Sniego karas: kaip paleisti sniego gniūžtę 123 km/val. greičiu? (Video)  (0)

Pasimėtyti iš sniego gniūžčių? Taip terliojasi tik darželinukai. Yra rimtesnių būdų, kuriais proga pasitaikius galima pakariauti rimtą sniego karą. Sniego gniūžtės mūšio lauke lėks 123 km/val. greičiu. Kaulų tokiu greičiu paleisti sniego sviediniai nelaužo, tačiau į sėdimąją turėtų "kibti" taip, kad ir apsilaižyti galima.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis vokietukas "Technologijos.lt" skaitytojams neblogai pažįstamas. Jorgas Spravė (Joerg Sprave) yra užkietėjęs timpų (liaudyje nuo seno vadinamų "ragatkėmis") entuziastas, maniakas ir neprilygstamas ekspertas. Kadaise jis mokė, kaip gumine timpa atšaldyti skardinę gėrimo. Naujausi jo patarimai – vėlgi žiemiški.

"Sveiki, bičiuliai. Žiemužė atkeliavo ir į Vokietiją, - su savo kanalo "The Slingshot Channel" lankytojais sveikinasi trumparankoviais marškinėliais tarp apsnigtų eglaičių pasidabinęs timpų artileristas. – Daugelis entuziastų teiraujasi: ar timpomis galima laidyti sniego gniūžtes? Žinoma, ir dar kaip. Bet pirma papasakosiu keletą dalykų, kurių jūs apie šaudymą timpomis iš sniego gniūžčių, ko gero, nežinojote."

"Visų pirma, įsisąmoninkite, kad sniego gniūžtė sveria ne tiek jau ir mažai – tiek pat, kiek ir gerokai mažesnis 3 cm skersmens plieno rutuliukas, - pasakoja J. Spravė. – T.y., apie 130 gramų. O gniūžtė neatrodo didelė. Tad norint pasišaudyti gniūžtėmis taip, kad šios skrietų įspūdingu greičiu, reikės labai stiprios gumos. Savo ištarnavusių "triusikų" gumytes reikėtų pamiršti – jums reikės išties stiprios gumos."

"Kitas mitas: visi kažkodėl mano, kad šaudant didelėmis gniūžtėmis, reikės labai didelio timpos šakinuko (Y raidės formos rėmo), - tęsia timpų meistras. – Nesąmonė. Priešingai: dideli šakinukai tik susilpnina timpos jėgą. Net ir didelę gniūžtę labai patogiai paleisiu iš timpos su nediduku rėmu."

"O štai kapšelio reikės didesnio, - atkreipia dėmesį vokietis. – Tik nesvajokite apie odinį kapšelį. Jis pritrauks drėgmės, o išdžiūvęs suskilinės. Geriausia – austinė medžiaga. Aš savosios timpos kapšelį pasisiūdinau iš senų džinsų."

"Tai ką – į mūšio lauką. Gniūžtės skries ir greitai, ir toli. Ir muš stipriai. Kartono skiautės, laimei nepramuša, tačiau pasisaugoti tokių sviedinių reikėtų – mėlynių ant kūno tikrai gali likti. Beje, tikslus sniego gniūžtės skrydžio greitis – 34 m/s."


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)