Sočio žaidynių atidarymo ceremonijos nesklandumai: tai Olimpiada*

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-02-07 22:49
Apie kokias technologijas šitas straipsnis? Gal apie "juodąsias", pagal kurias lietuvių žurnalistai laukia, kada susisprogdins koks mirtininkas, ar kada šviestuvas neišlaikys visos ledo ritulio komandos svorio, ir bus galima parodyti tai pasauliui?
punktyras 2014-02-08 00:05
Arns 2014-02-08 00:15
hmm, tai kaip čia neišsiskleidęs žiedas patalpintas, o tiek tikros tiek fabrikuotos tualetų nuotraukos nėra pateiktos? ? O kur dar aktualios žinios, apie šuniukų gyvenimo ypatumus (jei yra, tai vargšai šala ir nepasirūpino jais rusai, jei nėra, tai mat vietinę įvairovę šungaudžiai sunaikino). Kur be galo svarbios naujienos, jog Grybauskaitė nevyko į olimpiadą, tau už tai rusai nupirko LNK, ir per lietuvių delegacijos išėjimą užleido reklamą? P.S jei jau rimtai, tai čia smukimas į dar žemesnes duobes. Jei ankščiau besipiktino žmonės straipsniais apie galbūt būsimus(fanų mintimis) apple konceptus, apie kokio lėktuvo avariją ar ateivius propaguojančio faniuko pamąstymus, tai šioje net mokslo, jau nekalbant apie konkretesnę sritį - technologijų, nė kvapo...
Verslininkas 2014-02-08 01:44
teisingai Arns pastebejo, jau nebepirma karta jauciasi kazkoks psichologiskai istobulejes naujas straipsniu rasymas. Ankciau budavo pagrindine mada rasyt kas ka blogo padare, paskui pradejo rasyt apie politikus kurie kazka blogo padare, dabar gi raso jau ne apie tai kas ka blogo daro, bet apie tai kaip kazkas pastebejo ka kitas blogo padare, vienu zodziu net neiseina zmoniskai issireikst. Grubiai vienas kazka padare, kitas parase, tada trecias sumaste kad reik is tos visos velniavos dar kazka sugalvoti ir padare kazkoki tyrima, kuriame gavosi nesamone, bet jis vistiek parase, tada ketvirtas sako cia viskas nesamone ir parase savaip, paskui subego delegacijos aiskintis kas ten ka padare ir kas ten ka parase, ir pradejo aiskintis kaip kas nutiko, vienu zodziu pasaka be galo. Raso kad tik rasyt kokia NESAMONE, svarbiausia kad ne kazka idomaus, kazka padoraus ir reikalingo zmogaus mentalitetui augint, bet tikraja to zodzio prasme kuo didesne NESAMONE.
Shanti 2014-02-08 04:15
Olimpines zaidynes -> Stone age Technologijos -> Modern age Ar tikrai cia kam nors yra aktualu kaip keli sportininkai uz paauksuotas statuleles ir monetas kasmet reklamuoja vis kita pasaulio valstybe? Tai juk pigus ir neskoningas cirkas. Jau geriau paziuret drambli ant kamuolio...
rwc 2014-02-08 05:23
Manau, kad čia labai tinkamas straipsnis apie technologijas ir inžinierių kvalifikacijos ir atsakomybės stygių. Tokiuose grandioziniuose šou nesklandumų visuomet pasitaiko. Suprasčiau, kad kokiam akrobatui kojos susipintų, fejerverkai nesuveiktų, būtų problemų su transliacija ir t.t. - dalykai, kuriuos išbandyti ir surepetuoti neįmanoma. O čia nesugebėjo tinkamai sumontuoti ir išbandyti suknisto varikliuko, kuris žvaigždės girliandą išskleidžia. Tokia smulkmenėlė, ir dar su tokia simboline prasme, turėjo būti išbandyta dešimtis kartų tiek per repeticijas, tiek per paskutinį pasiruošimą ceremonijai. Tikrai peršasi mintis, kad pachmielnas inžinierius už laido užkliuvo, pamiršo guolius sutepti, arba tiesiog visiems buvo dzin - suveiks ar nesuveiks, baisiai čia. Dar gerai, kad tik girlianda, o ne kokia nors kolona nugriuvo, laikančiosios konstrukcijos užstrigo ar lynai susipynė. Be traumų toks incidentas būtų nesibaigęs, ką jau kalbėti, kad visai ceremonijai galėjo būti pravalas. Tiesą sakant, sunkiai įsivaizduoju, kad tokią kliurką būtų pražioplinę kiniečiai ar anglai Peršasi dvi mintys. Jei jau Rusijoj neliko kvalifikuotų specialistų, kurie mokėtų girliandą teisingai surinkti, tai koks sudėtingesnių technologijų patikimumas - lėktuvų, metro kontrolės sistemų, kosminių aparatų, gamyklų? Antra, jei atsakomybė skiriama atgrubnagiams, dirbantiems atbulomis rankomis - by tik kažką sulipdyti ir priduoti, tai nieko keisto, kad sveikas protas nesuveikia statant dviviečius šikinykus. Rossiju umom nieponiatj. Tai yra, Našu Rašu.
Razumnas 2014-02-08 09:18
Pats straipsnis galbūt ir nėra labai informatyvus, bet pašiepimas ir kritika Rusijai man atrodo nėra bevertis. Išvis absurdas, kada atsiranda ginančių. Atseit normalu išleist tiek miliardų ir vos spėt darbus pabaigt. O apie kokybę nėr net ką kalbėt. Bent jau tokį renginį galėtų padaryt taip, kad neatvaizduotų savo šalies problemų. Juk visas pasaulis stebi. Tokią pinigų sumą pakišus tai pačiai Lietuvai, manau kokybiškesnis renginys būtų.
Arns 2014-02-08 10:56
Razumnas, tai manai tokių straipsnių reikia? Visi kas ne kvaili, išgirdę sumas susiima už galvos, visose olimpiadose ar didesniuose renginiuose randama kliurkų... Bet ar kritika vardan kritikos, turėtu būti save rimtesniu, nei koks "KK2" ar "Vakaro žinios" laikančių portalu, varikliukas? Aš pilnai sutinku jog jei kas atliko skaičiavimus kiek permokėta, kaip būtu efektyviau galia padaryti, jei kas konkrečiai perteiktu kokią nors rimtą žinią. Nes jog nėra viskas gerai, jau penkiametis gali konstatuoti, bet ar jo veblenimai turi virsti informatyviomis naujienomis? rwc, tokios kliurkos visur gali išlįsti. Jau teko skaityti jog kai kurios televizijos gavo pataisytą vaizdą iš treniruočių, kur visi žiedai išsiskleidžia. Tad kažkada gal išgirsime ir kas i nutiko būtent svarbiausią dieną. Bet taip varyti... Čia kaip lietuvaičiai per 2006 Pasaulio krepšinio čempionatą Japonijoje šaipėsi iš japonų interneto, ir kad elementarią žurnalistams reikalingą lentyną gal bent penkiese kabino. ( http://www.basketnews.lt/news-5977-cemp ... vXv1Pt2W78 ant greitumo tik tokį radau, bet spausdintinėj spaudoj pamenu ir apie daugiau techninių kuriozų pripasakota. ) Tad fakto nepaneigsi, kad kai per trumpą laiką turi atlikti grandiozinius darbus, ne viskas būna idealu. P.S jei per kinu olimpinį atidarymą (kuris kiek pamenu buvo kaltinamas televizijai sumontuotu, ypač apie fejerverkus, kad realybėj tiek nebuvo) būtu pavedusi technika, ar nebūtumei tokios nuomonės "čiurkos nė sau pasigaminti nemoka?"
andriulis 2014-02-08 11:11
Šiaip nėra už ką labai gerbti pufaikinius, bet toks straipsnis technologijose visiškai netikęs. Rusai (piliečiai) pyksta kai jų lankomose svetainėse deda straipsnius apie tai kaip blogai gyvena "Pribaltai" ir kaip jie nori į cccp, o pas mus vis bando pašiepti pufaikinių gyvenimo ypatumus, ydas. Bent jau šis puslapis galėtų nesileisti į tokius šūdo tepliojimo technologijas. O jeigu jau nusprendė terliotis šūdtechnologijomis, tai tuomet prašau išimkit svetainėje publikuojamas garsių žmonių citatas, patarles, nes jos dažnai sufleruoja apie orumą ir išmintį kas tokiuose straipsniuose net nekvepia.
Razumnas 2014-02-08 11:20
Kažkam galbūt reikia. Kažkam galbūt įdomu. Palietė šiek tiek olimpiadą ir rusus. Didelio čia daikto. Jeigu rašo ir talpina tokį straipsnį, reiškia apsimoka. Lygtais pirmą kartą. Apsijuoktų kiniečiai, rašytų apie kiniečius. Viesiem 100 proc. straipsnis negali patikt. O ypač žmonėms, kurie stoja mūru už rusus ar kiniečius.
Simplicity 2014-02-08 12:28
Kviečiu apsilankyti https://twitter.com/sochiproblems ir pasijuokti iš rusų išradingumo Pvz., veidrodinės lubos viešajame tualete
Kirtiklis 2014-02-08 12:31
Neišsiskleidė, susimovė, pasaulis pasijuokė ar pakritikavo ir tai yra faktas. Dėl to gali skaudėti tik rusui ar Lietuvoje gyvenančiam rusui. Kitiems nei šilta nei šalta kad ten kažkas nepavyko. , buvo atsimenu vasara straipsnis apie tai kodėl rusams taip nesiseka kosminių raketų paleidimo sferoje. Per tyrimus nustatė kad paskutiniu atveju ten raketoje sumontavo ne tik kad netinkamai svarbia valdymo detalę, bet atvirkščiai kad be grubios jėgos niekaip neįkiši. Taip pat buvo apie tam tikrų specialistų varžybas Vokietijoje su staklėmis, kuriomis jie pasinaudoti ir net issijungti nesugebėjo.. na toliau nepamenu bejrių. Tik konstatavo kad turi didelių problemų su inžinierių paruošimu, kad žiauri nekopetnesija yra ir kurie dar sugeba kažką palieka šalį.. lieka tik atgrubnagiai ar kirgizai,uzbekai ar pnš kurie nėra pakankamai kvalifikuoti atlikti darbus.
werafonas 2014-02-08 12:55
Labiausiai patiko faktas, kad rusai savo tautiečiams parodė visus žiedus isiskleidusius - įrašą iš treniruotės ;D
Razumnas 2014-02-08 13:08
Dabar galės visa rusų tauta pykt ant vakarų, kad dar ir video klastoja. Viskas juk buvo gerai, o čia vakariečiai bando nupiešt rusus negražiom spalvom.
Simplicity 2014-02-08 15:54
, Baltijos šalių prijungimas prie CCCP yra savaime suprantamas normalus dalykas, o ne jokia okupacija.
Arns 2014-02-08 15:57
Razumnas, tavo žiniai dabar visi renginiai nėra transliuojami gyvai, tam kad jei kas nutiktu, spėtu nutraukti transliaciją (blogiausiu atveju) arba paleisti įrašą. Vėlavimai nuo kelių sekundžių iki minučių. Matyt šiuo atveju dirbo dvi tarnybos, viena tiesiogiai Rusijai, kita atvira pasauliui transliacija, ir pastaroji nespėjo nesklandumo "užpaišyti".
Katė 2014-02-08 17:06
Talpindami tokius straipsnius Lietuvos žurnalistai galėtų būti išradingesni ir naudoti lietuviškas realijas lygindami grandiozinius renginius. Pvz. palyginimą daryti su nemažiau nei rusų olimpiada sužibėjusiu renginiu „Vilnius - Europos kultūros sostinė“, kur pusė lėšų buvo išvogta, techninį nesklandumą dėl neišsiskleidusio žiedo palyginti su Vilniaus skradžiai žemę prasmegusia, milijoną litų kainavusia Kalėdine eglute ir t.t.
rwc 2014-02-08 17:20
, kad režisieriai šiais laikais turi sumontuotą medžiagą iš generalinės repeticijos - faktas. Tai čia įžiūrėčiau dar vieną nelogišką kliurką: rusai sau transliuoja kitokį vaizdą nei visam pasauliui? Ką bando slėpti? Antra, ko vertas režisierius, "pamiršęs" perjungti? Juk net lietuviškuose TV kanaluose režisieriai gauna didžiules baudas, pvz., pamiršę po reklamos įjungti kanalo logotipą. Kad taip atsitiktų Kinijoje - neįsivaizduoju. Kam tada reikalingos generalinės repeticijos? O vat "premjerai" turėtų būti metamos didžiausios pajėgos, labiausiai kvalifikuoti inžinieriai, kiekvienas mazgas turi būti patikrintas po kelis kartus kelių nepriklausomų inžinierių. Patetiška visai ne tai, kad kažkoks numeris neišdegė, ar kad sumontuoti kažką atbulai ir nepatikrinti - vos ne išskirtinai tarybinės inžinerijos etiketė (prieš mėnesį teko priimti rekonstruotą teatro salę - tai mūsų auksarankiai sugebėjo laidus sumontuoti taip, kad scenos apšvietimas neįsijungia išjungus šviesas salėje). Patetiška, kad kitoje rusų olimpiadoje tikriausiai niekas nenustebtų, jei įnešus olimpinę ugnį į stadioną, degle baigtųsi dujos. Negi reikia papunkčiui suvardyti kiekvienai smulkmenai "priduodamas eksploatacijai, patikrink, ar veikia"? Veikia - tai ne "po penkto spyrio į valdymo bloką įsijungia", o "veikia patikimai".
punktyras 2014-02-08 17:26
...
Arthuras 2014-02-08 17:43
Kam taip viską sureikšminti? Olimpinių žaidynių esmė visai kitokia. O dabar tai virsta politiniais žaidimais, patyčiomis.