Praėjusių metų statistika: per metus Lietuva neteko tiek gyventojų, kiek jų gyvena Utenoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2014-02-03 19:49
Prašant pakelti atlyginimą turi turėti avarinį variantą - kitą darbą. Jei neturi, nėr galimybės ir prašyt. O provincijose to darbo tikrai ne prūdai, kad būtų iš ko rinktis.
Anonymous 2014-02-03 21:00
Neišradinėkit ekonomikos iš naujo Pinigai neskatina dirbti našiau, nėra sistemos, kuri pinigais keltų darbo našumą ir t.t. Skaitykit vadovėlius, jei patys nematot. Mokėsit už kiekį - kokybę pirksit pas konkurentus Mokėsit už kokybę - kiekiais pralošit. Nėra būdo, kaip vergą padaryti sąmoningą - na, bent jau pramoniniais mastais. O štai žmones samdyti... Keblu - reik ir žmoniškos algos, ir žmoniškų sąlygų, ir vergo vietoje negalėsit laikyti... Alga nuo išdirbio? Bet įkainį nustato šefas? Pušis! Bet jaunimas, aišku, pakliūva ant to kabliuko. Valandinė alga? Bet tada reikės samdyti prievaizdus, ir geriau iš juodnugarių tarpo - tie piktesni ir be skrupulų. Dar galima paklausyti įvairių konsultantų patarimų - kuo brangesni, tuo geresni O kol ieškosit būdų kaip sumokėjus dvi taukuotas špygas gauti ariantį jautį 32 dienas per mėnesį - pradėsim emigraciją vilniais matuoti.
immortallt 2014-02-03 21:41
Durnių fantazijos. Jei darbuotojų būtų mažiau nei yra darbo vietų, atlyginimas ir kiltų. Bet psichikos sutrikimai pasireiškia ir sąmokslo teorijas visur matai. TasKitas, jo jo, apie ekonomines teorijas ir iš vis šį pasaulį geriau nekalbėk, eik į temą apie mėnulį ir planus, kaip kasti jame sūrį ir gabenti į Žemę, daugiau naudos bus, nei tavo sapalionės. Pradėkite pirma nuo savęs. Kažkodėl baigęs mokslus dirbu gerą darbą, gautą be pažinių. Gerai uždirbu. Lieka pinigų ir kitai veiklai, ir dar sutaupau. Turbūt matai man ia pasisekė arba kaip susitarę verslininkai moka daugiau nei minimumą. Kiek iš vis, čia rašančių gauna minimumą? Kai buvau padaręs apklausą, tai buvo tik keli, studentai.
Arthuras 2014-02-03 22:07
Važiuok į kokį Panevėžį, Šiaulius ir pabandyk gerai apmokamą darbą rasti ten. Jau nebekalbu apie visai mažus miestus, kaip Telšiai ar pan.
Simplicity 2014-02-03 22:31
Vėl nukrypstat į asmeniškumus ir tarpusavio kapojimąsi, vietoj to jog atsakytumėt ar normalu, kad visą darbo dieną dirbantis dar yra priverstas iš valstybės prašyti pašalpų
immortallt 2014-02-03 22:34
Tai visai maži miesteliai yra visa Lietuva? Norit pasakysiu stebūklą? Visose šalyse vyksta migracija iš rajonų. Kodėl? Nes ten negali būti darbo vietų. Dar pasakykit, kad baigus laivavedybą reikia važiuoti dirbti į Šveicariją arba važiuoti studijuoti delfinų į Sibirą. Didesni miesteliai dar gali atsigauti, bet dauguma kaimų išvis turėtų likti tik gyvenvietės ir vietinių ūkininkų šeimos. Aišku, galėtume pavaryti fermų daugiau ir pan., bet kol verslo niekur neįsileis ir barjerų daugiau bus nei Vokietijoje, tol nieko nebus. Ta pati žemės reforma, kai miestiečiams po 0,5ha išdalino - kaimuose pararasta ~50-100% darbo vietų nuo dabar esančių. Biokuras jei tenkintų ~60-80% Lietuvos energijos poreikio, tai būtų dar lyšnos 8,000 darbo vietų kaip nėr ką. Viso kaimuose dar gal 40,000 darbo vietų, jei sutvarko tik 2 sritis. Kas tada būtų? Tada reikia papildomai darbuotojų paslaugų sektoriuje, dar turbūt tiek pat darbo vietų logistikoje. O minimumo pakėlimas nieko šito nedaro, tik padidina nedarbą. O kad verslininkas nusiperka mašiną už 100k, kai į verslą investavęs milijoną, tai leiskit paklausti, o kiek jūsų nuomone nuo akcinio kapitalo vidutinė grąža turi būti procentais?
salemas5 2014-02-03 22:59
Nu tai jei lietuviai nemoka taupiai gyventi tai kas cia kaltas.. as pats uz mazdaug 800 - 900 lt sugebu ir mokeacius ir nuoma susimiketi ir valgyt nusipirkti ir dar menesio gale lieka pinigu , kuriuos i taupykle atsidedu..
Arthuras 2014-02-03 23:59
Matai, priklauso nuo to, kokia situacija įmonėje. Automobilis už 100k - dar smulkmena. Nei BMW, nei Audi, nei MB už tiek naujo nenupirksi (LT keliuose tikrai nemažai automobilių, kurių kaina 200-300+ tūkstančių). Bet neretai nenorima investuoti į efektyvumo didinimą ir viskas "pravalgoma", o po to į klausimą "kodėl atlyginimai mažesni nei užsienyje?" atšaunama, jog efektyvumas mažas, o užsienyje šis, matai, daug kartų didesnis. Realiai, Vakaruose pačių darbuotojų efektyvumas TIKRAI nėra keletą kartų geresnis(ir taip negali būt, tiesiog). O jei ir geresnis, tai keliais procentais, o ne kartais. Jei nenorima investuoti į įrengimus, įmonės valdymą padaryti efektyviu (kad nebūtų taip: http://www.zulus.lt/lt/joke/tilto-apsau ... ratamentas) - tai ar darbuotojas kaltas? Jei verslas klesti, darbuotojų atlygiai padorūs - tegul tas verslininkas daro su likusiais pinigais ką tik nori.
immortallt 2014-02-04 00:46
Arthuras, pamiršti kainų lygį. Kas iš to, kad Osle uždirbi 10,000. Apsikirpti mašinėle kainuoja 200 litų. Skylėje. Pica šeimyninė 150-250 litų. Mėsa - tik 15 litų, tiesa, už 100 gramų. Bulvės 5-10 litų. Net ta pati žuvis nuo 100 litų už kilogramą. Į klausimą neatsakei, kiek % grąža nuo kapitalo yra normalu?
Arthuras 2014-02-04 01:05
Kaip galima suvienodinti visus verslus ir jų rūšis ir priklijuoti kažkokį procentą? Jei aš sugalvočiau degtukus gamint, tai vienokia grąža bus normali, visai kas kita, jei įkurčiau IT įmonę.
immortallt 2014-02-04 02:39
Arthuras, ar tikrai? Ar tikrai nėra pvz kelių mokesčio, NT, nekainuoja kažkas ženkliai daugiau, pvz NT, visos paslaugos ir t.t.? Arthuras, nu sakyk vidurkį. PASAKYK. Ūkininkui 10% čia daug? Ūkininko stambesnio žemė vien verta 2 milijonus + žemės ūkio technika ir pastatai. Tai reiškia bent 250,000 pelno, jau išsimokėjus sau algą. O pvz tą pačią siuvyklą imkime. Turint omeny šiuos laikus, įrangą+pastatas kainuis 2 milijonus, jei dirba apie 50 žmonių. Dar primeskime apyvartinio kapitalo arti milijono reikia, jei dirbi ne pagal užsakymą, turi turėti prekių sandėlį, rezervų ir t.t., tai gausis 3mln. Rizika didesnė, nes su siuvyklos - tai stipriai įtakojama mados, nuo kurios apsidrausti neina. Taigi 10% grąža vidutinė yra maža. Vadinasi 50 siuvėjų siuvykla turi uždirbti bent 300,000 pelno po pelno mokesčio, o realiai ir 450,000 vidutiniškai. Bet tu sakai, kad nereikia joms pelno, tegul veikia kaip nepelno organizacijos ir viską atiduoda darbuotojams. Na tada klausimas, o kokio velnio taip daryti? Viską parduodi, pasiimi visus savo pinigus ir nusiperki 10 metų trukmės Lietuvos vyriausybės obligacijų su kažkur 3,5% palūkanom. Vis tiek daugiau gausi, nei tu siūlai ir gausi garantuotai, o ne Lukašenkai papūliavus prarasi mėnesio apyvartą Baltarusijoje, kinams pagudravus sukraus vietoje užsakytų žaliavų sandėlio likučius, o kai pareikalausi grąžinti pinigus ir išsiųsti jiems atgal jų šūdą jie apsimes, kad nieko nežino ir taip nueina 6mėnesių išlaidos žaliavoms. Arba klientas banrkutuoja ir nusineša tavo 1/25 metinės apyvartos. Ai, bet tai čia verslo problemos, nesvarbu, tegul moka tiek, kiek aukštos kvalifikacijos specialistui, nors nesugeba žmogus net su savo pinigais tvarkytis. Nusiperka iPhone'ą naujausią, kai gamybos direktorė vaikšto su telefonu už 200 litų, tik va darbuotoja po to puola klausinėti, kas žino kaip paskambinti, nes pirma diena, kaip turi. Bet ir čia matyt darbdavys kaltas, kad neišsiuntė į universitetą pasimokyti valytojos.
Anonymous 2014-02-04 06:12
Immortal, užsispyrimas tavo vertas pagarbos, bet aš ne sutirštinu spalvas dėl vaizdingumo, o sakau kaip yra Negali patikėt? O mes taip gyvenam
perihellis 2014-02-04 11:51
dėl siuvėjų, tai labai skirtingai viskas vyksta skirtingose firmose turiu pavyzdį, kur prasčiau yra, stipriai prasčiau, nei immortallt pasakoja. TasKitas, būk žmogus, neteršk diskusijos savo išmatomis. Simplicity, o man kyla klausimas, kaip galima žmogui mokėti daugiau, nei jis vertas šioj rinkoj? Ir visai nesvarbu, kad tas žmogus nesugeba pragyventi už tiek, kiek gauna.
Simplicity 2014-02-04 12:09
- 2014-02-04 12:33
nenukrenta žemiau skurdo lygio! Tai reiškia, kad žmogui siūlant atlygį, mažesnį nei skurdo riba, jis vistiek sutiks dirbti! Ir įpatingai akliems - skirtumą tarp atlyginimo ir skurdo ribos padengs mokesčių mokėtojai. Klausimas - nafik mokesčių mokėtojams remti jūsų nuostolingus verslus?
perihellis 2014-02-04 12:34
Surdas irgi labai neapibrėžtas dalykas. Kaune reikės vienos pinigų sumos, su kuria įmanoma oriai pragyventi, Vilniuje reikės truputį didesnės, o kokioj Kalvarijoj ar kokiam kitam mažam miestely ta suma bus visiškai kitokia. Vienkiemy gyvenant net ir sutaupyt galima būtų. Mažiau niekas ir nemoka (su retom išimtim), nei kad žmogus vertas. Tam ir yra minimumas nustatytas. Darbo rinka perpildyta nekvalifikuotos (nors ir pagal diplomus išsilavinusios) darbo jėgos, tai ir jos kaina gaunasi gana maža. Ne vadybininkų (nors tų pačių gerų vadybininkų visad trūksta) mums reikia, o suvirintojų, stalių, baldininkų, elektrikų (nors ir čia žemiausios grandies atstovai gauna gana nedidelius atlyginimus). Norint gauti daugiau, reikia jau kažką mokėti daugiau, nei visi kiti panašūs individai. edit: Sutinku, nafig remti tuos verslus. Mažinam pašalpas t.y. didinam skirtumą tarp minimalaus/vidutinio atlyginimo ir pašalpos. Dabar kaikuriais atvejais neapsimoka dirbti arba apsimoka dirbti nepilnu etatu.
- 2014-02-04 12:47
Sutinku, kad kad padarytų tai, kad jei žmogus dirba - negauna jokių pašalpų, o kompensacijas panaikinti. Tada staigiai per porą metų valytojų atlygis pakiltų iki vidutinio ... Ir pasimatytų jūsų „tikroji“ rinkos vertė tų visų valytojų....
Arns 2014-02-04 13:25
Labai į temą http://www.15min.lt/naujiena/verslas/ka ... 666-401981 Net tokioje socialiai nejautrioje JAV, su savo darbo įvertinimu gali atsidurti prie maisto langelių http://klaipeda.diena.lt/naujienos/pasa ... mos-410833 Tad jei tai vyksta didžiausioje pasaulio ekonomikoje, apie kurią sklando legendos, kaip jie gerai gyvena, kodėl tada tokiose šalyse kaip Lietuva, net apypanašiai skaičiai "sufabrikuotais" vadinami?
Simplicity 2014-02-04 15:45
), nuo didmiesčio ribos nutolusį 20 km ir pažiūrėk kaip dažnai ten viešasis transportas užsuka Tada pašnekėsim apie tai ką tu gali sutaupyti gyvendamas vienkiemyje ir dirbdamas mieste. Rašai kaip ta Seimo galva, kur per teliką šnekėjo, kad gaudamas MMA pirktų besibaigiančio galiojimo nukainotus produktus, o rūbus— dėvėtų rūbų parduotuvėse. p.s. Taip ir neatsakei ar galima žmogui mokėti mažiau, nei jis yra vertas.
Simplicity 2014-02-04 16:00