B.Obamos vizitas pas „naftos šeichus“ suveikė: V. Putinas savo iniciatyva siūlo derybas JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TLas 2014-03-29 19:29
Nezinia ka ten tiksliai snekejo bet faktas kad rusijai amerika yra varzovas kurrio siek tiek prisibijo. Kai tuo tarpu europa yra visiskas nulis. neryztinga neturinti vienos pozicijos, sprendimai derinami labai ilgai. Tad jei kas ir gali itakoti kaip elgsis rusija tai tik JAV.
007 2014-03-29 19:49
Kaip tik, kiek žinau, Rusija Europą laiko turtingu ir galingu varžovu. Tiksliau pačią Europos Sąjungą. Daug tautų, daug šalių ir karinė galia be jokios abejonės didelė. Jokiais būdais niekas negalvoja apie Europą kaip apie visišką nulį. Kažką ne taip paskaitei. O JAV Rusijai išlieka principinis varžovas. Nors kartais sunku pasakyti, kas draugai, o kas priešai.
007 2014-03-29 19:59
Arns, pats nesu įsigilinęs į AS reikalus ir politiką, kad galėčiau spėlioti ko jie nori iš JAV, bet esu tikras, kad abi šalys turi viena kitai ką pasiūlyti. Ir nebūtinai tai turi būti kariniai veiksmai, ginklai ar teritorijos. Juk visos šalys turi planų kurie įvyksta arba žlunga, ir svarbiausia ne visada galim viską sužinoti ir nuspėti.
Arns 2014-03-29 20:25
007, vieša paslaptis, jog SA, su mielu noru, bando atkurti Mahometo planuotą Kalifatą. O Vakarų arabai jau buvo apgauti ne kartą, bene paskutinįjį įkišant Izraelį bei jį apginkluojant taip, kad ne tik ne kartą jau arabų sąjungą sutriuškino, bet ir Mosad nuolat viską gadina. Jau nekalbant, kad kitame Raudonosios jūros krante, JAV satelitėmis darė Iraną, paskui Pakistaną. Galų gale, vakarietiška tradicija ir gyvensena nemažai siejama su Biblija, kai musulmoniškas pasaulis siejasi Koranu, o arabiškos šalys dar ir šariato (paprotiniu) principu. Už pinigus, arabai gal net lenkia rusus Europoje, tad ekonomiškai gelbėti Europos jiems nenaudinga, tik dar daugiau susipirktu ir jų įtaka padidėtu, ypač jei jie liktu vienintele alternatyva (nes Rusija, Iranas, Venesuela yra kita poglaudė sąjunga), su galimybe diktuoti sąlygas. Ginkluotę jau irgi perkasi kokią nori, vien už tai jog artimuosiuose rytuose JAV dar labiau neklampintu (juk ten nuolat mažiausiai du lėktuvnešiai budi, kelios karinės bazės, su nedidelėmis pertraukomis, nuolat vyksta kariniai konfliktai). Taigi, sakyčiau labai logiška jog altruizmo iš Saudo Arabijos tikėtis neverta, jos planai, kaip rašiau, tikrai dideli, ir ji tikrai neatsisakytu savo vertės dar labiau padidinant. Bet ne už "čiulpinukus". Ir todėl Vakaruose visiškai nesigirdi versijų, kas mėginama pūsti pas mus, esą per OPEC būtu įvesta efektyvi Rusijos blokada.
dody-lody 2014-03-29 21:44
Snekejau ne apie rusija ar usa ir taip saudo arabijoje ragonos vis dar medziojimos ,o istatymas aktyvus http://en.wikipedia.org/wiki/Witch-hunt#Saudi_Arabia ...
007 2014-03-29 21:57
Negaliu ginčytis. Viskas logiška. Tačiau priimti kaip už tiesą taip pat negaliu. Kas ant stalo padėta nežinoma.
TLas 2014-03-29 22:37
Kas is to kad daug tautu ir daug vadovu. Nera vieno kuris galetu nuspresti ir vykdyti. EU yra desimtys ministru ar prezinedtu ir simtai visokio lygio parlamentaru kurie kuo puikiausia moka visis susiringti ir kazka spresti, bet kazko ryztingo ir efektyvaus niekada laiku nenusprendzia. Realiai tai EU dabar panasi i Abieju Tautu respublika kai karalius buvo politiskas impotentas o viskas valde parlamentas (bajorai), kurie ziurejo ne tiek salies kiek pirmiau savo interesu, buvo per stipri veto teise ir visa tai leido salia esanciom trim stipriom manarchijom tiesiog praryti mus. Tiesiog izvelgiu panasumu su dabartinia EU, kai joks sprendimas negali buti priimamas nes atsiras kam jis nera naudingas tad bus nepriimtas, ar vilkinamas.
007 2014-03-29 23:19
O ką tu siūlai tiems vadovams nuspręsti? Manai kas nors nori drastiškų veiksmų? Nei JAV nei Rusija, nei ES nenori tarpusavyje karinio konflikto. O dar ypač kada Europa priklausoma nuo Rusijos dujų. O Rusija, nuo Europos pinigų. Aš manau, kad šiuo atveju drastiškiausias veiksmas būtų parodyti Rusijai, kad jos veiksmai iššaukia Europos nepasitikėjimą ir alternatyvų dujoms paieškas. Kas iš dalies ir vyksta. Kada Rusija patikės, kad pagrindinis klientas po truputį apleidžia tiekėją, tada prasidės tarpusavio derybos. Kalbant apie vilkinimą, iš dalies sutinku. Bet žinau, kad kol didžiosioms Europos valstybėms ar Europos sąjungai niekas negresia, visi vaikštinėja žiovaudami ir vertina situaciją, kažkas už kažką pasisako ir pan. Atsiradus grėsmei turbūt veiksmai pagyvėtų. Bet patikėk manim. geriau nereikia, kad Europa pradėtų įrodinėt savo galias, nes atoveiksmis garantuotas iš rytų. O tada galbūt iš už Atlanto. Ir prasidėtų tikrų tikriausias karas, kuriame mums Lietuviams abejoju ar labai gerai pasisektų esant tokioje puikioje geografinėje zonoje. Tad geriau džiaukis, kad visi kol kas vaikšto ir kažką sprendžia, kaip pats sakei, o ne rikiuoja kariuomenės prie Rusijos sienų.
Talkatif 2014-03-30 00:18
O nėra JAV intereso išsivalyt rinką nuo Rusijos konkurento prieš pradedant savo dujų prekybą? Ar nėra Maskvos intereso visuomenės nepasitenkinimą ir ekonomines problemas nugesinti stipria grėsme iš išorės? Būtų lukterėję mėnesiuką ir ukrainiečiai būtų tarpusavyje susipjovę. O Krymas pats be jokių automatų pasiprašęs į Rusijos glėbį. O prie jo dar ir rytinė Ukraina. O dabar Ukraina cementuojasi, pasaulis pirštą prie smilkinio sukioja, o propagandos mašina pilnu tempu zombina Rusijos liaudį. Kur jie tą garą nuleis? O jo prikaupta stipriai. Galų gale tas Krymas be resursų iš žemyno yra tiktai akmenų krūva. Žinoma Ukrainai jis nafiq reikalingas ir net neįdomus buvo, bet dabar po viso to kas įvyko, nepanašu, kad baigsis ramiai. Ypač kai du pradžioj mano minėti interesai gali būt labai stiprūs.
andriulis 2014-03-31 21:26
Gal pats nebūk naivus, nes šiuo metu Saudo arabai vakarams yra būtent JAV skolingi paslaugėlę. Kokio velnio JAV dėl Sirijos taip draskosi ir nori žūt būt smogti per vyriausybinius karinius objektus? Kokio velnio Saudo arabai organizuoja ir finansuoja teroristus iš Malio, Libijos, Egipto, Kaukazo regiono? JAV dirbo/a tiek NATO bloko spaudime dėl atakų Sirijai, tiek pačių sukilėlių tam tikrų apmokymų. Iš Sirijos daug medžiagos skelbiama apie įrodymus dėl JAV pareigūnų tarp sukilėlių. Todėl JAV turi ir gali labai lengvai pasikalbėti su saudais ir sutarti dėl tam tikrų paslaugų. Pats esu labai nusistatęs prieš JAV dėl Sirijos.