Sočio žaidynių atidarymo ceremonijos nesklandumai: tai Olimpiada*  (40)

Graži žaidynių pradžia su šiek tiek smulkaus teksto


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olimpiados atidarymo ceremonija prasidėjo 20:14 Sočio laiku, tačiau Amerikoje nebus transliuojama iki 7:30 Rytų pakrantės laiku. Atsargiai, įspėjimas nemačiusiems – tai didingas šou. Bet yra vienas nesklandumas, kuris bent jau atrodo simboliškas, atsimenant visą kontroversijų kupiną šių žaidynių laukimą.

Aukščiau matote tai, kas turėjo būti penki Olimpiados logotipo žiedai. Kaip Fishto Olimpinio stadiono dekoro dalis, šie žiedai prasidėjo kaip didelės, švytinčios snaigės. Keturios iš jų išsiskleidė į žiedus. Vienas, dėl, kaip BBC2 pranešėjais išsireiškė, nesklandumų, neišsiskleidė.

Ankstesnėse atidarymo ceremonijose žiedų parodymas būdavo svarbus momentas. 2010 m. Vancouveryje, snieglentininkas peršoko per vidurinį žiedą. Londone 2012 m. žiedai atrodė suliejami iš skysto metalo. Sočyje tai buvo kulminacija milžiniško efemeriško pasirodymo, kai įvairūs Rusijos regionai buvo parodyti kaip salos.

Olimpiniai žiedai nėra persunkti simbolizmu – nėra taip, kad kiekvienas žiedas atstovautų kokią nors abstrakčią vertybę, – tiesiog rodo apjungtas pasaulio šalis. Ženklo kūrėjas baronas Pierre'as de Coubertinas ketino parodyti visas pasaulio vėliavose esančias spalvas. Sočyje neatsidaręs žiedas tradiciškai būna raudonas.

Nesklandumų atidarymo ceremonijose yra pasitaikę ir anksčiau. Bet turint galvoje visą pastarųjų dienų šurmulį dėl paskutinės minutės pasiruošimų šventei, komiškai nebaigtą kambarių įrengimą accommodations, faktą, kad tai yra pačios brangiausios – žiemos ar vasaros – žaidynės istorijoje, protestus prieš Rusijos politiką, nukreiptą prieš LGBT žmones, ir nerimą dėl saugumo, sunku nesuteikti Sočio žiedų nesėkmei prasmės. Tikėkimės, tai bus paskutinė žvaigždutė, kurią reikės prirašyti šiai Olimpiadai.


Spencer Kornhaber
www.theatlantic.com

(15)
(0)
(0)

Komentarai (40)