Draudžiama žadinti mešką, bet galima nudėti škotą? Absurdiškiausi pasaulio įstatymai  (1)

Pasaulyje kasmet priimama tūkstančiai įstatymų. Kai kurie jų savo absurdiškumu yra nepralenkiami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių žiniasklaida pateikia keletą jų:

Vokietijoje, pavyzdžiui, yra draudžiama nuogam išlipti iš automobilio. Už tai gresianti bauda - 40 eurų. Tuo tarpu kelionė automobiliu Ievos ar Adomo kostiumu problemų nesukels, nes savas automobilis laikomas privačia zona.

Tačiau Kanados Vinipego mieste net savo namuose negalima daryti ko panorėjus. Čia piliečiams plikinėti savo butuose leidžiama tik tada, jei užtrauktos visos užuolaidos.

JAV Kentukio valstijoje leidžiama damoms vaikščioti greitkeliu vilkint bikinį, jei jos yra ginkluotos arba lydimos dviejų policininkų.

Jaunesnėms nei 40-ies moterims arba sveriančioms daugiau nei 90 kg šis keistas įstatymas negalioja.

Tinkama apranga svarbi ir Didžiojoje Britanijoje. Baudos kvitai čia galioja tik tada, jei tvarkos sergėtojai juo išrašo galvą pridengę uniformine kepure.

Aliaskoje draudžiama žadinti miegančias meškas, kad jas nufotografuotum. Tačiau jei jos pabudusios, jas galima ne tik įamžinti fotoaparatu, bet ir nušauti.

Anglijos Jorko mieste tuo tarpu turėtų pasisaugoti škotai. Juos čia gyventojams leidžiama nudėti iš lanko ir strėlės.

Kas gresia bitėms Kirklende JAV Ilinojaus valstijoje, jei jos drįsta pasirodyti mieste, nežinoma. Tačiau būtent tai joms daryti draudžia įstatymas.

Alabamoje žmonės neturėtų eiti į bažnyčią su netikrais ūsais, nes tai gali prajuokinti lankytojus ir nukreipti jų dėmesį nuo pamokslo.

Tuo tarpu JAV Meino valstijoje dar ir šiandien įstatymas įpareigoja tikinčiuosius į Dievo namus atsinešti ginklą - tam atvejui, jei maldą sutrikdytų indėnų puolimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(0)
(1)

Komentarai (1)