Susaistytame pasaulyje Rusijos agresija nesustabdoma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mirtis 2014-03-09 23:40
Apie ką čia diskutuoji? Ar išeis Rusijai kažkas ar neišeis, ar apie tai, kodel taip buvo pasielgta ir ar buvo kitoks kelias? Aš tau dėstau faktus, kodel taip paselgta ir kad kito kelio nebuvo, o tu čia man triedalioji su savo nuomone, kad rusasms nieko neišeis... Kas bus ateity parodys laikas, as to neaptarineju su zmonemis, kuriem isplautos delfio smegeneles, as tau destau situacija dabartine kas vyksta ir kodel vyksta, o ateities vizijas palieku tau paciam susikurt. As tave galeciau dar daug kuom nustebint itraukiant gejus, lietuvos ir ES santykius, bet su tavim matau kaip su pliku pesiotis, kvailas komentaras apie nieka be jokiu argumentu. Net nesupratau ka aplamai nori pasakyt, ka teigi ir kuo remiesi... P.s. labai noretusi jog paryskintum mano zodzius del kuriu man bus geda veliau, galesim padiskutuoti
jijami5 2014-03-09 23:43
Va čia tai sunervinai. Lietuvių kalba buvo standartizuota ir sunorminta prieš sovietinę okupaciją. Na o jeigu tau dabartinės lietuvių kalbos pagrindai yra rusifikuoti žodžiai(dvikalbystės padarynis) nu tai taip, tu teisus
cluendo 2014-03-09 23:45
Ne per rysku?
mirtis 2014-03-10 00:10
Jetau Taigi tau dabartinė situacija Ukrainos parodo, ka JAV(ir ES su JAV spaudimu) gali padaryti vien dėl to, jog neduotu sustipreti Rusijai. Dar geriau, ar zinai kad referendumas del stojimu i ES turejo surinkti 75% balsu? Lietuvai pasirinkimo nebuvo situo klausimu, buvo du keliai: i vakarus arba i rytus, bet ES siktelejo i kelnes jog ateiti vistiek Lietuvai teks prisijungti prie Rusijos ir padare viska, kad tik Lietuvą prisijungtu prie saves, kad tik atitrauktu siena toliau i rytus ir neduoti Rusijai atkurti savietu sajungos ateiti. Del to 75%, gal gali pakomentuoti kažką? Uzvesiu ant kelio jog ten toli grazu nebuvo tokiu skaiciu, viskas buvo padaryta is Briuselio, kad tik Lietuva kuo greiciau inesti i ES ir tu dabar manai kad ES taip lengvai atiduos Lietuva? Jug einam tai prie Europos jungtiniu valstiju, o ne valstybiu, ir ES NIEKADA NEATIDUOS BALTIJOS SALIU RUSAMS... Na kiti du klausimai reikalauja atskiru temu, bet gejai del zmoniu kiekio mazinimo vakaruose, o apie ES nuzudyma zemes ukio ir kitokius reikalus tai isvis plestis nenoriu nes baisiai jau dauog ten apie ka kalbeti yra... Beto tai ES vidines problemos, pasaulis mato mus kaip ES, o ne kaip atskiras valstybes jau, lygiai taip, kaip Lietuvoj viduj kitos problemos tarp savivaldybiu ir t.t. Nekisiu delfio, jei tik pradesi argumentuotai kalbeti, pateiksi informacija is ko darai kazkokias prielaidas, o ne tik rasysi komentarus:"jog man bus geda".
Kirtiklis 2014-03-10 00:15
: http://imesk.net/upload/images/V5HO.jpg Negėda? Pats apsijuokei su savo paistalais. Ne vienas dabar įvertins ar reik taisymų tekstui.
cluendo 2014-03-10 00:21
As neturiu zodziu, bobuciu lygio kalbos pas tave. JAV neleis rusijais sustipreti Rusija ir taip jau silpna buvo, tik dabar pasimove and kabliuko, kaip ir turejo buti. Viskas tuo ir pasakyta. Apie kokius tu cia sovietu atkurimus sneki? 2014 metais? Kas jum zmones daros ar jus 10 metu atgal gyvenat?
Arns 2014-03-10 00:25
Tam tikri pagrindai buvo padaryti. tačiau ir tau siūlau paskaitinėti tarpukario leidinius lietuvių kalba. Pastebėsi jog sunkiai skaitosi. Pasiimk jau nuo kokių 1970 m. bet kokį lietuvišką leidinį, ir pamatysi jog visas teksto dėliojimas nesiskiria nuo šiuolaikinės mūsų kalbos. Šiaip beje nenuvertink, kad lenkai irgi slavai, tad bendrai paėmus, tarp slavų gyvenome nuo neatmenamų laikų (tarkim kunigaikščio Gedimino laikais, metraštinė kalba buvo rusėnų (panašiausia į baltarusių)), Basanavičius mūsų raidyną pasiskolino iš čekų (kurie irgi kilmės slavų). Taigi, slavizmų pas mus pilna, kaip pas kaimynines šalis randama ir baltizmo apraiškų. Bendraujant kalbose išsisaugo kultūrinė informacija. Būtent todėl dabar plinta anglicizmai, nes antroji kalba, kuria kalba lietuviai - anglų. Kiek jie įsigalės, kiek jie pakeis žodžių, tik laikas parodys.
Kirtiklis 2014-03-10 00:32
Tai ar skaitei Arns tekstą? Ar jau net nežinai kas atsakyt?
Arns 2014-03-10 00:51
http://www.epaveldas.lt/vbspi//content/ ... _S_17611_1 Tikrai nejauti jog kitaip dėliojamos mintys, kad vietomis skyryba ne tokia kaip įprasta?
mirtis 2014-03-10 01:22
vis tik neklydau del taves, ei I delfi tu geriau komentuot Rusija dabar kuria euraazijos sajunga jeigu ka... Ar bent isivaizduoji koki nuostoliai bus jei nesugebes islaikyti Ukrainos prie saves? bet karocia, rimtai, tu gal geriau eik www.delfi.lt ten tokiu kaip tu pilnos marios, jus ten suprantat vienas kita pasispaudot nyksti I virsu vieni kitiem o kodel nekomentuoji kitu mano pasisakymu?
cluendo 2014-03-10 01:55
Jo Sibiro nesugeba susitvarkyt, tusciu lauku, o eurazijos sajungas kuria. Rusija turi pakeisti valdzia ir jungtis prie europos. As daugiau nematau kitu iseiciu. Tu tikrai bobuciu rasliavas skaitai:)
mirtis 2014-03-10 02:58
Tai ar sugebesi nors viena komentara parasyt argumentuotai ar taip ir mysciosi kaip mazas vaikas pasigaves fraze apie bobutes? Nori pasakyt kad Rusija nebano azijos sajungos kurti? I kaip isivaizduoji poziuri I tokia valstybe, kuri nori uzsiimti lyderio pozicijas sajungoj, bet nesugeba islaikyti to, kas jau po sparneliu? Ko nekomentuoji Lietuvos isiurbima I ES ir referendumo nusizengimu? Esi sulindes ES I sikna ir net nesupranti kad visas vakaru pasaulis is spausdintu pinigu gyvena, tai jei visi pakeis valdzia ir gyvens kaip US ar ES, tai kas dirbs bukuti tu? JAV pradeda iskelt prekyba is Kinijos jau, pietu Koreja irgi, Kinija povaliai tampa problema ir su tuo tvarkomasi taip pat... O kad tu LNK zinias paziurejes skleidi cia savo ideologijas tai mane juokas ima Tik nepagalvok kad as kaltinu tave, tu esi, kaip ir daugelis beje, ziniasklaidos auka ir tai normalu siandieniniam pasauly, taigi, nusiramink ir eik suvalgyt sausainiuka su pienu ir nelysk komentuot to, ko visiskai nesupranti tik dabar pastebejau jog parasiau euraazijos vietoj azijos... Nors tai nebutu didelis skirtumas, Ukraina jug europoj ir pati Rusija, nepavadinime esme...
Aklas 2014-03-10 08:10
Tau reiketu maziau ziureti visokiu zeitgeistu ir panasiu nesamoniu. Kaltini kitus esant ziniasklaidos auka, taciau abejoju ar tu pats visa ziniasklaida perziuri, ar bent teisingai atsirenki.
edgarasf123 2014-03-10 09:49
Ziek, jai turesim trecia pasaulini kara, gal mokslininkai isras quantum kompiuterius ? O jaigu rimciau, nesuprantu ko jus zmones palaikot ta Rusija, ir pries JAV. Rusija dar nesusipranta kad jau viduramziai praejo, niekas jau uzgrobineja salis nes jiems strategiskai patogiau ir pns. Patys Rusai Rusijoj mano kad Rusija imperija o ne demokratija...
Salubri 2014-03-10 10:36
Vienaip ar kitaip trečio niekaip nebus nes per dideli ginklai guli valstybių kariniuose objektuose. Tikrai nesinori, kad žaidimas "Fallout" taptu realybe. O aš nesuprantu, kodėl žmonės pvz. gali palaikyt JAV. Rusijoj gal nėra demokratijos, bet JAV ji irgi jau ant išnykimo ribos. Palaikyčiau Ukrainą jei per daug valdžios ten nerodytų nacionalistai. Opozicija pradžioje, o po to banditų gauja kaip ir Sirijoj. Klyčko ten irgi tik marionetė kuris gavo per galvą su gesintuvu Sunku prisiimti pusę šiame konflikte nes info tiek iš vienos ar kitos pusės skiriasi, o protingas žmogus kaip ir teisme išklauso abiejų pusių. Velnias žino kaip ištikro yra, bet kažkas naudojasi situacija (skaldyk ir valdyk). Kartais konspiracija yra tokia monstriška ir didelė, kad žmonės atsisako ja patikėti.
ra2 2014-03-10 11:24
mirtis 2014-03-10 14:16
ra2 > atvirksciai, ES nereikia Ukrainos verkiamai, o JAV suinteresuota prijungti Ukraina prie ES, jei netiki, susirask informacija, kokias salygas pasiule ES ukrainai, kad nereiktu ir su tavim gincytis... Prie to pacio pasiziurek, kas pirmas puole sankcijas Rusijai taikyt ir koki spaudima daro ES'ai, del to kad persvelni su Rusija nereikes nesamoniu rasinet... Aklas > na, tavo nikas atspindi asmenybe
cluendo 2014-03-10 16:13
As tau cia moksliniu straipsniu su citavimu gal neprirasysiu, nes manau ir pats sugebi internetu naudotis. Jeigu reikes, tai pagrysiu savo nuomone. O klausyk, turi geresne alternatyva US/EU ? kas pasauli veda link normalau kelio, kur taika ir darna? Kur mokslas vystosi? Rytuose ar vakaruose? Kodel rytai iki siol atsilike, kartu su Rusija? Kai pasvertum visus dalykus, pamatytum kad ne taip ir fainai ten Rusijoi ar kitur azijoje. Tu pats sau nuosirdziai pagalvok. Ir tai dabar JAV/EU visai kitu keliu eina - bando viska diplomatiskai aiskintis, ne kaip kad Rusija vidury baltos dienos drumscia ramybe, nemokadimi politikuoti kaip naujos kartos politikai. Naudoja senu metodus kurie tik destrukcija ir nesantaika kelia. Pamatysi pats kaip viskas baigsis per daug cia aiskint - ir beja cia tik mano nuomone, tu gali su savo nuomone buti niekas tau nedraudzia juk.
Kirtiklis 2014-03-10 16:30
Ir dar yra netokių žodžių kurių dar nematei ar dar nevartotini dabar. Bet tai nekeičia fakto apie nusišnekėjimą apie sovietų padėtus pagrindus LTU kalbai>?
Arns 2014-03-10 17:00
Pagrindas nėra vienas. Kalbos plėtotė išliko, ir tai ką vadini "nevartotini dabar", iš tiesų yra kalbos evoliucijos požymiai. Tad tai ir reiškia, jog vyko pokyčiai ne vien šnekamojoje, bet ir visuose kituose lygmyniuose. Tai dar sapnuosi, kaip kai kurie "tiesos teigėjai", o užmigo lietuviai po Liublino unijos, atsibudo, o jau 1990-ieji... Vyko progresas visus tuos penkiasdešimt metų, ir tai faktas, kad ne naikinama, o plėtojama buvo kalba. Tokiais tempais, kad kaip Basanavičius vienu prisėdimu N+ sukurdavo, jau senai praėjo.