Tyrimas atskleidė laimingos santuokos formulę: „10-3-7-2-6“  (8)

JAV sociologai, kruopščiai išnagrinėję tūkstančių amerikiečių sėkmingo šeimyninio gyvenimo receptus, nustatė statistiškai reikšmingus romantiškos ir stabilios santuokos veiksnius. „OnePoll.com“ tyrėjai iš jų sukūrė laimingo šeimyninio gyvenimo formulę, kuri atrodo taip: „10-3-7-2-6“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši formulė šifruojama taip. Kad šeimoje abu būtų laimingi, pasak sociologų, būtina, kad kiekvienas partneris savo antrajai pusei frazę „Aš tave myliu!“ ištartų ne mažiau nei 10 kartų per savaitę. Taip pat santuokos sėkmę užtikrina mažiausiai 10 bučinių ir 7 apsikabinimai per savaitę.

Skaičius 3 šioje formulėje reiškia sekso dažnumą: pasirodo, pakanka iki trijų kartų per savaitę. Pasak tyrėjų, labai svarbu būti atviriems su savo antrąja puse, dalytis emocijomis ir išgyvenimais. Paaiškėjo, kad patys laimingiausi yra tie sutuoktiniai, kurie per vieną mėnesį ne mažiau nei 10 kartų ilgai ir išsamiai pasikalba tarpusavyje.

Taip pat į sėkmingos santuokos receptą įeina bent 3 pasimatymai per mėnesį kokioje nors romantiškoje vietelėje. Nebūtinai restorane, galima paprasčiausiai pasivaikščioti gatvelėmis, teigia „OnePoll.com“ atstovai.

Formulėje numatyti 3 galimi susipykimo per mėnesį atvejai, kuriuos turi užglaistyti toks pat susitaikymų ir su jais susijusių romantiškų poelgių skaičius. Sutuotiniai bus laimingi, jei 2 vakarus per mėnesį galės praleisti kiekvienas su savo draugais, tai yra, atskirai vienas nuo kito.

Ne mažiau nei 6 kartus per mėnesį reikia abiem išsitiesti ant sofos priešais televizorių ir apsikabinus kartu žiūrėti filmus ar programas. Kasmet reikia 2 kartus surengti bendras, nors ir trumpas, atostogas. Ne mažiau svarbu ir tai, kad sutuoktiniai turėtų ne mažiau nei 3 bendrus interesus ar hobius.

Pasak tyrimo autorių, laiminga santuoka remiasi pasitikėjimu, abipuse pagarba ir nuoširdumu. Jei sutuoktiniai palaiko vienas kitą, pripažįsta savo klaidas ir prašo atleidimo, kartu sprendžia iškylančias problemas ir kartu džiaugiasi, tokia šeima, sprendžiant iš statistinių duomenų, gyvuos labai ilgai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(20)
(2)
(0)

Komentarai (8)