100 paslėptų Sietlo "saldainių": suraskite juos 20 gigabaitų panoramoje  (1)

Daugia-giga-pikselinės miestų panoramos yra užburiančios. Tai kažkas panašaus į dairymąsi po atokiausias miesto kerteles pro teleskopo objektyvą. Skirtumas tas, kad nereikia sukinėti ir reguliuoti teleskopo. Apskritai, nereikia nė teleskopo. Miestą žvalgyti galima... kad ir gulint vonioje. Tačiau yra vienas dalykas, kuris tokių panoramų naršymą paverčia itin azartišku – panoramoje paslėpta visas 100 "saldainių", kurie įžiūrimi priartinus konkrečios miesto erdvės vaizdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sietlo menininkai sugalvojo pritrenkiamai efektyvų būdą, kaip viso pasaulio gyventojus (net ir tuos, kuriems Sietlas visiškai neįdomus) supažindinti su savo miestu ir aprodyti smulkiausias jo kerteles. Visa tai – nekeliant kojos iš namų.

Grupė menininkų nuo vieno iš aukščiausių Sietlo pastatų stogo nufotografavo 20 gigapikselių panoramą ir į ją prikaišiojo "saldainiukų-staigmenų" – įspūdingų momentų, triukų, kuriuos specialiai šiam projektui pozavo kiti menininkai, cirko artistai, ekstremalai.

Sietlo panorama sudaryta iš 2,4 tūkst. skaitmeninių kadrų. Miestas buvo fotografuojamas praėjusių metų spalį. Miesto panoramoje projekto autoriai paslėpė visą 100 kokius nors triukus atliekančių menininkų ir keistuolių – tai ir yra tie "saldainiukai", kuriuos reikia rasti panoramą naršančiam lankytojui.

O surasti – išties smagu. Pabandykite – daug nesugaišite, o atradimo jausmas – išties malonus ir džiugus. Pavyzdžiui, panoramoje aiškiai matyti garsusis Sietlo TV bokštas. Dešiniau jo, apačioje, po pat miesto stebėjimo aikštele, plyti nedidelė automobilių stovėjimo aikštelė (priešais raudoną kubo formos su baltu stogu pastatėlį "Wells Fargo"). Radote? Pelyte priartinę šią aikštelę, dešiniau stovi pora automobilių, vienas jų – ryškiai raudonas. Virš jų – būrelis kažkur kulniuojančių jaunuolių, o štai šalia raudonojo automobilio – pirmas "saldainiukas": riedlente šuolį atliekantis ekstremalas.

Nusileiskite šia gatvele žemiau, prie pirmos sankryžos – ir jos kampe rasite keistą apskritimų aikštelę, kurios viduryje – voila – dar vienas "saldainiukas": akrobatė mergina kybo ore virš partnerio akrobato kojų.

Ir tokių "saldainiukų" – visas šimtas. (Beje, prie to paties raudono "kubo" kampo sėdi... mėlynas supermenas, o jį supa tam tikra palydai (kai kurie – su plakatais). Taigi, "saldainiukas Nr. 3". Žodžiu, nuobodžiauti nebus kada.

Savaime suprantama, visi tie vyrukai ir merginos žemyn galva ar šuolyje ištisą amžinybę nekybojo. Fotografas nuo pastato stogo juos fotografavo, susisiekdamas radijo ryšiu. O nufotografavus miesto panoramą, į ją buvo įterpti ir "saldainiukai". Beje, suradus kiekvieną ir jį priartinus, ekrane "iššoka" langelis su informacija apie surastą objektą.

Rezultatas – azartiškas, smagus, pažintinis vaizdo žaidimas, leidžiantis iš arčiau susipažinti ir su Sietlu, ir su jo menininkais. Didžiąją panoramą rasite spustelėję šią nuorodą. Sėkmės "saldainių" paieškose ;)


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (1)