėtų būti teisingesnė, nei žiniasklaida. Tas pats ir su sloth, jei žmogus savo akimis matė skirtumą ir parašė savo pastebėjimus, tai irgi nereiktų to nurašyti į melą, nesąmones ar dar ką. ps. diskusija įdomi
Arns 2013-12-18 13:12
perihellis, nei kas sako jog melas, bet reikia matyti ne 2d vaizdą, kurį pateikia geltonoji žiniasklaida. Šiaurės korėjiečiai iš šalies neišsilaksto tikrai ne todėl jog visi iš tikro tiki kad kitur džiunglės, o pas juos civilizacija. Yra visa sistema, kurią perlaužti nėra lengva ir reikalauja aukų, ir tikrai ne kiekvienas pasiryžęs aukotis. Juolab reikia ir sąlygų, nes netinkamu metu maištas, kaip pvz Prahos pavasaris buvo numalšintas ir niekas nekreipė jokio dėmesio. Net komunistinių pakraipų būreliai Vakarų Europoje toliau sėkmingai augo ir didėjo įtaka, nors žinojo apie tuos įvykius daugiau nei Varšuvos pakto šalyse gyvenusieji... Niekas nesako jog yra tikras pyktis, bet nusistatymas yra. Užteko naujajam Japonijos ministrui aplankyti antrojo pasaulinio karo kapus ar ginčytinas teritorijas, tuoj atskriejo notos iš Pekino ar Seulo, priklausomai kam užmynė. Nes ten kaimynių Japonija vertinama dar blogiau nei povaršuvos pakto šalių Rusija.